Nogomet

Video: Šest pogodaka u golijadi u Glasgowu, Biliću tijesan poraz u Liverpoolu

Branimir Korać • petak, 20.02.2015.
Video: Šest pogodaka u golijadi u Glasgowu, Biliću tijesan poraz u Liverpoolu
Foto: EPA

Druga runda prvih utakmica šesnaestine finala Lige prvaka ostavila je svih osam parova potpuno otvorenih po pitanju prolaza. Slaven Bilić napustio je Liverpool s minimalnim porazom 1:0, a od gostiju najbolji rezultat odnosi Inter s gostovanja u Glasgowu kod Celtica...

Ajax - Legia 1:0

Ajax odnosi na gostovanje u Varšavu prednost od 1:0 zahvaljujući efikasnom Poljaku Arkadiuszu Miliku koji je zabio svojim sunarodnjacima i donio Kopljanicima prednost.

Milik, inače igrač Bayera na posudbi u Ajaxu, postigao je pogodak u 35. minuti nakon što je primio loptu na rubu 16 metara, uočio slobodan prostor i krasno pogodio gornji suprotni kut gola Kuciaka.

Legia se nije postavila zatvoreno već je i ona prijetila, imala je prilika, ali do pogotka nije došla. Otežavajuća joj je okolnost što će uzvrat igrati pred praznim tribinama svojeg stadiona.

U gostujućem sastavu Ivica Vrdoljak kao kapetan odradio je svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Anderlecht - Dinamo Moskva 0:0

Pogodaka nije bilo u Bruxellesu gdje je Anderlecht ugostio moskovski Dinamo i nije iskoristio brojčanu prednost u posljednjih 15 minuta susreta.

Momčad Besnika Hasija bila je opasniji protivnik, imala je više prilika, ali obrana gostiju na čelu s Gabulovim uspješno je odbijala napade.

15 minuta prije kraja bivši branič Manchester Uniteda Alexander Büttner zaradio je drugi žuti karton i ostavio svoju momčad s igračem manje, no Moskovljani su se uspjeli obraniti.

Celtic - Inter 3:3

Inter odnosi iz Glasgowa tri gola u gostima, ali ne i pobjedu. Imao ju je u džepu do same završnice, ali John Guidetti poravnao je 3:3 i dao nadu Celticu da s tijesnom pobjedom u Milanu može proći dalje.

Marcelo Brozović nema pravo nastupa, a iako su postojale naznake da bi Mateo Kovačić mogao nastupiti, on je ostao na klupi sve do 75. minute kada je zamijenio Icardija.

Inter je sjajno krenuo i već nakon 15 minuta igre vodio je s 2:0. Prvo je zabio Shaqiri nakon lijepog dodavanja Kuzmanovića i bijega Van Dijku, prvi udarac Gordon mu je obranio, ali na odbijancu više nije bio uspješan. Odmah zatim zabio je Palacio nakon još jednog bijega Nizozemcu.

Međutim Celtic se nije predao. U 24. minuti Matthews je ušao duboko u 16 metara i vratio povratnu loptu za Stuarta Armstronga koji bez problema zabija za smanjenje zaostatka. Već dvije minute kasnije Johansen je vratio loptu u 16 metara, na nju su krenuli Armstrong i Hugo Campagnaro, a potonji ju je poslao u svoju mrežu.

Inter je ipak odnio prednost na odmor. Gary Medel poslao je dugačku loptu za Palacija, Gordon je istrčao i pokušao je uzeti, ali ona mu je ispala iz ruku i došla do Palacija koji pogađa praznu mrežu.

Kada se činilo da će susret završiti pobjedom Intera, u trećoj minuti sudačke nadoknade Henderson je proigrao Guidettija, a ovaj iz voleja iz teške pozicije pogodio za konačnih 3:3.

Guingamp - Dynamo Kiev 2:1

Zanimljivo je bilo u Francuskoj gdje je Guingamp ugostio kijevski Dynamo. Francuzi su objektivno slabija momčad od Kijevljana, ali Dynamo ima hendikep što je već dugo van natjecateljskog ritma, a kod njega se to osjetilo više nego kod Šahtara protiv Bayerna.

Početak je bio odličan za Kijevljane koji su poveli u 19. minuti nakon što je Kravec proigrao Miguela Velosa koji je ostao sam pred golom i lakoćom zabio.

