Ostali sportovi

Tri odličja Hrvata na Turkish Openu, uspješan povratak Ane Zaninović

Sportnet • subota, 14.02.2015.
Tri odličja Hrvata na Turkish Openu, uspješan povratak Ane Zaninović
Foto: FaH

Nakon odličnih rezultata svih hrvatskih reprezentativaca na Europskom klupskom prvenstvu u Turskoj gdje su Hrvati osvojili ukupno osam odličja, a taekwondo klub Marjan ponio titulu europskog klupskog prvaka u seniorskom uzrastu, većina natjecatelja ostala je u Antalyji te povezala i nastup na G1 turniru Turkish openu koji se boduje za odlazak na Olimpijske igre, ali i za plasman na prve Europske igre koje će se održati u Bakuu i na koje pravo nastupa ima samo 16 najboljih u olimpijskoj kategoriji.

U prva dva dana natjecanja hrvatski reprezentativci osvojili su kud i kamo manje odličja nego na Europskom prvenstvu klubova, ali je fenomenalan još jednom bio Splićanin Lovre Brečić, član Marjana koji je nanizao 20 pobjeda i četiri zlata na G turnirima zaredom. Rezultat koji je vrijedan pažnje i divljenja jer se ne sjećamo kada je netko od Hrvata nanizao četiri zlata na tako jakim natjecanjima, a uz to ima i bodovnu razliku 227:81 odnosno plus 146.

Za istaknuti je i vrlo dobar povratak na tatami Ane Zaninović (Marjan) nakon operacije lakta koja je osvojila srebrno odličje uz četiri pobjede i finalni poraz od Indre Craen iz Belgije kao i Ivanu Babić još jednu članicu Marjana, svjetsku juniorsku prvakinju i olimpijsku pobjednicu mladih koja je osvojila brončano odličje i tako kompletirala medalje za splitski Marjan, ali i hrvatski taekwondo na ovom turniru. Babić je upisala tri pobjede u kategoriji do 57 kilograma da bi u polufinalu izgubila tek na zlatni bod od Turkinje Durdane.

Trojac iz zagrebačkog Metalca ovog puta nije bio raspoložen, svi su poraženi već u prvom kolu. Iva Radoš je u kategoriji +73 kg izgubila od Poljakinje Kowalczuk, Marina Sumić -62 kg od Mađarice Edine Kotsis, a Filip Grgić -68 kg od Britanca Hainesa.

Martina Zubčić (Dubrava) je nakon srebra na Europskom klupskom prvenstvu uspjela doći do pobjede u prvom kolu protiv Nicole Huntigthon da bi je u dugom kolu Turkish Opena zaustavila Frida Thorso iz Norveške.

Jastrebov teškaš Vedran Golec zaustavljen je s 2:9 od Magomedrasula, dok je Deni Andrun Razić iz Osvita u prvom kolu kategorije do 63 kilograma zaustavljen od Talijana Crescenzija rezultatom 5:6.

SVE HRVATSKE MEDALJE:

Lovre Brečić, Marjan/CRO, SM-63kg (56) zlato
Lovre Brečić - slobodan
Lovre Brečić - Edi Serbanescu, NT ISR 11:5
Lovre Brečić - Eduard Frankford, AUT 7:0
Lovre Brečić - Bektas Gokalp, TUR 25:4
Lovre Brečić -pf- Casper Morild, DEN 12:0
Lovre Brečić -finale- Ioannis Pilavakis, CYP 7:3

Ana Zaninović, Marjan/CRO, SF-53kg (38) srebro
Ana Zaninović - Charlie Maddock, NT GBR 11:8
Ana Zaninović - Esra Gul, TUR 15:1
Ana Zaninović - Georgia Barnes, NT GBR 10:3
Ana Zaninović -pf- Dragana Gladović, NT SRB 8:7
Ana Zaninović -finale- Indra Craen, BEL 4:11

Ivana Babić, Marjan/CRO, SF-57kg (31) bronca
Ivana Babić - Raheleh Asemani, BEL 4:0
Ivana Babić - Marina Drozdova, RUS 2:1
Ivana Babić - Darja Zubovič, NT BLR 9:2
Ivana Babić – Altunel Durdane, TUR zlatni bod

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!