Zimski sportovi

Video: Kingsi zaustavljeni, Wild slavio u Nashvilleu

Željka Jurkas • petak, 27.02.2015.
Video: Kingsi zaustavljeni, Wild slavio u Nashvilleu

Devet zanimljivih susreta odigrano je u NHL-u u noći s četvrtka na petak. Sabresi su prekinuli dugi niz poraza, a Kingsima je prekinut niz pobjeda.Detroit je slavio u San Joseu, a Hawksi uvjerljivo u Floridi. Habsi su se lako obračunali s Columbusom, a Minnesota s Nashvilleom. Rangersi su slavili u MSG-u, Toronto je izdržao napade Leafsa, a Bluesi su nakon kaznenih udaraca otišli s dva boda iz Winnipega...

Torrey Mitchell dvaput se upisao u strijelce, a Sabresi su pobijedili Canuckse koji se sad nalaze na svega tri boda s utakmicom više ispred Kingsa na drugom mjestu Pacifica. Dva najbolja napadača Buffala, Zemgus Girgensons i Tyler Ennis izostali su zbog ozljeda, a ostali su morali pronaći način zamijeniti ih. Domaćini su triput dolazili u minimalno vodstvo koje su gosti stizali, a četvrti puta, drugim golom Mitchella, su ga napokon uspjeli zadržali i na njega nadograditi još dva pogotka.

Četvrtom pobjedom u nizu New York Rangersi zasjeli su na čelo Metropolitana. Coyotesi su ih uhvatili nespremne na ledu MSG-a i nakon vodstva u prvoj minuti s dva powerplay gola došli na razliku od dva. Chris Kreider uzvratio je na isti način svojim drugim golom u igri s igračem više, a Lee Stempniak je sa svoja dva gola donio pobjedu. Cam Talbot obranio je 37 udaraca za osmu pobjedu u zadnjih deset susreta koliko je Henrik Lundqvist van leda.

Habsi Jacketsima nisu puno toga dozvoljavali. Odlični na obje strane leda, braniči P.K. Subban i Andrej Markov ograničavali su šanse domaćina i sudjelovali u napadu s ukupno dva gola i tri asistencije. Jacob De La Rose zabio je svoja prva dva NHL gola, a Max Pacioretty došao je o tridesetog sezonskog. Marko Dano istaknuo se u redovima domaćina i sredinom zadnje trećine postigao svoj treći pogodak.

Napad Maple Leafsa nije rasipao prilike, a Jonathan Bernier je do početka zadnje trećine imao već preko 30 obrana. Flyersi su letjeli ledom i pucali iz svih raspoloživih pozicija, ali Bernier je bio postojan do zadnjih deset minuta kada su domaćini na kontu već imali tri gola. Tada, na dva powerplaya u nizu Flyersi s pogotkom i asistencijom kapetana Claudea Girouxa dolaze na gol manjka. No, unatoč 18 udaraca u zadnjih 20 minuta samo ta dva su prošla do mreže domaćina i tako su Leafsi, čiji GM Dave Nonis je netom prije utakmice izvojevao svojevrsnu pobjedu, došli do druge pobjede u nizu. David Clarkson poslan je u Columbus, a iz Jacketsa u redove Leafsa prešao je, barem na papiru, Nathan Horton koji je zbog velikih problema s leđima na listi ozlijeđenih i pitanje je kad i ako će se uopće moći vratiti na led. Ovim potezom mogu biti zadovoljna oba kluba, Columbus je umjesto visoke cijene igrača koji ne može igrati, dobio igrača s visokom cijenom koji se barem može staviti u postavu, a Leafsi su oslobodili dio salary capa koji je bio pod pritiskom visokog Carlsonovog ugovora kojeg u redovima Toronta nije uspio opravdati.

Nakon izrazito lošeg niza domaćih utakmica Hawksi su otišli na gostovanje u Floridu i pokazali da im je samo trebalo malo promjene. Bez Patricka Kanea i s Teuvom Teravainenom u sastavu umjesto njega zatvorili su domaćine i ostavili ih bez pogotka dok su u mrežu Roberta Luonga pospremili tri paka. Corey Crawford upisao je tek drugi shutout sezone s 20 obrana, a Teravainen je upisao svoj treći NHL gol. I dok kolaju razne kombinacije koga i uz koje uvjete Hawksi žele priključiti svojoj momčadi, Panthersi su u potezu koji nitko nije očekivao dali svoj drugi izbor na ovogodišnjem Draftu i treći na Draftu iduće godine Devilsima za Jaromira Jagra. Time su bacili sve karte na ulazak u doigravanje ove sezone, a trenutno su peti u Atlanticu s utakmicom više i dva boda manje od Bruinsa koji drže drugo wild card mjesto Istoka.

