Zimski sportovi

Video: Pavelski i Matthias vodili Sharkse i Canuckse do pobjede

Željka Jurkas • subota, 14.02.2015.
Video: Pavelski i Matthias vodili Sharkse i Canuckse do pobjede

Pet susreta NHL-a odigrano je u noći s petka na subotu, a samo u jednom su gosti bili uspješniji. Blue Jacketsi su pobijedili u jedinom susretu koji je tražio produžetak, kasnim startom Chicago je došao do dva boda u susretu s Devilsima, Starsi su izdržali napade Floride, Vancouver je lako došao do bodova protiv Bruinsa, dok su Sharksi s jake dvije trećine slavili u Arizoni...

Blue Jacketsi su dočekali Philadelphiju na domaćem ledu i unatoč puno toga dobroga do zadnjih deset minuta stalno su stizali zaostatak. Flyersi su poveli golom Waynea Simmondsa u prvoj trećini i na njega nadograđivali do početka treće kada je u jedinoj realiziranoj prednosti igrača više u utakmici Simmonds zabio svoj drugi gol za ukupni rezultat od 3:1 za goste. Flyersi padaju u koncentraciji nakon vodstva, a domaćini se vraćaju i četiri minute prije isteka vremena poravnavaju rezultat. Igra jednaka kraju zadnje trećine nastavlja se i u produžetku te nakon velike greške obrane Phillyja Artem Anisimov zabija pobjednički gol. Ovo je Anisimov prvi pogodak nakon poduže pauze (od kraja listopada prošle godine) - odigrao je 21 susret bez postignutog gola, a zbog ozljede propustio njih 23.

New Jersey Devilsi su treća momčad u nizu od njih osam koje će gostovati u United centru, i prva koja nije uzela bodove. S gubitkom drugoga u produžecima u oba slučaja, Hawksi su sinoć našli energiju i zalet za preokret susreta u zadnjoj trećini. Gosti su poveli u prvoj, jedinim pogotkom u prvih 40 minuta i izjednačenoj igri u kojoj su obje momčadi imale podjednak broj prilika. Hawksi izlijeću na powerplayu u zadnju trećinu i Marian Hossa donosi toliko željeno izjednačenje. Hossi, trenutno najboljem pojedincu Hawksa, ovo je sedmi gol u zadnja četiri susreta (u prethodna tri imao je po dva). Jedina trećina u kojoj su domaćini nadigrali goste završila je s tri pogotka u mreži Devilsa, od čega su dva udarca prošla Coryja Schneidera (32 obrane), a Kris Versteeg je pogodio praznu mrežu. Patrik Eliaš igrao je svoju 1200. NHL utakmicu.

Starsi su došli do treće i nizu pobjede uz visoku cijenu. U prvoj trećini su izgubili Aleša Hemskyja, a u zadnjih deset minuta susreta Tylera Seguina i Patricka Eavesa. Za Hemskyja se već zna da će neko vrijeme izbivati s leda, a isto je vjerojatno i za drugu dvojicu. Seguina je u zoni Floride pokupio Dmitrij Kulikov i uz pomoć je maknut s leda, dok je na powerplayu koji je slijedio taj udarac Patrick Eaves zadobio udarac pakom u glavu od svog rookie braniča Johna Klingberga. S pozitivne strane, Kari Lehtonen je obranio svih 37 udaraca za svoj četvrti shutout sezone, a unatoč ozljedama u utakmici tankih živaca domaćini nisu ispustili vodstvo stečeno u prvoj trećini. Kapetan Jamie Benn prvi je zatresao mrežu Ala Montoye, i to u igri s igračem manje, dok je Jason Spezza udvostručio vodstvo.

Izrazito loš početak Sharksa na gostovanju u Arizoni rezultirao je s dva pogotka u mreži Anttija Niemija, dok s druge strane Mike Smith nije niti stavljen na ozbiljniju kušnju. No, sve se mijenja u iduće dvije trećine u kojima Joe Pavelski postiže svoj četvrti hat trick karijere, s trećim pogotkom u praznu mrežu, a na listi strijelaca mu se priključuje Barclay Goodrow vodećim pogotkom domaćina. Mark Arcobello debitirao je za četvrtu momčad ove sezone i postigao prvi pogodak gostiju. Dvostruko vodstvo Yotesima daje Martin Erat. Trener Sharksa Todd McLellan došao je do 300. NHL pobjede, a Joe Thornton asistirao je na sva tri pogotka Pavelskog.

Neke od odluka Bruinsa u obrambenoj zoni u gostima u Vancouveru bile su za zapitati se o čemu su točno igrači razmišljali dok je Tuukka Rask u čudu gledao i branio što se obraniti dalo. Domaćini su iskoristili poklone, a na samom početku šeste minute Shawn Matthias je imao na kontu 2/3 svoj prvog hat tricka karijere. Patrice Bergeron vratio je nadu gostima, kao i Chris Kelly na početku treće, smanjivši razliku na jedan gol, no u oba navrata su domaćini samo još jače pritisnuli i u kratkom vremenu povećali vodstvo. Matthiasov treći pogodak došao je 26 sekundi nakon Kellyjevog smanjenja vodstva.

NHL

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 4:3 OT (0-1 Simmonds; 1-1 Dubinsky, 1-2 Couturier; 1-3 PPG Simmonds, 2-3 Boll, 3-3 Atkinson; 4-3 Anisimov)

Chicago Blackhawks - New Jersey Devils 3-1 (0-1 Harrold;; 1-1 PPG Hossa, 2-1 Toews, 3-1 EN Versteeg)

Dallas Stars - Florida Panthers 2:0 (1-0 SHG Jamie Benn, 2-0 Spezza;;)

Arizona Coyotes - San Jose Sharks 2:4 (1-0 Arcobello, 2-0 PPG Erat; 2-1 Pavelski, 2-2 PPG Pavelski; 2-3 Goodrow, 2-4 EN Pavelski)

Vancouver Canucks - Boston Bruins 5:2 (1-0 Matthias, 2-0 Matthias, 2-1 Bergeron; 3-1 Vrbata; 3-2 Kelly, 4-2 Matthias, 5-2 EN Hansen)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!