Nogomet

Schildenfeld: "Derbi između Dinama i Hajduka ne može se usporediti s ovim grčkim"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.02.2015.
Schildenfeld: "Derbi između Dinama i Hajduka ne može se usporediti s ovim grčkim"
Foto: EPA

U nedjelju je odigran najveći grčki derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa, a u njemu su sudjelovala i trojica hrvatskih igrača. Mladen Petrić upisao se među strijelce dok su igrali i Gordon Schildenfeld i Danijel Pranjić...

Uzavrele atmosfere na derbiju između Panathinaikosa i Olympiakosa nije nedostajalo. Gordon Schildenfeld pojasnio je kako je sve počelo, a tvrdi da ovo ipak nije najteža atmosfera u Grčkoj.

"Sve je bilo u početku uobičajeno, a onda je trener Olympiakosa provocirao naše navijače i sve je počelo. Već smo navikli na pojačane tenzije u najvećem grčkom derbiju, ali ovo nije ništa u odnosu na gostovanje na Kreti. Stadion OFI-ja nije velik, teren je uzak i lete stolice, kamenje, baklje", kaže Schildenfeld za Goal.

Atmosferu derbija i tenzije na travnjaku osjetio je već više puta, a tvrdi da je derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa užareniji od onog hrvatskog.

"To je nemoguće usporediti s onim između Hajduka i Dinama. Ovdje je ratno stanje kada igraju Panathinaikos i Olympiakos. Na terenu je još agresivnije nego inače i onda još sudac podigne tenzije ako sudi više za goste. Tko dođe prvi put na ovaj derbi, šokira se, ali se s vremenom navikneš", dodaje Schildenfeld.

Njegov Panathinaikos nalazi se u borbi za prvo mjesto i nada se da će uspjeti do naslova.

"Slijedi nam serija teških utakmica, idemo u goste Atromitosu, a zatim nam dolazi PAOK. Ne smijemo gubiti bodove na malim utakmicama i bit će svega do kraja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Seattle23.02.2015. u 20:11
    Pa vise je Hajduk osvojio titula prvaka Hrvatske nego Pao Grcke od nezavisnosti Hrvatske. U zadnjih 20 godina, Pao 2 puta prvak sve ostalo Olympiakos.
    Seattle
  • Obrisan korisnik23.02.2015. u 18:17
    da, možda je i to neusporedivo, ali neusporedivo je i kao sam derbi jer to više nije. hajduk-lokomotiva je mali derbi, a dinamo-rijeka veliki. to je novo stanje stvari.
    Obrisan korisnik