Nogomet

Di Matteo: "Mi prečku, Real rašlje", Wellenreuther: "Učinio sam Ronalda nervoznim"

Borna Rupnik • četvrtak, 19.02.2015.
Di Matteo: "Mi prečku, Real rašlje", Wellenreuther: "Učinio sam Ronalda nervoznim"
Foto: EPA

U momčadi Schalkea zavladalo je razočaranje nakon poraza od Reala, s obzirom na čvrst otpor prvaku Europe, a poseban je prostor dobio mladi vratar Wellenreuther.

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Schalke je na svom terenu u Gelsenkirchenu izgubio od branitelja naslova Real Madrida 2:0. Pogotke su postigli Cristiano Ronaldo u prvom i Marcelo u drugom dijelu, a trener Roberto di Matteo sažeo je u čemu je bila ključna razlika.

"Mi smo pogodili prečku, a oni su pogodili rašlje. Da smo iskoristili svoju priliku, utakmica bi završila drugačije", rekao je Talijan na njemačkoj klupi.

"Imali smo i šansu Huntelaara u prvom poluvremenu, dobro smo se borili protiv jakog suparnika, no presudila je Realova kvaliteta. Ako im se ostavi prostor, vrlo su opasni. Moramo vjerovati u preokret u Madridu, u nogometu je sve moguće", dodao je Di Matteo.

Na golu Schalkea stajao je treći vratar, Timon Wellenreuther, koji je dva puta morao po loptu u mrežu, ali se istaknuo i s nekoliko dobrih intervencija, uključujući i dvije obrane Cristianu Ronaldu.

"Nije mi trebalo dugo da uđem u utakmicu, radovao sam se prilici i ponosan sam na nastup u Ligi prvaka. Ja sam poslije utakmice čestitao Casillasu na pobjedi, a on meni na dobroj partiji i zamijenili smo dresove", ispričao je po završetku dvoboja.

"Ronaldov pokušaj iz slobodnog udarca zaustavio sam kao i svaki drugi, makar sam i ja vidio njegov šou pri izvođenju. Naravno, poštujem ga, a malo sam ga učinio nervoznim, posebno pri njegovoj drugoj šansi, kada sam mu skratio kut pa nije kontrolirao loptu. Kada je zabio gol, nisam ga uopće dobro vidio, tek krajičkom oka. Savršeno je skočio, nisam mogao ništa", zaključio je čuvar mreže njemačke momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!