Zimski sportovi

Video: Islesi uvjerljivo protiv Predatorsa, Nucksi slavili u MSG-u

Željka Jurkas • petak, 20.02.2015.
Video: Islesi uvjerljivo protiv Predatorsa, Nucksi slavili u MSG-u

Sa sedam odigranih susreta u NHL-u situacija na Zapadu se komplicira sve više, a u utrku za doigravanje na Istoku ozbiljno se priključuju Panthersi te se Flyersi još nadaju da bi se i drugi rezultati mogli poklopiti njima u korist. Islandersi su uzeli uvjerljivu pobjedu protiv prve momčadi lige, Vancouver je iznenadio Rangerse i s dva boda došao na drugo mjesto Pacifica, Flyersi su došli samo do boda i zaostaju šest za Bostonom dok su Pensi novim porazom pali na četvrto mjesto divizije i prvo wild card mjesto doigravanja Istoka. Capitalsi su se trećom pobjedom u nizu popeli na treće mjesto Metropolitana, a Jetsi su porazom i dalje na prvom wild card mjestu Zapada. Pobjedom nad Montrealom Panthersi su na svega bod zaostatka od Bruinsa, a Sharksi su s tri utakmice više izgurali Kingse s drugog wild card mjesta Zapada...

Jakom završnom trećinom Canucksi su iznenadili Rangerse i u ispucavanju kaznenih udaraca uzeli drugi bod iz Madison Square Gardena. Henrik Sedin postigao je posljednja dva pogotka Vancouvera u zadnjoj trećini. Prva trećina završena je minimalnim vodstvom domaćina uz jedini pogodak Dereka Stepana. U drugoj se gosti počinju buditi i na drugi odmor se ide pri izjednačenju od dva gola u svakoj mreži. Ryan Miller testiran je više od Cama Talbota i konačno odnio pobjedu.

Flyersi su se ponovno namučili u susretu s niže-plasiranom momčadi i ovoga puta izgubili drugi bod u ispucavanju kaznenih udaraca. Gosti su u dva navrata dolazili u minimalnu prednost, pogotkom Nicolasa Deslauriersa i Braina Gionte kojemu je ovo bio 500. NHL bod na početku prve odnosno druge trećine. U oba navrata domaćini Wells Farga izjednačili su rezultat unutar par minuta. Izjednačena zadnja trećina završena je jednako kao i druga, a u shootoutu Brian Flynn postigao je pobjednički gol u četvrtom krugu.

Muke po Metropolitanu se nastavljaju za Penguinse, a prolaznu ocjenu u domaćim redovima zaslužila su svega trojica igrača - Marc-Andre Fleury čiju još jednu odličnu predstavu suigrači nisu znali iskoristiti, Jevgenij Malkin koji je zabio jedini pogodak druge trećine i domaćina te kapetan Sidney Crosby koji je cijeli susret, kao i svaki protiv Columbusa, bio u duelu s Brandonom Dubinskym i po sedmi puta u svojoj karijeri bacio rukavice. Prilika Pensima nije nedostajalo, kao niti iskra koje su ih trebale potaknuti na veće zalaganje, no kao i u najvećem broju susreta s divizijskim momčadima ove sezone, Pittsburgh nije odgovorio na izazov. Pobjednički gol Jacketsa postigao je Dubinsky, čineći pobjedu još slađom.

U susretu s Jetsima u Verizon centru dvije velike zvijezde Capitalsa Aleksandr Ovečkin i Nicklas Backstrom briljirale su i dominirale igrom i rezultatom. Gosti su kažnjeni zbog čestih odlazaka na klupu za isključene, pa su tako prvi pogodak susreta i oba gola Backstroma postignuta u igri s igračem. No, specijalne momčadi domaćina imale su dobru večer, pa se tako i drugi tim upisao na semafor pogotkom Troya Brouwera u praznu mrežu šest i pol minuta prije isteka zadnje trećine. Jetsi su jednom prošli Bradena Holtbyja, sredinom druge trećine za smanjenje vodstva na gol razlike. Ovečkin je postigao jedini gol domaćini pri izjednačenom broj igrača na ledu i povećao svoje vodstvo na listi strijelaca NHL-a. Backstrom se pak s tri boda sinoć izjednačio na prvom mjestu po broju bodova s Patrickom Kaneom i uvjerljivo vodi u asistencijama.