Brian Elliott pomogao je svojoj momčadi s 31 obranom u čvrstom i fizičkom susretu s Jetsima. Bluesi su se prvi upisali na semafor na kraju druge trećine osmim ovosezonskim golom Patrika BerglundaMichaela Hutchinsona, Vladimir Tarasenko i Alexander Steen su osigurali drugi bod koji ih drži na drugom mjestu Centrala.

Andrew Hammond upisao je svoj drugi NHL shutout u drugoj utakmici u nizu i zaustavio pobjednički niz Los Angeles Kingsa. Nitko nije očekivao da će se najveća bitka sinoćnje utakmice odvijati između vratara. Jonathan Quick držao je domaćine u igri, a jedini od 28 udaraca koji ga je uspio proći bio je na početku zadnje trećine onaj Mikea Hoffmana. Darryl Sutter, trener domaćina, unatoč samo jednom primljenom golu i velikom broju stvorenih akcija nije bio zadovoljan gotovo s ničime što je njegova momčad prikazala, osim linije Jeffa Cartera

Wingsi su slabo započeli susret u Shark Tanku. Na kraju prve trećine zaostajali su pogodak razlike, ali podatak koji je više zabrinjavao bio je da su domaćini uputili gotovo četiri puta više udaraca na njihova vrata. No, u drugoj se vraćaju u život i utakmica se izjednačuje, da bi u zadnjoj preuzeli kontrolu. U preostale dvije trećine gosti su Sharksima dozvolili svega osam udaraca na vrata Jimmyja Howarda, a uspio ga je proći jedan. Powerplay pogodak Patricka Marleaua došao je tri minute nakon što su gosti izjednačili rezultat drugim pogotkom sezone Teemua Pulkkinena, a u strijelce u zadnjoj trećini su se upisali Pavel Dacjuk i Luke Glendening.

Nino Niederreiter prošao je oznaku od dvadeset golova u sezoni, a Devan Dubnyk je na isti broj udaraca bio za jednu obranu bolji od Pekka Rinnea. Time je Wild postao jedna od pet momčadi koja je ove sezone uzela bodove iz Bridgestone arene. Gosti su vodili od kraja prve trećine, a Predatorsi su dvaput dolazili do izjednačenja. Sredina druge trećine vidjela je tri gola unutar dvije i pol minute, a sa zadnjim Wild je preuzeo vodstvo koje će ostati do kraja susreta.

NHL

Buffalo Sabres – Vancouver Canucks 6:3 (1-0 Mitchell, 1-1 Matthias; 1-2 Hansen, 2-2 Stewart; 3-2 Meszaroš, 3-3 D. Sedin, 4-3 Mitchell, 5-3 Flynn, 6-3 EN Gionta)

New York Rangers – Arizona Coyotes 4:3 (0-1 Arcobello, 1-1 PPG Kreider, 1-2 PPG Gagner, 1-3 PPG Gagner; 2-3 Stempniak, 3-3 PPG Kreider; 4-3 Stempniak)

Columbus Blue Jackets – Montreal Canadiens 2:5 (0-1 Subban, 1-1 Dubinsky, 1-2 Markov, 1-3 Pacioretty;; 1-4 De La Rose, 2-4 Dano, 2-5 EN De La Rose)

Toronto Maple Leafs – Philadelphia Flyers 3:2 (1-0 Kessel; 2-0 Bozak; 3-0 PPG Phaneuf, 3-1 PPG Giroux, 3-2 PPG B. Schenn)

Florida Panthers – Chicago Blackhawks 0:3 (0-1 Teravainen; 0-2 Saad; 0-3 EN Toews)

Winnipeg Jets – St. Louis Blues 1:2 SO (; 0-1 Berglund; 1-1 Scheifele;; 1-2 Steen)

Nashville Predators – Minnesota Wild 2:4 (0-1 Haula; 1-1 Fisher, 1-2 Brozdiak, 2-2 Smith, 2-3 Niederreiter; 2-4 EN Niederreiter)

Los Angeles Kings – Ottawa Senators 0:1 (;; 0-1 Hoffman)

San Jose Sharks – Detroit Red Wings 2:3 (1-0 Irwin; 1-1 PPG Pulkkinen, 2-1 PPG Marleau; 2-2 Dacjuk, 2-3 Glendening)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!