Zimski sportovi

Video: Pobjeda Kingsa na otvorenom, Predatorsi poraženi u Philadelphiji

Željka Jurkas • nedjelja, 22.02.2015.
Video: Pobjeda Kingsa na otvorenom, Predatorsi poraženi u Philadelphiji
Foto: EPA

Dan prepun akcije u NHL-u donio je za početak dvije matineje koje su završene shootoutom, a na kraju utakmicu na otvorenom. Od vodećih momčadi divizija Predatorsi i Islandersi nisu došli do drugog boda, dok su Ducksi i Canadiensi manje, odnosno više uvjerljivo stigli do pobjeda. Tampa je slavila u Arizoni, Pittsburgh u St. Louisu, a nakon pravog vrtloga Wingsi u Dallasu. Leafsi su pobijedili na domaćem ledu, kao i Senatorsi i Devilsi...

Obje subotnje matineje u NHL-u završene su identičnim rezultatom nakon ispucavanja kaznenih udaraca. Washington je slavio nad prvom momčadi divizije, dok su Flyersi pobijedili prvu momčad lige. Na ledu Wells Farga domaćini su dvaput dolazili u minimalnu prednost uz odličnu igru kako u obrani tako i u napadu u kojem su stalno držali pritisak i testirali Pekka Rinnea. Predatorsi , koji su po drugi puta ove sezone izgubili dva susreta u nizu, izjednačili su rezultat u prvoj minuti zadnje trećine i proigrali bolje nego u prethodne dvije, ali to nije bilo dovoljno. Nakon aktivnog produžetka prva dva izvođača kaznenih udaraca za domaćine bila su precizna dok je Rob Zepp obranio oba pokušaja gostiju i ostavio i drugi bod na domaćem ledu.

U Verizon centru su pak domaćini najprije stizali zaostatak, a izjednačenje od kraja prve trećine bilo je aktualno do gotovo samog kraja treće kada su prešli u vodstvo da bi u zadnjoj minuti Ryan Strome trinaestim pogotkom sezone vratio egal. Vratari su na obje strane briljirali i davali veliki obol tijeku susreta, a na kraju je Jevgenij Kuznjecov prošao Chada Johnsona kao jedini uspješni izvođač kaznenog udarca. Četvrtom pobjedom u nizu Capsi su na četiri boda od prvog mjesta Metropolitana.

Rapsodija golova, vrtuljak emocija, nebrojene pogreške i ustrajnost opisuju susret u American Airlines centru u kojem su Wingsi u produžetku slavili sedmim pogotkom u mrežu Karija Lehtonena. Detroit je jednom u susretu imao minimalno vodstvo, na sredini druge trećine nakon što je u prvoj stizao početni gol domaćina, a u ostatku susreta je u dva navrata stizao dva gola razlike. Pavel Dacjuk upisao je dva gola i dvije asistencije, uključujući zadnji gol regularnog dijela i asistenciju na pogodak u produžetku. Kapetan Jamie Benn istaknuo se u redovima Starsa s golom i asistencijom.

Ne dogodi se često da Steven Stamkos, kapetan Boltsa, pogriješi kao sinoć u Glendaleu i dovede utakmicu nadomak neizvjesnosti. S dva gola Ondreja Palata i jednim Ryana Callahana Lightning je preokrenuo početno vodstvo domaćina, a onda je sredinom zadnje trećine Stamkos krivo procijenio gdje mu se točno nalazi Mark Arcobello koji mu je bez većih problema uzeo pak i u kontri visokim udarcem prošao Bena Bishopa. Susret je došao na gol razlike, a Coyotesi preuzeli inicijativu. Izdržavši sve napade gosti su pobjedu potvrdili golom kapetana u praznu mrežu pet sekundi prije isteka vremena.

U svom drugom startu u novom dresu, onom s plavim javorovim listom, Olli Jokinen, za kojeg se i dalje priča da će otići u momčad koja puca na najviše, pomogao je Leafsima doći do pobjede. U produžetku, s nešto više od minute do ispucavanja kaznenih udaraca, Jokinen i James van Riemsdyk, koji u zadnjih deset susreta nije pogodio mrežu, probili su se u 2-na-1, a van Riemsdyk prošao je Michaela Hutchinsona. Toronto je tako prekinuo niz od pet poraza, a Jetsi su izgubili po drugi puta. leo Komarov otvorio je susret u igri s igračem manje, a na istom powerplayu momčad gostiju se iskupila izjednačavanjem rezultata da bi pri kraju trećine otišla u vodstvo. Leafsi su još dvaput stizali minimalnu prednost na ledu Air Canada centra.

Carey Price vratio se odličnim utakmicama taman na vrijeme. Columbus je bio u gostima i, potaknut prošlim susretom s Penguinsima, s puno zaleta ušao u susret. Max Pacioretty iskoristio je ponuđeno, najprije u igri s igračem više, a sredinom prve trećine i pri izjednačenom broju igrača doveo Habse na dva gola prednosti koji su za goste bili preveliki zalogaj. Nick Folignov udarac jedini je od njih 32 prošao Pricea 1:02 minutu nakon primljenog drugog gola.

Panthersi su započeli utakmicu u Canadian Tire centru kako su željeli, no to je bilo sve s čime mogu biti zadovoljni. Nakon početnog vodstva u osmoj minuti prve trećine momčad koja gleda prema playoff poziciji Istoka prestala je u djelo provoditi sve ono što je bilo potrebno za pobjedu. Tako je Roberto Luongo testiran sa svih strana, a Andrew Hammond zaradio je svoju drugu pobjedu. Ovo je prvi puta u sedam tjedana da su Senatorsi spojili dvije pobjede. Kyle Turris izjednačio je rezultat u prvoj trećini, a u strijelce se upisao i kapetan domaćina, Erik Karlsson.

