Zimski sportovi

Video: Rangersi slavili u Coliseumu, Habsi u Joe Louis areni

Željka Jurkas • utorak, 17.02.2015.
Video: Rangersi slavili u Coliseumu, Habsi u Joe Louis areni
Foto: EPA

Osam susreta odigrano je u ponedjeljak navečer u NHL-u. Rangersi i Islandersi su u nadigravanju zabili jedanaest golova, Kingsi došli do željenih bodova, Habsi su zaključali mrežu u Detroitu, Jetsi pobijedili u shootoutu, Bruinsi ispustili vodstvo, Vancouver je pobijedio Wild, Colorado Arizonu, a Carolina Senatorse...

Carey Price i Jimmy Howard odolijevali su svim napadima do samoga kraja zadnje trećine. Prvi je popustio Howard i dvije i pol minute prije kraja propustio prvi i jedini pak u mrežu. Tomaš Plekanec naletio je iz neutralne zone ravno na odbijeni pak udarca Maxa Paciorettyja i uz minimalne smetnje imao se vremena i prostora namjestiti i naći Howardovu slabu točku. Deset sekundi prije kraja Habsi su pronašli praznu mrežu za potvrdu pobjede. Priceu je ovo peti shutout sezone.

Colorado Avalanche krenuo je silovito i do kraja susreta nije posustajao. Matt Duchene zabilježio je 300. NHL bod, Semjon Varlamov odmorio se u zadnjoj trećini, a kroz drugu domaćini nisu Coyotesima dopustili niti jedan udarac na vrata. Arizona je dvaput zatresla mrežu, jednom u prvoj treći za prepolavljanje vodstva, i drugi puta početkom zadnje kao posljednji pogodak utakmice.

Bryan Little postigao je prva dva pogotka Jetsa, Tyler Myers zabio je prvi gol u dresu Winnipega, a Andrew Ladd izjednačio je susret 42 sekunde nakon što je Nail Jakupov svojim drugim golom utakmice treći puta doveo Oilerse u minimalno vodstvo. Susret odlučen ispucavanjem kaznenih udaraca koštao je domaćine dvije ozljede. Mathieu Perreault i Drew Stafford ozlijedili su se u prvoj odnosno drugoj trećini i nisu se vraćali na led. Viktor Fasth bio je najzaposleniji čovjek na ledu, suočivši se s 46 udaraca tijekom 65 minuta.

Na dan kada su objavili produžetak ugovora s Marcom Methotom na četiri godine u vrijednosti od 19.6 milijuna dolara Senatorsi su ugostili Carolinu. Pri izjednačenju od tri gola u svakoj mreži domaći napadač Clarke MacArthur i vratar Robin Lehner sudarili su se u pokušaju sprječavanja četvrtog gola Canesa. No, u toj zadnjoj minuti druge trećine gosti su došli u konačno vodstvo, a dvojica Senatorsa se više nisu vraćala na led. Andrew Hammond branio je ostatak susreta i iz pet pokušaja obranio tri. Michal Jordan upisao je svoj prvi NHL gol i drugu asistenciju.

Boston Bruinsi stekli su prednost od tri gola u prvoj minuti druge trećine i nakon toga dopustili povratak domaćinima Saddledomea koji su ovi u konačnici iskoristili za dolazak do oba boda. Jiri Hudler dvaput je prošao Tuukku Raska u zadnjoj trećini, a T.J. Brodie dvije sekunde prije isteka produžetka donio pobjedu. Karri Ramo startao je na vratima Flamesa, no nakon pogotka Toreyja Kruga povučen je na klupu, a Jonas Hiller obranio je svih 16 udaraca u iduće 44 minute.

Minnesota Wild je odigrala sve kako treba, ali ipak nije nagrađena bodovima. Canucksi su sjajnom akcijom Daniela i Henrika Sedina na samom startu druge trećine izjednačili početno vodstvo gostiju, a Bo Horvat i Alex Biega, svojim prvim NHL golom, udvostručili su vodstvo što se pokazalo taman dovoljno za pobjedu. Nino Niederreiter zabio je svoj drugi gol utakmice sedam minuta do kraja.

Los Angeles došao je do toliko željenih bodova i pete pobjede u nizu. Lightning je drugi dan u nizu igrao s jakom momčadi Zapada te iako je na momente držao igru u svojim rukama, u konačnici ih su jak tempo i čvrsta fizička igra slomili. Boltsi su poveli jedinim golom u prvoj trećini, ujedno i prvim NHL golom braniča Nikite Nesterova, a domaćini su izjednačili tek dvanaestim golom sezone Anžea Kopitara koji je na ledu napokon izgledao kao onaj stari. Jordan Nolan i Jeff Carter dali su još dovoljno ofenzive u zadnjoj trećini.

Pravi vrtlog emocija odigravao se u Nassau Coliseumu u susretu koji je potencijalno uvertira u prvi krug doigravanja. Iz četvrtog pokušaja Rangersi su došli do prve pobjede i to na teži način. Islesi su poveli pogotkom kapetana Johna Tavaresa u jedanaestoj sekundi, a još dva gola su pala u prvoj trećini. Vodstvo od gola razlike Johnny Boychuk je udvostručio početkom druge trećine, a na drugi odmor se ponovo otišlo s minimalnim vodstvom domaćina. Rangersi konačno preokreću rezultat u zadnjoj trećini. Dva gola unutar dvije minute izjednačuju vodstvo Islandersa, a četiri i pol minute do isteka vremena Kevin Klein donosi prvo vodstvo susreta Ragsima.

NHL

New York Islanders – New York Rangers 5:6 (1-0 Tavares, 2-0 Nielsen, 2-1 McDonagh; 3-1 Boychuk, 3-2 Kreider, 3-3 McDonagh, 4-3 Strome; 5-3 Strome, 5-4 Stepan, 5-5 St. Louis, 5-6 Klein)

Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 3:6 (0-1 Nestrasil, 1-1 Condra; 1-2 PPG Skinner, 2-2 Hoffman, 3-3 Ceci, 3-4 McClement; 3-5 PPG Jordan, 3-6 PPG Terry)

Detroit Red Wings – Montreal Canadiens 0:2 (;; 0-1 Plekanec, 0-2 EN Pacioretty)

Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 5:4 SO (1-0 PPG Little, 1-1 Jakupov, 1-2 PPG Lander; 2-2 Little; 2-3 Nugent-Hopkins, 3-3 Myers, 3-4 PPG Jakupov, 4-4 Ladd;; 5-4 Wheeler)

Colorado Avalanche – Arizona Coyotes 5:2 (1-0 McLeod, 2-0 Duchene, 2-1 Ekman-Larsson, 3-1 PPG Holden; 4-1 Barrie, 5-1 Landeskog; 5-2 Arcobello)

Calgary Flames – Boston Bruins 4:3 OT (0-1 SHG Marchand, 0-2 Chara; 0-3 Krug, 1-3 Jones; 2-3 Hudler, 3-3 PPG Hudler; 4-3 Brodie)

Vancouver Canucks – Minnesota Wild 3:2 (0-1 Niederreiter; 1-1 H. Sedin; 2-1 Horvat, 3-1 Biega, 3-2 Niederreiter)

Los Angeles Kings – Tampa Bay Lightning 3:2 (0-1 Nesterov; 1-1 Kopitar; 2-1 Nolan, 3-1 Carter, 3-2 Johnson)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!