Zimski sportovi

Video: Avsi pomeli seriju sa Starsima, Hawksi ostali zaključani u Unitedu

Željka Jurkas • subota, 28.02.2015.
Video: Avsi pomeli seriju sa Starsima, Hawksi ostali zaključani u Unitedu

Svega šest susreta odigrano je u NHL-u u petak navečer. Dva susreta zahtijevala su dodatno vrijeme, dva vratara zaključala su svoja vrata, a Islandersi i Ducksi ostavili su bodove na domaćem ledu...

Ryan Strome zabio je gol u igri s igračem više na sredini prve trećine i doveo domaćine u prednost. Rezultat je stajao gotovo do kraja susreta kada je Cal Clutterbuck pogodio praznu mrežu za pobjednički gol Islandersa jer je Josh Jooris dvadeset sekundi kasnije prošao Jaroslava Halaka za jedini gol gostiju. Kapetan Flamesa Mark Giordano izostavljen je iz sastava nakon zagrijavanja po prvi puta ove sezone.

Canesi su nadigrali Capitalse, a Anton Khudobin je s 28 obrana prvi puta ove sezone zaključao svoja vrata. Brett Bellemore svojim prvim golom sezone donio je vodstvo gostima u prvoj trećini, a Jeff Skinner je šesnaestim golom sezone udvostručio razliku. Nathan Gerbepogodio je praznu mrežu na samom kraju susreta nakon što je tri minute prije isteka vremena Braden Holtby povučen na klupu za klizača više.

Bruinsi su jako izašli u susret u Prudential centru i s tri puta više udarca na vrata Coryja Schneidera došli u početno vodstvo. Rezultat je ostao isti kroz drugu trećinu iako su domaćini stvarali puno više prilika, a u izjednačenoj zadnjoj najprije je Boston udvostručio vodstvo, a potom su Devilsi izjednačili. Ryan Spooner na svom drugom udarcu utakmice, sredinom produžetka, zabio je prvi NHL gol i donio Bruinsima koji još uvijek drže mjesto u doigravanju toliko potrebnu pobjedu.

Colorado Avalanche pomeo je ovosezonske susrete s Dallas Starsima u regularnoj sezoni. Peta pobjeda izborena je nakon tri izjednačenja i jednog uspješnog izvođenja kaznenog udarca. Ryan O'Reilly jedini je prošao Karija Lehtonena i osigurao drugi bod dok je Semjon Varlamov nakon 32 obrane tijekom 65 minuta obranio sva tri pokušaja domaćina. Cody Eakin dao je Starsima početno vodstvo , zabio još jedan gol i asistirao na zadnjem. U redovima gostiju Nate Guenin i Tyson Barrie svaki su postigli po pogodak i asistirali na dva.

Martin Jones bio je solidan tijekom prve dvije trećine obranivši sve udarce domaćina, no u zadnjoj je propustio tri od osam pokušaja, a četvrti gol Ducksa ušao je u praznu mrežu. Ducksi su od samoga starta igrali čvrsto i na tijelo i po peti puta ove sezone su u zadnjih 20 minuta okrenuli zaostatak od dva gola. Braden McNabb zabio je drugi gol Kingsa, i jedini druge trećine, u svom prvom nastupu za Kingse. To je ujedno i drugi gol njegove NHL karijere i prvi nakon prosinca 2011. Ryan Kesler i Emerson Etem izjednačili su rezultat unutar minute i pol, a Corey Perry donio je pobjedu sredinom zadnje trećine.

Tampa je krenula jako i energetično u susret u United centru, no u prvoj trećini su više vremena na penalty killu nego napadajući vrata Scotta Darlinga. Kako gosti pritisak i brzinu nisu popuštali, domaćini Hawksi su postajali sve frustriraniji i Boltsima dali još četiri prilike s igračem više uz dvije u prvoj trećini. Ben Bishop obranio je svih 28 udaraca domaćina za drugi shutout sezone, a kapetan Steven Stamkos dvaput se upisao u strijelce. Za vrijeme susreta Chicago je objavio da je svoj izbor u drugome krugu ovogodišnjeg Drafta (i potencijalno izbor u trećem krugu Drafta 2016.) dao Flyersima u zamjenu za braniča Kimma Timonena.

NHL

New Jersey Devils – Boston Bruins 2:3 OT (0-1 Paille;; 0-2 Pastrnak, 1-2 PPG Zajac, 2-2 Tootoo; 2-3 Spooner

New York Islanders – Calgary Flames 2:1 (1-0 PPG Strome;; 2-0 EN Clutterbuck, 2-1 Jooris)

Carolina Hurricanes – Washington Capitals 3:0 (1-0 Bellemore; 2-0 Skinner; 3-0 EN Gerbe)

Tampa Bay Lightning – Chicago Blackhawks 4:0 (; 1-0 Boyle, 2-0 Stamkos; 3-0 PPG Callahan, 4-0 PPG Stamkos)

Dallas Stars – Colorado Avalanche 4:5 SO (; 1-0 Eakin, 1-1 Barrie, 2-1 Spezza; 3-1 Eakin, 3-2 Iginla, 3-3 Guenin, 4-3 Roussel, 4-4 Landeskog;; 4-5 O'Reilly)

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 4:2 (0-1 Lewis; 0-2 McNabb; 1-2 Kesler, 2-2 Etem, 3-2 Perry, 4-2 EN Perry)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!