Zimski sportovi

Video: Capitalsi i treći puta pobijedili Pense, Predatorsi uvjerljivo prvi

Željka Jurkas • srijeda, 18.02.2015.
Video: Capitalsi i treći puta pobijedili Pense, Predatorsi uvjerljivo prvi

Od sedam sinoćnjih susreta NHL-a samo se jedan odlučivao van regularnog vremena. Devilsi su prekinuli niz poraza na domaćem led, Nashville je slavio po šesti puta u nizu, Starsi su iznenadili Bluese, a Florida izvukla dva boda u Torontu. Islandersi su lako došli do bodova u Carolini, kao i Capitalsi u Pittsburghu i Jacketsi u Philadelphiji...

Columbus je u gostima na ledu Wells Fargo centra krenuo u željenom tempu i učinku s dva gola razlike na prvom odmoru, no i drugoj trećini su napravili sve loše što su mogli i domaćini su ih sustigli. S novom energijom ušli su u zadnjih 20 minuta spremni ispraviti greške i u izjednačenoj igri dvaput uspjeli proći Raya Emeryja, a u zadnjoj minuti Matt Calvert pogodio je praznu mrežu za svoj drugi pogodak susreta. Curtis McElhinney konstantno je bio zaposlen, a nakon 18 obrana u drugoj trećini zaustavio je još 14 udaraca u trećoj.

Treći puta ove sezone susreli su se Capitalsi i Pensi i ovo je bio prvi susret u kojem je momčad iz Pittsburgha uspjela postići pogodak. No, i dalje premalo za pobjedu. Gotovo zdravima i kompletnima koliko će biti do kraja sezone Pensima su presudile specijalne momčadi gostiju. Prva dva pogotka, koji su nosili minimalnu prednost, postignuta su na powerplayu dok je penalty kill momčad zaslužna za posljednji. Jedini pogodak domaćina djelo je Steva Downia početkom druge trećine. Od starta utakmica je bila čvrsta, a sve je kulminiralo u prvih deset minuta zadnje trećine koje su zbog stalnih prekida u realnom vremenu trajale preko 30 minuta.

Dan nakon razočaravajućeg poraza od Rangersa Islandersi su bili u gostima kod posljednjeplasirane divizijske momčadi. Chad Johnson držao je mrežu praznom do zadnjih deset minuta kada je jedini pogodak za domaćine postigao Jiri Tlusty. Kapetan Islesa John Tavares, nakon asistencije na prvom pogotku, dobru igru okrunio je golom u praznu mrežu pet minuta prije isteka vremena.

Devilsi su prekinuli niz od četiri poraza pobjedom u shootoutu nad Sabresima. Patrik Eliaš bio je precizan na prvom powerplayu susreta i doveo domaćine u minimalnu prednost koja će se zadržati sve do počeka zadnje trećine kada Tyler Ennis u prvoj minuti donosi izjednačenje. Cory Schneider je bio konstantan kao i u zadnjih 48 startova ove sezone, a s druge strane Michal Hutchinson je držao Buffalo u igri koliko god je mogao. Susret je odlučen nakon što su oba izvođača Devilsa bila uspješna.

Nije ovo bio najbolji susret Panthersa ove sezone, ali dva važna boda upisana su na konto i smanjen je zaostatak za Bostonom koji drži drugo wild card mjesto Istoka. U Air Canada centru u Torontu dopustili su Leafsima previše kontrole, a u pet pokušaja s igračem više realizirali dva. Roberto Luongo držao ih je koliko je mogao propustivši u mrežu dva udarca, oba na powerplayu. Jussi Jokinen zabio je prvi gol gostiju koji je izjednačio rezultat i asistirao na zadnjem, pobjedničkom, ujedno i jedinom pogotku susreta koji nije u igri postignut s igračem više.

Pekka Rinne briljirao je na ledu Bridgestone arene u susretu sa Sharksima. Nakon što ga je Matt Irwin prošao u šestoj minuti za prvi gol susreta, Rinne je zatvorio vrata i nerijetko bio izvor frustracija gostujućih igrača. Kapetan Shea Weber se pobrinuo da se rezultat izjednači, a Craig Smith je dodao dva gola u pet minuta, na kraju prve i početku druge trećine. Još dva paka završila su iza leđa Alexa Stalocka do sredine druge trećine i bila su sasvim dovoljna za šestu u nizu pobjedu domaćina koji se uvjerljivo odvajaju od ostatka lige.

Kapetan Dallasa Jamie Benn sjajno je odabrao susret u kojem će postići svoj prvi hat trick. S dva brza gola u vratima Briana Elliotta imao je preko 50 minuta za postizanje trećeg. Cody Eakin nadogradio je početno vodstvo na tri razlike 20 sekundi nakon drugog Bennovog gola, a Elliott je povučen na klupu. Jake Allen koji je stao na vrata Bluesa propustio je samo jedan od 16 udaraca i taj je kompletirao hat trick. Počasni gol za domaćine postigao je Patrik Berglund sredinom zadnje trećine, a Kari Lehtonen obranio je ukupno 27 udaraca.

NHL

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 2:5 (0-1 PPG, 0-2 Johansen; 1-2 Simmonds, 2-2 Del Zotto; 2-3 Calvert, 2-4 Dubinsky, 2-5 EN Calvert)

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 1:3 (0-1 PPG Ovečkin; 1-1 Downie; 1-2 PPG Ward, 1-3 SGH EN Carlson)

Carolina Hurricanes – New York Islanders 1:4 (0-1 PPG Lee; 0-2 Nelson; 0-3 Grabner, 1-3 Tlusty, 1-4 EN Tavares)

New Jersey Devils – Buffalo Sabres 2:1 SO (1-0 PPG Eliaš;; 1-1 Ennis;; 2-1 Josefson)

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 2:3 (1-0 PPG Bozak, 1-1 PPG Jokinen; 1-2 PPG Bjugstad, 1-3 Hayes; 2-3 PPG Kessel)

St. Louis Blues – Dallas Stars 1:4 (0-1 Jamie Benn, 0-2 Jamie Benn, 0-3 Eakin; 0-4 Jamie Benn; 1-4 Berglund)

Nashville Predators – San Jose Sharks 5:1 (0-1 Irwin, 1-1 Weber, 2-1 Smith; 3-1 PPG Smith, 4-1 Gaustad, 5-1 Neal;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!