Košarka

Video: Zach LaVine uvjerljivo najbolji u zakucavanjima, Curry s 13 uzastopnih ubačaja najbolji tricaš

Branimir Korać • nedjelja, 15.02.2015.
Video: Zach LaVine uvjerljivo najbolji u zakucavanjima, Curry s 13 uzastopnih ubačaja najbolji tricaš
Foto: EPA

Noć sa subote na nedjelju donosi većini i najzanimljiviji dio All-Star vikenda. Natjecanje u zakucavanjima i tricama, skill challenge, ekipno natjecanje zvijezda, ove godine donijeli su dosta uzbuđenja i iskorak u odnosu na posljednjih nekoliko godina zahvaljujući Zachu LaVineu i Stephu Curryju...

LaVine nedodirljiv u natjecanju u zakucavanjima

Rookie iz Minnesote Zach LaVine bio je daleko ispred ostalih u natjecanju u zakucavanjima. Natjecanje koje posljednjih godina nije bilo toliko spektakularno kao neka ranija pamtit će se upravo zbog LaVinea.

Maksimalnih 100 bodova u kvalifikacijskoj rundi i zatim pobjeda u finalu protiv Victora Oladipa koji se u završnici mučio i olakšao put LaVineu.

Ovo je prva pobjeda u zakucavanjima jednog igrača Timberwolvesa još od 1994. godine kada je Isaiah Rider odnio pobjedu, a ujedno je i prvi od Dwighta Howarda 2009. s dvije maksimalne runde.

"Još uvijek sam u oblacima, osjećam se kao da sanjam. Gledajući ranija natjecanja u zakucavanjima i tko je sve odnosio nagradu, sanjao sam da i ja to učinim, a san se sada ostvario", rekao je LaVine.

Osim pobjednika LaVinea i drugoplasiranog Oladipa, u natjecanju su sudjelovali i Giannis Antetokounmpo i Mason Plumlee koji su zapeli u kvalifikacijama.

Curry najbolji tricaš

Iz četvrtog pokušaja Stephen Curry napokon je došao do pobjede u natjecanju u tricama. Učinio je to dominantnim nastupom u finalu gdje je bio bolji od suigrača Klaya Thompsona i Kyrieja Irvinga.

Thompson je bio najprecizniji u kvalifikacijskoj rundi s 24 boda, međutim u finalu nije bio tako precizan. Ubilježio je 14 bodova i završio kao treći. Irving je imao tri boda više.

Curry ih je ostavio daleko iza sebe s 27 bodova i pogođenih 13 šuteva u nizu. S tom serijom Curry je stigao na drugo mjesto svih vremena po broju uzastopnih ubačaja za tricu, na vrhu je i dalje nedodirljivi Craig Hodges s 19 ubačaja, a Curry je preskočio Larryja Birda i Huberta Davisa koji su imali po 11 uzastopnih ubačaja.

Kyle Korver i prošlogodišnji pobjednik Marco Belinelli zapeli su u prvoj rundi s 18 bodova, tamo su ostali i Wesley Matthews s 22 boda, JJ Redick sa 17 i James Harden s 15 bodova.

Beverley i Bosh odnijeli pobjede

Houstonov Patrick Beverley uzeo je pobjedu "na poligonu" zahvaljujući tome što je najbrže ubacio posljednji šut. Iako nije bio najbrži na parketu, prvi je ubacio tricu i to mu je donijelo pobjedu.

I u dvobojima protiv Jeffa Teaguea te Brandona Knighta u finalu, Beverley je zaostajao, no bio je mirniji u šutu za tri poena i odnio je na kraju pobjedu.

Ubačajem Dominiquea Wilkinsa nakon 57.6 sekundi, Team Bosh odnio je pobjedu i to treću godinu zaredom. Bosh, Wilkins i Swin Cash bili su bolji od Russella Westbrooka, Pennyja Hardawaya i Tamike Catchings koji nisu uspjeli ubaciti šut s centra.

U kvalifikacijama su ispali Stephen Curry, Dell Curry i Sue Bird u jednoj ekipi te Paul Millsap, Scottie Pippen i Elena Delle Donne u drugoj ekipi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.02.2015. u 01:12
    lavine spasio večer, i prvi put nakon howarda 2008 me uspio netko zadivit sa zakucavanjem. svaka čast
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.02.2015. u 18:58
    trice je bio uzitak gledati,odlicni dvoboji nikad jacih imena u natjecanju...a zakucavanja i nisu bila neki preveliki spektakl,da nije LaVinea i njegovih zakucavanja bila bi to jedna od najgorih veceri all-star zakucavanja...
    Obrisan korisnik