Tenis

Najstariji pobjednik na Touru još od Jimmyja Connorsa: "Igrao sam svoj tenis i isplatilo se"

Branimir Korać • ponedjeljak, 23.02.2015.
Najstariji pobjednik na Touru još od Jimmyja Connorsa: "Igrao sam svoj tenis i isplatilo se"
Foto: FaH

Ivo Karlović slavio je Delray Beachu i postao najstariji osvajač ovog turnira. Ne samo to, ujedno je i postao najstariji osvajač turnira na Touru još od Jimmyja Connorsa koji je 1989. godine s 37 godina i jednim mjesecom slavio u Tel Avivu...

Nakon emotivnog slavlja u Bogoti 2013. godine tek što se vratio tenisu poslije bolesti, Ivo Karlović dvije godine je čekao na novi trofej. On je stigao u Delray Beachu gdje je u finalu nadigrao Donalda Younga sa 6:3, 6:3.

"Ovo je nevjerojatno. Veliko je zadovoljstvo osvojiti ovaj turnir posebno zbog mojih godina i daje mi to veliko samopouzdanje uoči turnira u Indian Wellsu i Miamiju. Prošle godine bio sam u četiri finala i upisao sva četiri poraza stoga sam jako želio ovaj trofej. Bio sam koncentriran, igrao svoj tenis i isplatilo se", rekao je Karlović.

Donald Young još će pričekati na svoju prvu titulu. Početak sezone za njega je obećavajući, ali u ovom meču nije uspio iskoristiti prilike koje su mu se pružile.

"Karlović je sa svojim servisom sposoban pogoditi bilo koji dio terena. Uspio sam neke od njih pročitati, ali ne i onda kada je to bilo najvažnije. Igrao je dobro, pobijedio me i iako nisam igrao svoj najbolji tenis, svaka čast Karloviću na dobroj igri", poručio je Young.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir23.02.2015. u 17:36
    "Svjetsko čudo" sa Zagrebačke Šalate! Samo nek' je zdravlja i uživaj Ivo majstore!
    Mithrandir
  • interreg23.02.2015. u 12:49
    Ma moram i na ovaj clanak napisati: bravo Ivo stari vuce! Svaka cast!
    interreg