Rukomet

Bivši ruski reprezentativac preuzima nacionalnu momčad nakon odlaska Olega Kulešova

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.02.2015.
Bivši ruski reprezentativac preuzima nacionalnu momčad nakon odlaska Olega Kulešova

Oleg Kulešov i njegova desna ruka Aleksander Rimanov napustili su klupu reprezentacije Rusije. Na prijedlog Vladimira Maksimova Ruski rukometni savez izglasao je Dimitrija Torgovanova za novog izbornika...

Rusija je na Svjetskom prvenstvu u Kataru imala svijetlih i loših trenutaka, nije pokazala dovoljno konstante za značajniji rezultat, a nakon Prvenstva klupu je napustio dvojac Oleg Kulešov - Aleksander Rimanov.

Kulešov i Rimanov podnijeli su izvješće o nastupu na Svjetskom prvenstvu, analizirao ga je veliki ruski trener Vladimir Maksimov koji je zatim predložio dvojicu kandidata za izborničku poziciju.

Maksimov je Savezu predložio Dimitrija Torgovanova, legendarnog pivota Rusije iz njezinog zlatnog doba, te Leva Voronina. U Savezu su glasovali o njima, svaki kandidat dobio je po četiri glasa, a presudio je glas predsjednika Saveza Vladimira Neljubina koji je bio za Torgovanova.

Torgovanov je tako izabran za novog izbornika, a Voronin će biti njegov prvi pomoćnik. Kako bi i službeno bio proglašen novim izbornikom, potrebna je i potvrda ministra sporta koja se očekuje u skoroj budućnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!