Zimski sportovi

Video: Kingsima pobjeda u Coloradu, Detroitu kod Blackhawksa

Željka Jurkas • četvrtak, 19.02.2015.
Video: Kingsima pobjeda u Coloradu, Detroitu kod Blackhawksa

Polovica od šest susreta odigranih u srijedu u NHL-u završena je van regularnog vremena. Wild je drugi bod uzeo u produžetku, a Wingsi i Oilersi u ispucavanju kaznenih udaraca. Kingsi su došli do playoff pozicije, Tampa je slomila Duckse, a Habsi su poraženi u Ottawi...

Andrew Hammond zaradio je svoju prvu NHL pobjedu u trećem startu. S 42 obrane na domaćem ledu Canadian Tire centra dao je više nego dovoljnu potporu napadu koji je uzeo početno vodstvo da bi gledao kako ga Canadiensi izjednačuju osam sekundi kasnije. Dustin Tokarski bio je solidan na vratima gostiju, ali daleko od razine prvog vratara Careyja Pricea. Upisao je 35 obrana, a Kyle Turris je za četvrti gol domaćina pogodio praznu mrežu.

Kapetan Wilda Mikko Koivu postigao je odlučujući pogodak u produžetku nakon što su se Flamesi vratili iz zaostatka od dva gola razlike sredinom zadnje trećine. Devan Dubnyk odradio je još jednu jako dobru utakmicu s 35 obrana. Justin Fontaine i Matt Dumba doveli su goste u prednost do sredine prve trećine, a Jiri Hudler odgovorio je u ime domaćina Saddledomea do kraja trećine. Lance Bouma svojim jedanaestim golom sezone izjednačio je rezultat.

Jonathan Quick vratio se u formu i u Denveru obranio 42 udarca, a trojica napadača, uključujući kapetana Dustina Browna jakom drugom trećinom su osigurala pobjedu. Posljednji gol postigao je Jeff Carter kao svoj drugi u susretu, nakon što je Semjon Varlamov povučen na klupu za klizača više. Kapetan Avsa Gabriel Landeskog jedini je prošao Quicka za početni gol i vodstvo utakmice. Šestom pobjedom u nizu Kingsi su došli do drugog wild card mjesta za doigravanje Zapada.

Dvanaest krugova kaznenih udaraca trebalo je nakon dinamičnih i poprilično izjednačenih 65 minuta u Rexall placeu da se konačno odluči pobjednik u susretu Oilersa i Bruinsa. Tuukka Rask obranio je 27 udaraca i jedanaest pokušaja, dok je bolji bio Ben Scrivens s 38 obrana i dvanaest zaustavljenih kaznenih udaraca. Slavljenik Martin Marincin koji se našao u sastavu umjesto Ketiha Aulija sudjelovao je u svojem prvom NHL shootoutu i osigurao pobjedu domaćina. Oilersi su došli na dva gola prednosti prije nego su gosti odgovorili. U drugoj trećini, jedinoj u kojoj je Boston imao blagu premoć domaćini su još jednom prošli Raska, a Bruinsi izjednačili ukupan zaostatak.

U sklopu gostovanja na Zapadu Tampa je treću utakmicu igrala u Honda centru i nakon loše prve trećine vratila se svojoj igri i zabljesnula u drugoj. S četiri gola raspoređenih od početka do kraja drugih 20 minuta prešli su u vodstvo od tri razlike koje u zadnjoj trećini, u kojoj su Ducksi pritiskali na vrata Bena Bishopa, nisu u niti jednom trenu doveli u pitanje. Patrick Maroon postigao je jedini gol za domaćine, a četvorica su se upisala u strijelce na strani Boltsa. Četvrti pogodak djelo je kapetana Stevena Stamkosa kojeg su, kao i par večeri ranije kapetana Capitalsa Aleksandra Ovečkina, Ducksi ostavili potpuno samog na lijevoj strani leda.

Zabavan, dinamičan i izjednačen susret priredili su Hawksi i Wingsi u United centru. Na kraju sve se svelo na čistu vještinu i malo sreće. Kapetan Hawksa Jonathan Toews jedini je prošao Jimmyja Howarda u ispucavanju kaznenih udaraca, dok su Gustav Nyquist i Tomaš Tatar uspjeli proći Coreya Crawforda. Po dva pogotka pala su u zadnja dvije trećine, svaki puta bi Detroit preuzeo vodstvo da bi ih domaćini unutar par sekundi (39 prvi puta i 43) sustigli.

NHL

Ottawa Senators – Montreal Canadiens 4:2 (; 1-0 Michalek, 1-1 Pacioretty, 2-1 Pageau; 3-1 PPG Stone, 3-2 Beaulieu, 4-2 EN Turris)

Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 2:3 SO (; 0-1 Tatar, 1-1 Saad; 1-2 Helm, 2-2 Versteeg;; 2-3 Tatar)

Calgary Flames – Minnesota Wild 2:3 OT (0-1 Fontaine, 0-2 Dumba, 1-2 Hudler;; 2-2 Bouma; 2-3 Koivu)

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 1:4 (1-0 Landeskog; 1-1 Carter, 1-2 Toffoli, 1-3 Brown; 1-4 PPG EN Carter)

Edmonton Oilers – Boston Bruins 4:3 SO (1-0 Jakupov, 2-0 PPG Nugent-Hopkins, 2-1 Eriksson; 3-1 PPG Purcell, 3-2 Smith, 3-3 Pastrnak;;; 4-3 Marincin)

Anaheim Ducks – Tampa Bay Lightning 1:4 (1-0 Maroon; 1-1 Stralman, 1-2 Johnson, 1-3 Kučerov, 1-4 Stamkos;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!