Zimski sportovi

Video: Habsi slavili u St. Louisu, Coyotesima sedmi poraz u nizu

Željka Jurkas • srijeda, 25.02.2015.
Video: Habsi slavili u St. Louisu, Coyotesima sedmi poraz u nizu

Čak jedanaest susreta odigrano je u utorak navečer u NHL-u, a domaćini su uzeli veliku većinu pobjeda. Hawksi i Panthersi su jedini igrali preko 60 minuta, a Kingsi i Rangersi su zaključali svoje mreže. Gostujuće pobjede odnijeli su Canucksi, Sabresi, Habsi i Oilersi, dok su Islandersi, Hurricanesi, Predatorsi i Jetsi slavili na domaćem ledu...

Eddie Lack odlično je započeo seriju od par tjedana (4-6) u kojima će mijenjati prvog vratara Ryana Millera čija je ozljeda u nedjeljom susretu ispala ozbiljnija nego se prvotno mislilo. S 40 obrana zaustavljao je napade Bruinsa i frustrirao domaćine, poglavito u drugoj trećini u kojoj je zaustavio njih 20. S druge strane leda Tuukka Rask je zaustavio 26/28 udaraca, nedovoljno za pobjedu posebno uz powerplay koji nije uspio realizirati četiri prilike. Daniel Paille jedini je prošao Lacka, u drugoj minuti prve trećine, a gosti su brzo izjednačili. Zach Kassian pronašao je mrežu četvrti puta u zadnja tri susreta sredinom zadnje trećine i osigurao gostujuću pobjedu.

Na dan kada su svoj treći izbor na Draftu zamijenili za Seana Bergenheima i izbor u sedmom krugu, Wild je ugostio Oilerse i Devan Dubnyk je po prvi puta u šest startova izgubio od svoje bivše momčadi. Benoit Pouliot dvaput ga je prošao u prvoj trećini, a drugi puta svega 32 sekunde nakon što je Thomas Vanek izjednačio vodeći gol. Ben Scrivens skupio je 33 obrane, od kojih je 28 došlo u zadnje dvije trećine kada je Wild nakon lošeg starta pokušavao sustići rezultat.

Habsi su gostovali u St. Louisu i u izjednačenoj i čvrstoj utakmici iskoristili pogreške Bluesa i poveli u prvoj trećini. Vodstvo su udvostručili drugim golom Alexa Galchenyuka početkom druge trećine i nisu ga ispuštali. David Backes i T. J. Oshie jedini su uspješno prošli Careyja Pricea, i to obojica u drugoj trećini. Brendan Gallagher dvaput je pogodio mrežu Jakea Allena, a njegov drugi gol bio je jedini u zadnjoj trećini i jedini u igri s igračem više.

Islandersi su se dugo mučili s Coyotesima na ledu Uniondalea. Bez pogodaka završila je prva trećina, a s po golom u svakoj mreži druga. U zadnjoj trećini napokon se sav pritisak domaćina isplatio i s četiri pogotka unutar šest minuta osigurali su pobjedu i ispratili Coyotese sa sedmim porazom u nizu. Kael Mouilliert zabio je svoj prvi NHL gol. Ranije toga dana Islandersi su produžili ugovor braniču Nicku Leddyju na sedam godina uz prosječnu plaću od 5.5 milijuna dolara.

Cam Ward nastupao je u svojoj 500. NHL utakmici i s 23 obrane pomogao Carolini doći do toliko željene pobjede nad Flyersima. Na domaćem ledu Canesi su poveli, no na prvu pauzu se otišlo s izjednačenim rezultatom da bi odmah na početku druge Jeff Skinner zabio svoj 15. gol sezone . Jordan Staal i Jay McClement povećali su vodstvo, a Philadelphia se unatoč zaostatku nije potrudila napraviti veći pritisak na vrata domaćina.

Predatorsi su više nego dvostruko nadpucali goste, kapetani su bacili rukavice, a Semjon Varlamov je povučen na klupu nakon četiri puštena pogotka unutar 43 minute. Patrick Roy, trener Avalanchea povukao je vratara, Reta Berru, na klupu 11 minuta prije isteka vremena u nadi da će smanjiti razliku na powerplayu, no sve što je uspio je primiti još jedan gol. Razliku od četiri pogotka smanjio je John Mitchell ukupno dvadesetim udarcem na vrata gostiju.

