Tenis

Ivan Dodig zapeo već na prvoj prepreci, Amerikanac Young bolji u završnicama setova

Branimir Korać • utorak, 17.02.2015.
Ivan Dodig zapeo već na prvoj prepreci, Amerikanac Young bolji u završnicama setova
Foto: EPA

Ivan Dodig nije dugo izdržao u glavnom ždrijebu ATP turnira u Delray Beachu. Svladao ga je već u prvom kolu Donald Young koji je bio bolji s dva puta po 7:5...

Donald Young trebao je biti sljedeća velika američka priča, govorili su za njega da ima potencijal biti među najboljim igračima svijeta, međutim prijelaz iz juniorskog u seniorski tenis nije prošao kako su se Amerikanci nadali.

Ove sezone igra solidan tenis, najavljuje da bi mu ovo mogla biti najbolja sezona u karijeri, a s druge strane Ivan Dodig pamti i bolje dane stoga i ne čudi ovaj poraz.

U tijesnom dvoboju Dodig je poražen s dva puta po 7:5, uspio se u drugom setu izvući iz breaka minusa, ali je na kraju ponovno ostao bez koncentracije i izgubio meč.

Već sam ulazak u meč pokazao je da će to biti težak dvoboj za Dodiga koji je odmah spašavao tri break lopte i 0:40. Kod 5:4 spasio je i jednu set loptu, ali ne i drugu kod 6:5 što je Youngu donijelo prvi set.

U drugom setu Dodig se našao u zaostatku 3:1 da bi uspio vratiti izgubljeni servis, ali još jednom u završnici seta nije bilo koncentracije i iako je na servisu za ostanak u meč imao 40:15, Young je stigao do meč lopte i drugog kola.

Od osam break lopti Young je iskoristio tri dok je Dodig imao samo jednu i s njom je vratio izgubljeni servis u drugom setu.

Drugo kolo Youngu donosi dvoboj protiv Alejandra Gonzaleza kojem je Sam Querrey predao meč.

ATP Delray Beach, prvo kolo:
Donald Young (SAD) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:5, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • serieA18.02.2015. u 14:57
    opet ivan u klučnim trenutcima kiksa...
    serieA