Stvari su krenule krivim smjerom za goste pet minuta prije kraja prvog dijela. Jarmolenko je napravio osvetnički prekršaj na sredini terena, nije išao na loptu već na igrača i odmah je zaradio isključenje. Da stvar bude još gora po goste, ubrzo su ostali i bez Belhande koji je izgubio živce i udario domaćeg igrača nogom bez lopte.

S dva igrača manje Kijevljani su se teško nosili s Guingampom i otišli su u poraz. Prvo je talentirani Beauvue krasnim pogotkom u 72. minuti poravnao na 1:1, a onda je Diallo u 75. minuti nakon kornera glavom zakucao loptu za 2:1.

Domagoj Vida kod gostiju je odradio svih 90 minuta i zaradio žuti karton.

Liverpool - Bešiktaš 1:0

Bilićev Bešiktaš odlično se držao u Liverpoolu do same završnice, no domaćin je ipak uspio doći do pogotka i minimalne prednosti uoči uzvrata.

U prvom poluvremenu igralo se u dobrom ritmu, ali i bez očekivanog broja prilika. Najveću je imao Bešiktaš kada je Demba Ba bio u dobroj poziciji, ali Simon Mignolet bio je koncentriran.

Odmah na početku drugog dijela čisti zicer nije zabio Lallana i to je najavilo opasnijeg domaćina. Posebno ulaskom Marija Balotellija Liverpool je sve jače stvarao pritisak i u 84. minuti stigao je do prednosti. Balotelli je proigrao Ibea kojeg ruši Motta i domaćin zarađuje kazneni udarac. Nakon dosta rasprave Balotelli je prisvojio loptu i zabio za pobjedu.

Dejan Lovren u domaćem sastavu igrao je od 63. minute umjesto Allena, a šest minuta nakon ulaska zaradio je žuti karton.

Sevilla - Borussia (M) 1:0

Borussia je igrala vrlo dobro u Europskoj ligi ove sezone i u Sevilli je pokazala da ima što za reći. Rijekin protivnik ipak je slavio, ali daleko od toga da je osigurao prolaz.

Sevilla je na kraju odnijela pobjedu 1:0 i morat će biti u pravom izdanju u Njemačkoj protiv vrlo opasne Borussije koja je u pravom danu sposobna svakome napuniti mrežu.

Trenutak odluke dogodio se u 70. minuti kada je Diogo Figueiras odličnom povratnom loptom našao Iborru, a ovaj lijepo pogodio suprotni kut gola Švicarca Yanna Sommera.

Tottenham - Fiorentina 1:1

Već danima se priča o fantastičnoj formi Harryja Kanea kojeg su se u Fiorentini najviše pribojavali, međutim nisu imali razloga. Kane je ostao na klupi sve do posljednjih 25 minuta i u tom razdoblju nije stigao do pogotka.

Pochettino ga je čuvao za prvenstveni dvoboj protiv West Hama za vikend, a i bez njega Spursi su stigli do rane prednosti. Već u šestoj minuti Paulinho je izveo korner, lopta je preskočila Fazija i sjela na volej Soldada koji zabija za 1:0.

U 36. minuti gosti su poravnali. Fernandez je izveo slobodni udarac iskosa, Lloris je uspio odbiti loptu, ali ona je pala točno pred Basantu koji je šalje u mrežu.

Malo je nedostajalo da Spursi povedu u završnici prvog dijela, Chadli je pucao, ali lopta je pogodila gredu.

U 78. minuti kod gostiju je u igru ušao Milan Badelj umjesto Borje Valera.

Villarreal - RB Salzburg 2:1

Dinamov poznanik iz Europske lige Red Bull Salzburg nosi dobar rezultat s gostovanja kod Villarreala. Domaćin je slavio, ali 2:1 je još uvijek aktivan rezultat za dobre Austrijance.

U otvorenoj utakmici Villarreal je poveo u 32. minuti kada je loše reagirala obrana gostiju za što je stigla kazna. prvo je udarac Vietta ipak obranjen, ali na odbijenu loptu je naišao Uche koji lakoćom zabija.

Odmah na početku drugog dijela gosti stižu do poravnanja pogotkom Soriana iz kaznenog udarca, a pobjedu Villarrealu donio je Denis Čerišev lijepim pogotkom nakon kombinacije s Viettom u 54. minuti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!