Devilsi su napravili sve što treba i do kraja prve trećine imali tri pospremljena paka iza leđa Antona Khudobina. Krajem druge ozlijedio se Keith Kinkaid koji je dotad skupio 17 obrana, a između vratnica stao je Cory Schneider koji u istom tonu nastavlja do sredine zadnje trećine kada ga prolazi Jeff Skinner za jedini pogodak gostiju.

Druga utakmica u dva dana za obje momčadi u Rexall placeu bila je prije svega bitka volje, a u njoj su se bolje snašli Ducksi koji su upisali drugu pobjedu u nizu. Gosti su poveli u prvoj minuti prve trećine nakon što je Derek Roy zaradio isključenje, i prvih pet minuta, bez udarca na gol domaćina, izgledalo je kao da će to biti još jedna duga noć za Edmonton. No, domaćini su se trgnuli i do kraja prvih 20 minuta skupili više udaraca od Anaheima. Osmim golom sezone Teddyja Purcella domaćini su u prvoj minuti druge trećine izjednačili rezultat i egal se održao sve do pet minuta prije isteka vremena. Sreća je pomazila prvu momčad Pacifica kada je branič Oilersa Justin Schultz, u pokušaju čišćenja paka ispred vrata, ravno pogodio mrežu šest minuta prije isteka vremena.

Thomas Greiss startao je na vratima Pensa u prvoj od dvije utakmice u dva dana i napokon dobio potporu momčadi ispred sebe. Blake Comeau postigao je dva gola i upisao asistenciju, a Kris Letang suvereno je ravnao obranom. S tri gola viška ulaskom u zadnju trećinu gosti nisu posustajali u pritisku, a domaćini su odgovorili tek nakon četvrtog pogotka u mreži Briana Elliotta i u zadnjih šest minuta prepolovili vodstvo gostiju. Ovo je prva pobjeda Pittsburgha u St. Louisu od 1. studenog 2008.

Los Angeles Kingsi još su jednom našli način kako proći San Jose Sharkse i upisali sedmu pobjedu u nizu, taman na vrijeme da svima koji su ih počeli otpisivati za odigravanje daju do znanja da ova momčad još uvijek nije spremna reći da im je dosta. Jonathan Quick vraća se u sve bolju formu po kojoj je poznat u pobjedničkim trenucima Kingsa, pa je tako noćas zaustavljao sve napade u zadnjim minutama pod otvorenim nebom Levi's stadiona. Kyle Clifford brzo je po početku susreta doveo goste u prednost, a Brent Burns izjednačio je na kraju prve trećine. Pobjednički gol pripao je Marianu Gaboriku na početku zadnje trećine, a do kraja susreta gosti su držali tempo igre, postavljali kvalitetnu obranu i ograničavali prilike Sharksa. Ovom pobjedom Kingsi su se našli na trećem mjestu divizije, a domaćini su pali na peto ugrozivši svoj nastup u doigravanju.

NHL

Washington Capitals – New York Islanders 3:2 SO (0-1 Hamonic, 1-1 Niskanen;; 2-1 Fehr, 2-2 Strome;; 3-2 Kuznjecov)

Philadelphia Flyers – Nashville Predators 3:2 SO (1-0 Simmonds, 1-1 Wilson; 2-1 White; 2-2 Smith;; 3-2 Simmonds)

Toronto Maple Leafs – Winnipeg Jets 4:3 OT (1-0 SHG Komarov, 1-1 PPG Trouba, 1-2 PPG Scheifele; 2-2 Winnik, 2-3 Frolik; 3-3 Kadri; 4-3 van Riemsdyk)

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 3:1 (1-0 PPG Pacioretty, 2-0 Pacioretty, 2-1 Foligno;; 3-1 SHG EN Plekanec)

Ottawa Senators – Florida Panthers 4:1 (0-1 Barkov, 1-1 Turris; 2-1 Ryan; 3-1 Karlsson, 4-1 Lazar)

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 3:1 (1-0 Ruutu, 2-0 Henrique, 3-0 Greene;; 3-1 Skinner)

Edmonton Oilers – Anaheim Ducks 1:2 (0-1 PPG Beauchemin; 1-1 Purcell; 1-2 Getzlaf)

St. Louis Blues – Pittsburgh Penguins 2:4 (0-1 Comeau; 0-2 PPG Hornqvist, 0-3 Comeau; 0-4 Sutter, 1-4 Jaškin, 2-4 Cole)

Dallas Stars – Detroit Red Wings 6:7 OT (1-0 Jamie Benn, 1-1 Nyquist; 1-2 Dacjuk, 2-2 Daley, 3-2 Eakin, 4-2 Cole; 4-3 Kindl, 4-4 Kindl, 5-4 McKenzie, 6-4 PPG Horcoff, 6-5 PPG Abdelkader, 6-6 Dacjuk; 6-7 Kronwall)

Arizona Coyotes – Tampa Bay Lightning 2:4 (1-0 Stone; 1-1 PPG Palat, 1-2 Callahan; 1-3 Palat, 2-3 Arcobello, 2-4 PPG EN Stamkos)

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 1:2 (0-1 Clifford, 1-1 Burns;; 1-2 Gaborik)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!