Zimski sportovi

Video: Capitalsi zaustavljeni u Philadelphiji, Bruinsi slavili u Unitedu

Željka Jurkas • ponedjeljak, 23.02.2015.
Video: Capitalsi zaustavljeni u Philadelphiji, Bruinsi slavili u Unitedu

Osam susreta odigrano je u nedjelju u NHL-u, a sve je započelo matinejama u Philadelphiji i Chicagu. Predatorsi su nakon ispucavanja kaznenih udaraca slavili u Buffalu, a Rangersi protiv Columbusa. Wild je jakom zadnjom trećinom slavila protiv Starsa, Pittsburgh protiv Panthersa, Colorado je izdržao napade Tampe, a Vancouver ostavio Islanderse bez pogotka...

Nedjelja u NHL-u počela je dvobojem u Wells Fargo centru. Capitalsi su dan ranije odigrali matineju u Uniondaleu, a Flyersi su ugostili prvu momčad lige. U izjednačenom susretu u kojem je druga trećina pripala domaćinima na pobjednika se čekalo do zadnjih pet minuta. Flyersi su poveli u prvoj i još jednim golom na Powerplayu udvostručili vodstvo da bi Capitalsi do kraja susreta izjednačili rezultat. Michael Del Zotto sedmim golom sezone osigurao je dva boda, a penalty kill Flyersa zadržao je Capitalse bez pogotka u pet navrata.

Nakon odigranih sedam od osam utakmica u nizu na domaćem ledu Hawksi su još jednom podbacili i htjet će što prije zaboraviti niz od 2-2-3. S druge strane, Bruinsi su se vratili, nakon šest susreta u kojim su prosipali bodove, na pravi put za zadržavanje mjesta u doigravanju. Srećom po njih, Panthersi koji im dišu za vratom su izgubili susret s Pittsburghom. Dva gola u mreži Coreyja Crawforda trebalo je prije nego su domaćini odgovorili preko kapetana Jonathana Toewsa, a još dva do sredine druge trećine potjerala su ga na klupu. Antti Raanta stao je među vratnice, ali nije bio puno bolje sreće. Do kraja trećine Bruinsi ga dvaput prolaze. U zadnjoj domaćini zapinju, no sve što uspijevaju je još jedan pogodak iza leđa Tuukke Raska.

Panthersi su napadali i držali pritisak, a Marc-Andre Fleury briljirao je među gostujućim vratnicama i ovoga puta dobio podršku napada. Patric Hornqvist u prvoj i Jevgenij Malkin u drugoj trećini iskoristili su ponuđeno da bi Pensi preuzeli susret u zadnjoj trećini. Hornqvist i Malkin još su se jednom upisali u strijelce, a Paul Martin je postigao treći gol sezone. Osam minuta prije isteka vremena Scottie Upshall je prošao Fleuryja za jedini gol domaćina i pokvario mu shutout.

Jedini vratar koji je zaključao vrata bio je Ryan Miller i to uz pomoć Eddija Lacka koji je morao stati na gol Canucksa sredinom druge trećine jer se Miller ozlijedio u sudaru s Jannikom Hansenom. Gosti su u Nassau Coliseumu nakon neriješene prve trećine došli na tri gola prednosti u drugoj, a deset sekundi prije kraja susreta pogodili su praznu mrežu. Islandersi su držali pritisak i dominirali ledom u prvoj i zadnjoj trećini, ali unatoč pet prilika s igračem više nisu uspjeli postići pogodak.

Nathan MacKinnon postigao je svoj prvi NHL hat trick, a Colorado je došao do dva boda na domaćem ledu Pepsi centra uz pet golova iz svega 18 udaraca na vrata Andreja Vasiljevskog. Lightning je u zadnjem susretu niza gostovanja napadao i sa svih strana pokušavao proći Semjona Varlamova, a jedino vodstvo koje su imali bilo je na samom početku. Četiri gola postignuta su u zadnjoj trećini, od čega jedan gostiju. Alex Tanguay postigao je peti gol Avsa u osmoj minuti zadnje trećine, taman dovoljno za pobjedu jer su Boltsi još dvaput do samoga kraja došli do mreže.

Dva susreta večeri završena su ispucavanjem kaznenih udaraca. Predatorsi su u četvrtom krugu prošli Michala Neuvirtha, dok su Martin St. Louis i Rick Nash osigurali pobjedu nad Columbusom u prva tri pokušaja. Rangersi su u svom MSG-u u drugoj minuti druge trećine poveli s tri gola prednosti nakon prve trećine u kojoj su blago dominirali ledom. Gosti brzo odgovaraju, i već u idućoj minuti razlika se smanjuje, a boljom i bržom igrom Columbus postaje ravnopravniji. Do kraja trećine vodstvo Rangersa se topi na jedan gol, a u zadnjoj trećini Jacketsi zadržavaju domaćine na jedan udarac na vrata i izjednačuju rezultat.

Više nego dvostruki veći broj udaraca na vrata Neuvirtha nije pomogao Predatorsima koji su tek 4:17 minute prije isteka vremena uspjeli izjednačiti rezultat i odvesti susret do shootouta. Tyler Ennis pogodio je mrežu Cartera Huttona 14 sekundi prije kraja druge trećine, a Sabresi su vodstvo izgubili na predzadnjem powerplayu gostiju.

Uz spori start na domaćem ledu Wild je izgledao kao momčad koja igra drugu utakmicu u dva dana, a ne gosti iz Dallasa koji su se dan ranije nadigravali s Detroitom. Starsi su prvi pogodili mrežu, na powerplayu sredinom susreta da bi domaćini uzvratili početkom zadnje trećine. S ukupno šest golova u zadnjih 20 minuta obrisali su loš dojam s početka, a gosti su Jhonasa Enrotha ostavili na cjedilu.

NHL

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 3:2 (1-0 PPG Giroux; 2-0 PPG Simmonds, 2-1 Wilson, 2-2 Ward; 3-2 Del Zotto)

Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 2:6 (0-1 Bergeron, 0-2 PPG Eriksson, 1-2 PPG Toews; 1-3 Lucic, 1-4 Campbell, 1-5 SHG Hamilton, 1-6 Smith; 2-6 Bickell)

Buffalo Sabres – Nashville Predators 1:2 SO (; 1-0 Ennis; 1-1 PPG Ribeiro;; 1-2 Forsberg)

New York Islanders – Vancouver Canucks 0:4 (; 0-1 PPG Kassian, 0-2 PPG Vrbata, 0-3 Horvat; 0-4 EN Weber)

Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 5:1 (0-1 Hornqvist; 0-2 Malkin; 0-3 Martin, 0-4 PPG Hornqvist, 0-5 Malkin, 1-5 Upshall)

Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning 5:4 (0-1 Palat, 1-1 MacKinnon; 2-1 MacKinnon, 3-1 Duchene, 3-2 Johnson, 4-2 MacKinnon; 5-2 Tanguay, 5-3 Connolly, 5-4 Kučerov)

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 4:3 SO (1-0 Hayes, 2-0 St. Louis; 3-0 St. Louis, 3-1 Dano, 3-2 Anisimov; 3-3 Savard;; 4-3 Nash)

Minnesota Wild – Dallas Stars 6:2 (; 0-1 PPG Spezza; 1-1 Parise, 2-1 Koivu, 3-1 Veilleux, 4-1 PPG Dumba, 5-1 Granlund, 6-1 Parise, 6-2 Spezza)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • :))23.02.2015. u 16:45
    Mala ispravka "Chicago Blackhawks – Pittsburgh Penguins 2:6" Nije Pittsburg nego Boston
    :))