Zimski sportovi

Video: Penguinsi slavili u Verizonu, Senatorsi zaključali Duckse

Željka Jurkas • četvrtak, 26.02.2015.
Video: Penguinsi slavili u Verizonu, Senatorsi zaključali Duckse

Po četvrti puta ove sezone Capitalsi i Penguinsi su odmjerili snage, Devilsi su ugostili Flamese, a Ducksi Senatorse. To su jedini susreti odigrani u NHL-u u srijedu, a gosti su odnijeli sve tri pobjede...

Calgary je nanizao tri poraza prije gostovanja u Pridential centru gdje je Corey Schneider startao po 52. puta ove sezone među vratnicama. Dobro je krenulo za domaćine koji su se prvi upisali na semafor. Mike Cammalleri jedini je uspio proći Karrija Rama, nakon čega je gostujući vratar zaključao svoja vrata i upisao 26 obrana. Flamesi su izjednačili u drugoj trećini, a pobjedu je donio Sean Monahan na powerplayu u zadnjoj.

A svoj prvi shutout dočekao je i Andrew Hammond. Senatorsi su bili u gostima kod prve momčadi Pacifica i u potpunosti nadigrali domaćine u čijim redovima se istaknuo vratar John Gibson koji ih je s 31 obranom pokušavao držati u igri. S po golom u svakoj trećini gosti su u Honda centru skupljali prednost, no domaćini ovoga puta kao da nisu imali motivacije za borbu. U redovima Ducksa debitirao je napadač Jiri Sekač koji je iz Montreala preselio u Anaheim dok je u suprotnom smjeru otišao Devante Smith-Pelly.

Jučerašnji dan bio je prepun akcija GM-ova, toliko da se svi pitaju hoće li se išta događati zadnjeg dana prijelaznog roka, 2. ožujka. Dean Lombardi je krenuo nježno da bi na kraju napravio jedan od najvećih tradeova dana. Nakon što je dan ranije potpisao Jordana Nolana na još tri godine uz prosječno 950 000 dolara, objavljeno je da je vjernost produžena i s Kyleom Cliffordom na pet godina uz godišnju plaću od 1.6 milijuna dolara. Zadnja vijest dana još je jednom pokazala da Kingsi pucaju na najviše. Svog mladog igrača, Rolanda McKeowna uz prvi izbor na ovogodišnjem ili na Draftu 2016. (ovisno o tome plasiraju li se Kingsi u doigravanje ove sezone) poslali su u Carolinu, a od nje dobili toliko željenu i potrebnu pomoć u obrani u liku Andreja Sekere. Bio je to drugi trade dana Hurricanesa koji su ranije Winnipegu dali Jirija Tlustyja u zamjenu za izbor u trećem krugu Drafta 2016. i potencijalni izbor u šestom krugu ovogodišnjeg Drafta. Aktivno je bilo i u Pittsburghu, ponovo, koji je uzeo Daniela Winnika, a u Leafse, koji zadržavaju pola plaće, poslao Zacha Silla, izbor u četvrtom krugu ovogodišnjeg i drugom krugu Drafta 2016.

Uz sve vijesti o tradeovima došla je u jedna loša po Blackhawkse. Patrick Kane je operirao frakturu ključne kosti i pretpostavlja se da ga na ledu neće biti 12 tjedana.

U Verizon centru u Washingtonu Capitalsi su tražili četvrtu i posljednju pobjedu u regularnom dijelu sezone protiv Pittsburgh Penguinsa. No, od samoga starta igra nije išla u željenom smjeru domaćina. Gosti su u akciji Jevgenija Malkina (koji je zabilježio tri asistencije) i Patricka Hornqvista došli na semafor prije nego su domaćini uputili prvi udarac na vrata Marc-Andre Fleuryja. Nakon bačenih rukavica gosti su u igri s igračem manje udvostručili vodstvo, a na jedan razlike devet sekundi prije isteka prve trećine vraća John Carlson. Jedan od svojih šest powerplaya iskoristili su Pensi u drugoj trećini za pogodak kapetana Sidneyja Crosbyja, dok je kapetan s druge strane leda, Aleksandr Ovečkin iskoristio zadnji od šest powerplaya Capitalsa za postavljanje konačnih 3:4.

NHL

New Jersey Devils - Calgary Flames 1:3 (1-0 Cammalleri; 1-1 Glencross; 1-2 PPG Monahan, 1-3 SHG EN Brodie)

Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3:4 (0-1 Hornqvist, 0-2 SHG Sutter, 1-2 Carlson; 1-3 PPG Crosby; 2-3 Brouwer, 2-4 Kunitz, 3-4 PPG Ovečkin)

Anaheim Ducks - Ottawa Senators 0:3 (0-1 Condra; 0-2 Zibanejad; 0-3 EN Turris)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!