Zimski sportovi

Video: Islandersi i Kingsi došli do četvrte, a Predatorsi pete pobjede u nizu

Željka Jurkas • nedjelja, 15.02.2015.
Video: Islandersi i Kingsi došli do četvrte, a Predatorsi pete pobjede u nizu

Valentinovo u NHL-u prošlo je u znaku domaćina. Svega dvije od osam utakmica pripale su gostima, i to jedna tek nakon ispucavanja kaznenih udaraca. U matineji Senatorsi su se lako obračunali s Oilersima, a slijedio je susret velikih rivala Habsa i Leafsa koji je odlučen shootoutom. Islandersi, Wild, Avsi, Predatorsi, Flamesi, Kingsi ostavili su po dva boda doma, dok su Jetsi uzeli drugi iz Detroita, a Rangersi oba iz Glendalea...

Subota u NHL-u je započela matinejom u Ottawi gdje su Oilersi došli na predzadnju postaju niza od šest gostovanja. Pola pobjeda i pola poraza prebačeno je uvjerljivo na stranu poraza nakon što su Senatorsi u potpunosti preuzeli utakmicu u drugoj trećini. Kakve-takve nade su postojale za goste tijekom prve u kojoj su izjednačili početno vodstvo, ali nakon što je Viktor Fasth pustio dva gola u prvoj minuti druge trećine, kola su krenula nizbrdo za Edmonton. Richard Bachman stao je na vrata i do kraja susreta na 27 pokušaja pustio njih četiri. Milan Michalek upisao je sva gola i asistenciju, a Sensi su na neodređeno izgubili Chrisa Neila nakon što je zadobio frakturu palca u tučnjavi s Lukom Gazdicem.

Canadiensima je trebalo ispucavanje kaznenih udaraca da konačno slome Leafse u susretu koji je bio sve, samo ne lijep. Domaćini su krajem prve trećine ostali bez dvojice braniča, Sergeja Gončara i Nathana Beaulieua, u okršajima s Davidom Clarksonom. Gončar je nezgodno udario glavom nakon udarca na ogradu, a Beaulieu je skinuo rukavice i zbog tučnjave dobio 17 minuta isključenja. Tako su Habsi drugu trećinu odigrali s četvoricom braniča zbog čega je P.K. Subban u 65 minuta susreta proveo 35:21 minuta na ledu, rekord po dužini igranja ove sezone. Vratari su bili zauzeti, a nakon što je svaki pustio po jedan udarac u prvoj trećini zatvorili su mreže i do shootouta nije bilo pakova u golovima. Carey Price obranio je dva pokušaja Toronta, a Jonathan Bernier samo jedan Habsa.

Drugi susret večeri koji je završen produžetkom, točnije kaznenim udarcima odigran je u Joe Louis areni. Winnipeg Jetsi bili su u gostima i u izjednačenom susretu dvaput prokockali vodstvo i uspjeli se vratiti u drugoj trećini nakon što su domaćini preuzeli vodstvo od dva gola. Pavel Dacjuk dvaput se upisao u strijelce, prvi pogodak bio je za vodstvo, a drugi sredinom zadnje trećine za poravnavanje rezultata. Sve trećine završene su neodlučeno (1:1; 3:3; 4:4), a jedini pogodak shootouta postignut je u četvrtom krugu. Jimmy Howard startao je u golu nakon gotovo mjesec dana i obranio 34 udarca tijekom susreta uz tri kaznena udarca. Drew Stafford prošao ga je za pobjedu nakon što je Michael Hutchinson obranio sva četiri pokušaja Wingsa.

Za uvjerljivu pobjedu nad Columbusom New York Islandersima je trebala jaka zadnja trećina. Unatoč stalnom pritisku na vrata Antona Forsberga i preuzimanje vodstva u prve dvije trećine, domaćini su gostima dopustili povratak u oba navrata, no završni tempo Jacketsi više nisu mogli pratiti. Prva linija domaćina apsolutno je briljirala na ledu, Anders Lee četiri je puta asistirao, Josh Bailey dvaput se upisao u strijelce, a jednom u asistente, dok je kapetan John Tavares svoja četiri boda podijelio na dvije asistencije i dva gola. Islesi su u završnici triput zatresli mrežu 'Lumbusa, dok je Jaroslav Halak svoju zaključao u zadnjih 20 minuta.

Težak susret za obje momčadi odigrali su Hurricanesi i Wild. I jednima i drugima je bilo teško pokrenuti se, a u konačnici vođe domaćina uzeli su susret u svoje ruke i ostavili bodove u Minnesoti. Wild se triput upisao na semafor prije nego je Andrej Nestrasil jedanaest sekundi prije isteka prve trećine smanjio zaostatak. Druga trećina je po svemu osim rezultatu otišla na stranu gostiju, uz dva gola unutar minute i pol te više nego dupli broj udaraca na vrata, Canesi su dominirali ledom, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja. U ravnopravnijoj zadnjoj trećini domaćini još dvaput pogađaju mrežu Caroline, a Devan Dubnyk brani sve pokušaje na svoja vrata.