Michael Hutchinston briljirao je na vratima Jetsa i vratio svoju momčad na pravi put za doigravanje. Starsima je trebala pobjeda koliko i domaćinima, no pokazali su to samo kroz drugu trećinu u kojoj su nedvojbeno preuzeli inicijativu, ali uspjeli zabiti samo jedan pogodak. Četvorica igrača upisala su se u strijelce za domaćine uključujući Bryana Littlea koji vodi momčad s 50 bodova.

Jedini susret koji nije završen u regularnom dijelu odlučen je ispucavanjem kaznenih udaraca u United centru. Hawksi su došli do drugog boda u zadnjoj utakmici u nizu od osam domaćih u kojima nisu briljirali. S rezultatom od 3-2-3 nipošto ne mogu biti zadovoljni, no još uvijek, zahvaljujući dovoljnom broju bodova, nema mjesta panici. Roberto Luongo i Scott Darling izmjenjivali su velike obrane, a domaćini su u prvoj trećini ostali bez Patricka Kanea, vodećeg igrača lige po broju bodova. Na powerplayu dodijeljenom zbog prekršaja na Kaneu, kapetan Hawksa Jonathan Toews doveo je domaćine u početno vodstvo. Chicago je još jednom pronašao mrežu u drugoj trećini, a gosti su se vratili u zadnjoj.

Cam Talbot došao je do četvrtog shutouta s 21 obranom nad Flamesima, a Kevin Hayes postigao je jedini pogodak utakmice. U točno trećoj minuti zadnje trećine Derick Brassard čita pokušaj iznošenja paka iz trećine gostiju, prosljeđuje Hayesu koji ovoga puta s male udaljenosti ne promašuje. Rangersi se trećom pobjedom u nizu sve više približavaju vrhu Metropolitana.

Drugi shutout večeri pripao je Jonathanu Quicku za osmu u nizu pobjedu Kingsa. Susret je gotovo tek započeo, a powerplay jedinica domaćina izašla je na led i u svom prvom pokušaju donijela vodstvo koje će se zadržati do kraja utakmice. Jonas Gustavsson na vratima Wingsa branio je sve do kraja susreta i držao svoju momčad u igri, no Los Angeles je jednostavno bio predobar u kontroli igre.

NHL

Boston Bruins – Vancouver Canucks 1:2 (1-0 Paille, 1-1 Stanton;; 1-2 Kassian)

New York Islanders – Arizona Coyotes 5:1 (; 1-0 Lee, 1-1 Arcobello; 2-1 Martin, 3-1 Boychuk, 4-1 Mouillierat, 5-1 Nelson)

New York Rangers – Calgary Flames 1:0 (;; 1-0 Hayes)

Carolina Hurricanes – Philadelphia Flyers 4:1 (1-0 PPG Faulk, 1-1 Grossmann; 2-1 Skinner, 3-1 PPG J. Staal; 4-1 McClement)

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 2:4 (0-1 Hodgson, 0-2 SHG Girgensons; 1-2 Calvert, 1-3 Pysyk, 1-4 PPG Stewart, 2-4 Connauton;)

St. Louis Blues – Montreal Canadiens 2:5 (0-1 Galchenyuk; 0-2 Galchenyuk, 1-2 Backes, 1-3 Gallagher, 1-4 Bournival, 2-4 Oshie; 2-5 PPG Gallagher)

Nashville Predators – Colorado Avalanche 5:2 (0-1 MacKinnon, 1-1 Jarnkrok; 2-1 Smith, 3-1 Josi; 4-1 Forsberg, 5-1 SHG EN Nystrom, 5-2 PPG Mitchell)

Minnesota Wild – Edmonton Oilers 1:2 (0-1 Pouliot, 1-1 Vanek, 1-2 Pouliot;;)

Winnipeg Jets – Dallas Stars 4:2 (1-0 PPG Little; 1-1 Cole, 2-1 Lowry; 3-1 Byfuglien, 4-1 EN Frolik, 4-2 Demers)

Chicago Blackhawks – Florida Panthers 3:2 SO (1-0 PPG Toews; 2-0 Versteeg; 2-1 Jokinen, 2-2 Trocheck;; 3-2 Sharp)

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 1:0 (1-0 PPG Williams;;)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!