Tenis

Ćorić: "Definitivno jedna od najvećih pobjeda", Murray: "Borna je jako napredovao"

Branimir Korać • četvrtak, 26.02.2015.
Ćorić: "Definitivno jedna od najvećih pobjeda", Murray: "Borna je jako napredovao"
Foto: EPA

Iza Borne Ćorića je odličan meč protiv Andyja Murraya i glatka pobjeda 6:1, 6:3. Murray je nakon meča priznao da je Ćorić značajno napredovao od njihovog posljednjeg dvoboja u Davis Cupu...

Bez obzira na poraznu statistiku Andyja Murraya od 55 neforsiranih pogrešaka i 15 winnera, Borni Ćoriću nitko ne može oduzeti da je odigrao zreo i odličan meč. I te "neforsirane pogreške" vrlo često su itekako iznuđene od strane protivnika, posebno na ovoj razini tenisa.

"U nedjelju sam bio van turnira, a danas sam u polufinalu nakon pobjede protiv fantastičnog igrača", napisao je Ćorić na Twitteru nakon meča i ta misao sažetak je njegovog nastupa u Dubaiju.

18-godišnjak je uspio ono što mnogi nisu i neće uspjeti u cijeloj karijeri, u kratko vrijeme svladao je Rafaela Nadala i Andyja Murraya.

"Ovo je definitivno jedna od najvećih pobjeda. Pokušavao sam podići razinu igre, ostati što duže u izmjenama i to sam radio dobro. Još uvijek se mučim protiv onih najboljih kada igraju na svojoj uobičajenoj razini. Moram uvijek biti 100 posto u meču, a kada je tako, onda mogu sa svima igrati", kaže Ćorić.

Posljedice teškog meča protiv Baghdatisa nisu bile tako očite, a s druge strane Murray nije izgledao posebno raspoložen i glavom dovoljno u meču da bi napravio preokret.

"Malo je griješio, igrao je vrlo solidno i dobro se kretao. Ja sam s druge strane napravio puno previše pogrešaka tijekom cijelog meča. Borna donosi dobre odluke na terenu, jači je i servira nešto bolje nego ranije. Njegov ranking dovoljno pokazuje da je napravio veliki napredak", dodao je Murray.

U polufinalu Ćorića očekuje dvoboj protiv odmornog Rogera Federera koji se nije dugo zadržao na terenu protiv Richarda Gasqueta. Francuz je predao meč nakon što je izgubio prvi set sa 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir27.02.2015. u 13:02
    Bravo mali, čestitam! Odlićna partija! Bit će svjetski igrač, tu nemam nikakve sumnje. Također, mislim da je uzimanje Krajana za trenera, dobar potez. Krajan zna posao.
    Mithrandir
  • sk1p226.02.2015. u 21:57
    gluposti.. 55 neforsiranih je greska statisticara koji su u "neforsirane" ubrajali sve greske. pa i forsirane. mozda murray nije imao bajan dan, ali zato je i rezultat takav. ulovio je samo 4 gema. opet ponavljam, otkak ga gledam, mali je jednostavno car. s vremenom bude popravio i... [više na forumu]
    sk1p2
  • interreg26.02.2015. u 19:24
    daj prestanite vise kenjat po toj pobjedi: decko je potpuno zasluzeno dobio. Pogledajte malo teniske statistike koliko se ustvari poena dobiva na winnere a koliko na greske... To je sastavni dio igre, a pogotovo kad protivniku vratis skoro svaku loptu i ne pokazujes nikakve znakove da ce se to... [više na forumu]
    interreg
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 19:03
    Kaj ti to znaci, treba iskoristiti neciji slabiji dan. I kad je netko najgori, vecina igraca se usere pobjede. To se prije dogadjalo i Cilicu, posebno protiv Murraya, kojeg je mogao dobiti jos u bar 4 meca koja je itgubio, ali se raspao.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.02.2015. u 18:08
    cestitam coricu od srca i drago mi je zbog njega ali murray je bio na nivou igrača koji niti na challengeru ne bi nikoga nadigrao, čovjek je imao preko 50 neforsiranih pogrešaka..čak mi je na momente izgledao kao da želi izgubit. tu i tamo bi odglumio da se iživcirao al to je sve šta smo od njega... [više na forumu]
    Obrisan korisnik