Habsi su držali pritisak i pucali iz svih raspoloživih položaja i prilika, no Roberto Luongo je sinoć ostao teža zagonetka nego Carey Price. S 37 obrana kroz 65 minuta spašavao je vrata pri izjednačenom rezultatu, a u shootoutu ga je prošao samo Max Pacioretty. Srećom po goste, Nick Bjugstad je odmah u idućem krugu poravnao rezultat, a u šestom je David Bolland zabio za pobjedu. Brendan Gallagher postigao je oba gola domaćina, a Tomas Fleischmann smanjio rezultat minutu i pol nakon Gallagherovog drugog pogotka koji je bio i njegov 101. NHL bod. Steven Kampfer postigao je prvi gol u dresu Panthersa.

Dva dana prije velikog susreta s Kingsima na otvorenom Sharksi su gostovali u Dallasu i u zadnjim minutama skupili redove i spriječili povratak domaćina. San Jose je uvjerljivo vodio do sredine druge trećine kada su se domaćini probudili i počeli ozbiljnije igrati i stvarati prilike. Prvi puta su prošli Anttija Niemija na svom jedinom powerplayu druge trećine i preuzeli inicijativu u utakmici. Kroz zadnju trećinu uz puno veći broj udaraca na vrata tek su u 18. minuti ponovno pospremili pak u mrežu i doveli utakmicu na gol razlike. Izvadivši Jonasa Enrotha, koji je zamijenio Karija Lehtonena u drugoj trećini nakon trećeg primljenog pogotka, za klizača više igra se nije odvila prema njihovim planovima te su gosti još dvaput zatresli praznu mrežu.

Islandersi su počeli i završili jako na ledu Nassau Coliseuma, a u sredini susreta s Predatorsima dozvolili im dolazak na gol zaostatka. Kapetan John Tavares ponovno je bio jedan od najboljih pojedinaca i opet to utvrdio pogotkom (u zadnjih četiri susreta ima pet golova i četiri asistencije), a ovoga puta su mu se priključili Johnny Boychuk i Nick Leddy koji su osim obrambenih zadaća sudjelovali i u realizaciji. Filip Forseberg i James Neal postigli su golove za prvu momčad lige koja nije očekivala lak zadatak u New Yorku, ali sigurno nisu očekivali niti da će u toj mjeri biti nadigrani. Jaroslav Halak; vratar domaćina upisao je 30 obrana za 32. pobjedu sezone izjednačivši najviše pobjeda u sezoni klupskih vratara.

NHL

New York Islanders – Nashville Predators 5:2 (1-0 Strait, 2-0 Boychuk, 3-0 PPG Tavares, 3-1 Forsberg; 3-2 Neal; 4-2 Leddy, 5-2 Bailey)

New York Rangers – Vancouver Canucks 4:5 SO (1-0 Stepan; 1-1 Matthias, 2-1 Nash, 2-2 Horvat; 2-3 PPG H. Sedin, 3-3 St. Louis, 4-3 Hagelin, 4-4 H. Sedin;; 4-5 Vrbata)

Philadelphia Flyers – Buffalo Sabres 2:3 SO (0-1 Deslauriers, 1-1 White; 1-2 Gionta, 2-2 PPG Voraček;;; 2-3 Flynn)

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 1:2 (0-1 Hartnell; 1-1 Malkin; 1-2 SHG Dubinsky)

Washington Capitals – Winnipeg Jets 5:1 (1-0 PPG Carlson, 2-0 Ovečkin; 2-1 Enstrom, 3-1 PPG Backstrom, 4-1 Backstrom; 5-1 SHG EN Brouwer)

Montreal Canadiens – Florida Panthers 2:3 SO (; 1-0 Gallagher, 2-0 Gallagher, 2-1 Fleischmann; 2-2 Kampfer;; 2-3 Bolland)

Dallas Stars – San Jose Sharks 2:5 (0-1 Vlasic; 0-2 Desjardins, 0-3 Desjardins, 1-3 PPG Daley; 2-3 Cole, 2-4 EN Marleau, 2-5 EN Wingels)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.02.2015. u 15:02
    Florida! Florida! :)
    Obrisan korisnik