Zimski sportovi

Video: Colorado slavio u Unitedu, Bruinsi stradali u St. Louisu

Željka Jurkas • subota, 21.02.2015.
Video: Colorado slavio u Unitedu, Bruinsi stradali u St. Louisu

Sedam susreta uz samo jedno zaključavanje mreže odigrano je u NHL-u u noći s petka na subotu. Wild sve više grabi prema poziciji za doigravanje, dok s druge strane Boston tone i svoju poziciju dovodi u sve veće pitanje. Ducksi su se vratili pobjedama, Hawksi su stradali u United centru, Rangersi su bili uspješni u Buffalu, Devilsi su iznenadili Canuckse, a novi poraz Leafsima su priuštili Hurricanesi...

Mackenzie Skapski startao je po prvi puta u NHL-u na vratima Rangersa i na prvom udarcu primio gol. Matt Moulson iskoristio je udarac Torreyja Mitchella i skrenuo pak u mrežu dok se Skapski nije stigao niti okrenuti. No, Carl Hagelin brzo poravnava rezultat, a novu priliku Rangersi dobivaju već na samom početku druge trećine kada Rick Nash zabija svoj 37 pogodak sezone. Konačnih 3:1 postavlja Mats Zuccarello na Nashovom odbijancu.

Corey Schneider postigao je 21. sezonsku pobjedu, najviše u karijeri, u susretu s Canucksima u Prudential centru. S 21 obranom propustio je obraniti dva udarca Zacka Kassiana nakon što je njegova momčad vodila s tri gola razlike. Domaćini su poveli u prvoj trećini golom Patrika Eliaša, utrostručili vodstvo u drugoj, a u zadnjoj pogodili praznu mrežu u igri s igračem manje.

Hurricanesi su rezultatski riješili susret s Leafsima kroz prvu trećinu, a u preostale dvije držali igru i kontrolu unutar sustava u kojem najbolje funkcioniraju. Cam Ward sačuvao je mrežu praznom kroz zadnje dvije trećine, a u prvoj ga je prošao samo Brandon Kozun kojemu je ovo bio prvi NHL gol. Braća Eric i Jordan Staal postigli su oba pogotka za Canese.

St. Louis Bluesi nisu tratili prilike koje su stvorili. Od 15 udaraca njih pet je prošlo vratare Malcoma Subbana i Tuukku Raska. Subbanu je ovo bio prvi start u NHL-u i u prvoj trećini je obranio sva tri udaraca s kojima se susreo, a gosti su poveli pogotkom Brada Marchanda. Koliko je prva trećina bila dobra za Bruinse toliko je ostatak utakmice otišao u suprotnom smjeru. Na prva tri udarca, u razmaku od 4:21 minute Bluesi su preokrenuli rezultat u drugoj trećini nakon čega je Rask ušao u igru. Susreo se s devet pokušaja, a obranio njih sedam.

Colorado je gostovao u United centru, a Semjon Varlamov ponovno briljirao među vratnicama. S 27 obrana dao je dovoljno podrške momčadi koja je dvaput bila uspješna u igri s igračem više i postigla prvi pogodak u prvoj trećini. Kris Versteeg postigao je jedini gol domaćina i jedini pogodak druge trećine koji je izjednačio rezultat. Manjkom truda u zadnjoj trećini Hawksi nisu stvarali puno prilika kojima bi utakmicu držali u neizvjesnosti te došli do četvrtog poraza u šestoj utakmici u nizu od osam domaćih.

Ducksima je trebalo dva gola zaostatka i gotovo pune dvije trećine da počnu igrati kao prva momčad divizije. Na drugi odmor otišli su s pogotkom zaostatka, a uz malo sreće pri golu kapetana Ryana Getzlafa prešli su u vodstvo koje više neće ispustiti. Flamesi, poznati po jakim zadnjim trećinama u kojima su preokretali rezultat, nisu se predavali do samoga kraja. Dvije minute do isteka vremena u igri s igračem više Sean Monahan smanjio je razliku, ali s praznom mrežom na drugoj strani u istoj minuti Hampus Lindholm vratio je tri razlike.

Devanu Dubnyku trebalo je samo 15 obrana za šesti shutout sezone, a momčad je odigrala odličnu gostujuću utakmicu. S velikim posjedom paka i kontrolom igre Minnesota je do druge trećine vodila s dva pogotka prednosti u Edmontonu. Justin Fontaine se još jednom upisao u strijelce pred sam kraj susreta, a jedini pogodak druge trećine pripao je Jordanu Schroederu. Kapetan Mikko Koivu upisao je dvije asistencije.

NHL

Buffalo Sabres – New York Rangers 1:3 (1-0 Moulson, 1-1 Hagelin; 1-2 Nash, 1-3 Zuccarello;)

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 4:2 (1-0 Eliaš; 2-0 Tootoo, 3-0 PPG Cammalleri, 3-1 Kassian; 3-2 Kassian, 4-2 SHG EN Cammalleri)

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 2:1 (1-0 PPG E. Staal, 1-1 Kozun, 2-1 J. Staal;;)

St. Louis Blues – Boston Bruins 5:1 (0-1 Marchand; 1-1 Lindbohm, 2-1 Pietrangelo, 3-1 Oshie, 4-1 PPG Tarasenko; 5-1 Tarasenko)

Chicago Blackhawks – Colorado Avalanche 1:4 (0-1 Barrie; 1-1 Versteeg; 1-2 PPG Landeskog, 1-3 PPG Barrie, 1-4 Stuart)

Calgary Flames – Anaheim Ducks 3:6 (1-0 Stajan; 2-0 Bouma, 2-1 Cogliano; 2-2 Beauchemin, 2-3 Getzlaf, 2-4 Palmieri, 2-5 Silfverberg, 3-5 PPH Monahan, 3-6 EN Lindholm)

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 0:4 (0-1 Fontaine, 0-2 Niederreiter; 0-3 Schroeder; 0-4 Fontaine)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!