Devilsi su izdržali prvi napad Predatorsa i Cory Schneider na vratima je još jednom branio dovoljno dobro da ih drži u igri, no uz stalni pritisak i bez potpore u ofenzivnom dijelu, New Jersey je upisao četvrti poraz u nizu. Prve dvije trećine vidjele su po pogodak, početni domaćina i drugi Devilsa za izjednačenje. Nashville dolazi do pobjede u samoj završnici susreta, Colin Wilson i Craig Smith pogađaju vrata s razmakom od 1:06 minuta u zadnje tri minute susreta.

Trener Rangersa Alain Vigneault postao je novi član kluba od 500 NHL pobjeda u jedinom susretu večeri u kojem su gosti u regularnom dijelu došli do pobjede. Zahvaljujući izvrsnoj zadnjoj trećini, u kojoj su Ragsi četiri puta prošli Mikea Smitha i unatoč jakim napadima i stalnom pritisku Coyotesa nisu dozvolili pogodak u mreži Cama Talbota, gosti su upisali treću pobjedu u nizu. Nakon prve trećine bez pogodaka u drugoj su obje momčadi došle na semafor. Najprije gosti, u prvoj minuti, a šest minuta kasnije i domaćini pogotkom Antoina Vermetta.

Avalanche je igrao čvršće i s izuzetkom zadnje trećine držao puno jači pritisak na vrata Jonasa Enrotha koji je debitirao u novom dresu. Domaćini Pepsi centra igrali su dobro kroz cijeli sastav i svi su pridonijeli pobjedi. Po jedan gol zabili su u prve dvije trećine, a na početku zadnje Jarome Iginla upisuje svoj 18. sezone. Tek nakon toga gosti uzvraćaju, no samo s jednim pogotkom, sredinom posljednje trećine. U zadnjoj minuti Dennis Everberg vraća razliku na tri. Starsi u sastavu nisu imali četvoricu standardnih napadača, uključujući Tylera Seguina koji će zbog ozljede koljena pauzirati 3-6 tjedana. Dmitrij Kulikov čiji udarac je uzrokovao Seguinov izlazak s leda u prošloj utakmici sutra (ponedjeljak) će imati telefonsko saslušanje.

Calgary Flamesi nastavljaju dolaziti do izrazito bitnih intradivizijskih bodova za ostanak u utrci za playoff. Vancouver Canucksi koji drže treće mjesto samo zahvaljujući utakmici manje, posljednja su momčad koja je stradala u Saddledomeu. S dva pogotka Seana Monahana unutar pet minuta u drugoj trećini, domaćini su preokrenuli rezultat, pa iako su dozvolili izjednačenje preko Lindena Veya, u zadnjoj je Lance Bouma svojim desetim pogotkom sezone osigurao pobjedu. Karri Ramo na vratima Flamesa i Ryan Miller na vratima Nucksa bili su zauzeti tijekom svih 60 minuta obranivši 28, odnosno 31 udarac.

Još jedna momčad koja još nije objavila predaju i drži korak za napad mjesta u doigravanju došla je na domaćem ledu do pobjede. Kingsi su preko sjajnog Jonathana Quicka i uz realizaciju Dwighta Kinga, Trevora Lewisa i Jarreta Stolla osigurali četvrtu pobjedu u nizu. Capitalsi nisu pružili svoju najbolju partiju, a jedini pogodak postigao je kapetan Aleksandr Ovečkin na asistenciju Jevgenija Kuznjecova.

NHL

Ottawa Senators – Edmonton Oilers 7:2 (1-0 PPG Michalek, 1-1 Roy; 2-1 Ceci, 3-1 Turris,3-2 Fayne, 4-2 Michalek, 5-2 Chiasson; 6-2 Hoffman, 7-2 PPG Legwand)

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 2:1 SO (0-1 Winnik, 1-1 PPG Gallagher;;;; 2-1 Desharnais)

Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 4:5 SO (0-1 Thorburn, 1-1 PPG Zetterberg; 2-1 PPG Helm, 3-1 Dacjuk, 3-2 Wheeler, 3-3 PPG Stafford; 3-4 PPG Ladd, 4-4 Dacjuk;; 4-5 Stafford)

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 6:3 (1-0 Bailey, 2-0 Bailey, 2-1 Dubinsky, 2-2 Atkinson; 3-2 Strome, 3-3 Foligno; 4-3 Nielsen, 5-3 Tavares, 6-3 Tavares)

Nashville Predators – New Jersey Devils 3:1 (1-0 Cullen; 1-1 PPG Bernier; 2-1 Wilson, 3-1 Smith)

Minnesota Wild – Carolina Hurricanes 6:3 (1-0 Vanek, 2-0 Vanek, 3-0 Schroeder, 3-1 Nestrasil; 4-1 Prosser, 4-2 Skinner, 4-3 Lindholm; 5-3 Haula, 6-3 EN Parise)

Arizona Coyotes – New York Rangers 1:5 (; 0-1 Kreider, 1-1 Vermette; 1-2 Nash, 1-3 SHG Hayes, 1-4 Staal, 1-5 Stempniak)

Colorado Avalanche – Dallas Stars 4:1 (1-0 Landeskog; 2-0 Tanguay; 3-0 Iginla, 3-1 Spezza, 4-1 Everberg)

Calgary Flames – Vancouver Canucks 3:2 (0-1 Kenins; 1-1 Monahan, 2-1 Monahan, 2-2 Vey; 3-2 Bouma)

Los Angeles Kings – Washington Capitals 3:1 (; 1-0 King; 2-0 Lewis, 2-1 Ovečkin, 3-1 Stoll)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!