Nogomet

Roma hvata posljednji vlak u borbi za naslov prvaka Italije, u Rim dolazi Juventus

Sportnet • petak, 27.02.2015.
Roma hvata posljednji vlak u borbi za naslov prvaka Italije, u Rim dolazi Juventus
Foto: EPA

Još jedan zanimljiv nogometni vikend je pred nama, a u središtu pozornosti naći će se Rim gdje će na početku novog radnog tjedna Roma ugostiti Juventus...

Derbi 27. kola Premier odigrat će se između Liverpoola i Manchester Cityja. Obje ekipe u ovaj dvoboj ulaze nakon poraza u europskim natjecanjima. Liverpool je nakon lošijeg izvođenja jedanaesteraca ispao iz Europske lige od Bilićevog Bešiktaša, a odlučujući penal promašio je Lovren, dok je City s 2:1 na domaćem terenu izgubio od Barcelone u osmini finala Lige prvaka. Zbog kiksa Chelseaja u prošlom kolu protiv Burnleya, Građani su im se opet približili na pet bodova razlike i ova im je utakmica vrlo važna. Liverpool za poraz u Premiershipu ne zna već deset utakmica.

Druga vrlo zanimljiva utakmica odigrat će se isto u nedjelju između Arsenala i Evertona. Londončani iza sebe također imaju neuspješan europski tjedan (poraz od 3:1 na domaćem terenu od Monaca), ali im u Premiershipu ide dobro i trenutno se nalaze na trećem mjestu. Manchester United, koji nikako da uhvati konstantu, dočekuje Sunderland, a Jelavićev Hull će treću uzastopnu pobjedu tražiti na gostovanju kod neugodnog Stokea.

Budući da 1. ožujka Chelsea i Tottenham igraju finale Capital One Cupa oni će svoje utakmice 27. kola odigrati naknadno. Tottenham će 7. ožujka gostovati kod Kranjčarovog QPR-a, a Chelsea će 29. travnja ugostiti Kramarićev Leicester.

Bili su uspješni u svojim europskim izazovima ovog tjedna, a sad je red da nogometaši Rome i Juventusa međusobno odmjere snage. Derbi je na rasporedu u ponedjeljak navečer jer je Roma još u četvrtak imala teško gostovanje u Rotterdamu. Juve mora na Olimpico i u slučaju pobjede, u Torinu se već polako može slaviti novi Scudetto.

S obzirom na (velikih) devet bodova prednosti, Romi je derbi posljednja prilika da se ponovno koliko-toliko uključi u borbu za vrh tablice, no navijače Giallorossa obeshrabrit će činjenica da je njihov klub čak šest puta remizirao u zadnjih sedam prvenstvenih utakmica. Slavlju Stare dame nada se i Napoli koji bi se time i eventualnom pobjedom nad Torinom izjednačio s Romom.

Zanimljivo bi trebalo biti i na Giuseppe Meazzi gdje dolazi Badeljeva Fiorentina. Viole i Nerazzurri su izbacili Britance iz Europske lige, te u dobrom raspoloženju dočekuju svoj susret. Kolo će otvoriti u subotu Chievo i Milan, dok će Lazio "na noge" Sassuolu za kojeg možda zaigra Šime Vrsaljko nakon ozljede.

Dva vrlo zanimljiva susreta obilježit će 25. kolo Primere. Madridski Real na Santiago Bernabeuu dočekuje momčad Villarreala dok će njegov gradski rival Atletico igrati u gostima kod Seville. Oba susreta zaslužuju epitet derbija, no onaj u Sevilli mogao bi biti zanimljiviji i izjednačeniji.

Atletico je u zadnjih nekoliko susreta pokazao nekoliko lica. U Vigu i Leverkusenu bilo je to prilično loše, međutim protiv Real Madrida i Almerije, upravo suprotno, vrlo dobro. Takav nastup trebat će mu i u Sevilli koja je odlična momčad i nimalo lagan protivnik.

Real Madrid pak protiv Villarreala na Santiago Bernabeuu igra pod pritiskom Barcelone koja ne bi smjela imati problema kod Granade i tako bi se ponovno približila na samo bod zaostatka. Luka Modrić započeo je s treninzima, ali nije poznato kada će upisati prve minute. Što se tiče ostalih susreta zanimljivo bi moglo biti na Mestalli gdje Valencia dočekuje Real Sociedad, momčad koja igra puno bolje protiv jakih nego protiv slabijih protivnika.

Igrači Pepa Guardiole u posljednja su dva Bundesligaška ogleda postigli čak 14 pogodaka, a na otvaranju novog kola stiže im Koln, momčad koja je posljednji put slavila nad Bavarcima još 2011. godine. Samo jedan postignuti pogodak u posljednja četiri susreta susreta ne ulijeva preveliku nadu.

Veliki Ruhrski derbi, ujedno i derbi ovog kola, donosi nam subota. Probuđena Borussia putuje u Gelsenkirchen s vjerom u novo slavlje i priključak gornjem dijelu tablice, a puni plijen očekuje i Leverkusen koji dočekuje Freiburg, momčad sa samog dna. Lagan posao ne očekuje niti Ivicu Olića koji će sa svojim Hamburgom pokušati poremetiti planove Frankfurtu.

Nedjelja je rezervirana za dvije momčadi koje su u četvrtak s polovičnim učinkom odrađivale obveze u Europskoj ligi, Wolfsburg protiv Werdera, odnosno Borussiju(M) protiv Paderborna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!