Zimski sportovi

Video: Wild pomeo seriju s Avsima, Wingsi slavili u Nashvilleu

Željka Jurkas • nedjelja, 01.03.2015.
Video: Wild pomeo seriju s Avsima, Wingsi slavili u Nashvilleu

U deset odigranih susreta u NHL-u dvojica vratara zaključala su svoja vrata i svi susreti riješeni su u regularnom vremenu. Florida, Bruinsi, Montreal i Flyersi slavili su na domaćem ledu, a gostujuće pobjede odnijeli su Wingsi, Canesi, Devilsi, Wild, Bluesi i Senatorsi...

Jaromir Jagr debitirao je u sastavu Panthersa, a domaćini su ograničili Sabrese na svega 14 udaraca na vrata Roberta Luonga. Michal Neuvirth bio je najzaposleniji igrač na ledu s 42 obrane. Dvaput ga je prošao Brandon Pirri sredinom druge trećine za izjednačenje rezultata, a Scottie Upshall donio je pobjedu u zadnjoj trećini nakon što su gosti izjednačili minutu ranije. GM Panthersa Dale Tallon ponovno je bio aktivan i za izbor u trećem krugu ovogodišnjeg Drafta i Danyja Heatleyja u Anaheim je poslao Tomasa Fleischmanna.

Bruinsi se polako vraćaju na pravi put i drže mjesto koje ih vodi u doigravanje. Uvjerljivom pobjedom nad Coyotesima upisali su drugu u nizu i zadržali razmak od četiri boda ispred Floride. Patrice Bergeron, Brad Marchand i Zdeno Chara upisali su po gol i asistenciju, a Milan Lucic prvi je prošao Mikea Smitha koji je nakon četvrtog primljenog pogotka zamijenjen na vratima. Jedini pogodak za goste postigao je Martin Erat u zadnjoj trećini. Netom prije susreta objavljeno je da su Coyotesi dali Antoinea Vermettea Chicagu u zamjenu za Klasa Dahlbecka i izbor u prvom krugu Drafta.

Flyersi su još jednom upisali oba boda protiv jake momčadi. Rangersi su posljednja momčad koja je prosula bodove u Wells Fargo centru i time prekinula niz od četiri pobjede. Nakon dvije izjednačene trećine koje su završene s po dva gola u svakoj mreži Michael Del Zotto, bivši Ranger, postigao je gol na penalty killu na početku zadnje trećine, a vratar Steve Mason odličnim obranama osigurao je pobjedu.

Carolina je zaredala treću pobjedu, a Islandersi su ostali na čelu Metropolitana zahvaljujući porazu Rangersa. Šesta pobjeda u zadnjih deset susreta došla je prije svega zahvaljujući četiri pogotka u mreži Chada Johnsona u drugoj trećini. Domaćini su prvi poveli, no od početka druge trećine našli su se u zaostatku kojeg su bezuspješno pokušavali stići. Canesi su ranije toga dana dali Tima Gleasona Capsima, a zauzvrat dobili Jacka Hillena i izbor u četvrtom krugu ovogodišnjeg Drafta koji je originalno pripadao Coyotesima.

Minnesota Wild je na čelu s Devanom Dubnykom frustrirala domaćine u Denveru u susretu koji je bio izrazito fizički, a što se kraj više približavao postajao je sve emocionalniji. Avsi su pokazali da im porazi, pogotovo četvrti protiv Wilda ove sezone, jako teško padaju. Gosti su prvi poveli, a sredinom druge trećine vratili vodstvo nakon petog gola sezone Maxima Talbota. Jason Pominville udvostručio je vodstvo na početku zadnje trećine, a Nathanu MacKinnonu slomljen je nos desetak minuta prije kraja susreta.

Oilersi su igrali bez Jeffa Petryja, a Bluesi su tek pet minuta prije kraja susreta došli do pobjede u Rexall Placeu. Brian Elliott završio je susret s 21 obranom nakon još jednog sporog starta gostiju. Druga pobjeda u nizu i treća ovogodišnja došla je s dvanaestim golom sezone Paula Stastnyja. Ben Scrivens stajao je na vratima domaćina i upisao 25 obrana.

U seriji gostovanja po Kaliforniji rookie vratar Andrew Hammond uz dva shutouta u nizu upisao je još jednu pobjedu. S 28 obrana, uz dva primljena gola, dobio je pomoć od napada koji je u zadnjoj trećini triput pronašao mrežu Sharksa. Domaćini su zaustavili Hammonda u rušenju klupskog rekorda bez primljenog pogotka odmah na početku prve trećine kada su trinaestim golom sezone Tommyja Wingelsa prvi puta došli u vodstvo. Ovo je treći poraz u nizu San Josea koji ostaje u zaostatku za drugo wild card mjesto Zapada.

Carey Price je s 30 obrana po šesti puta ove sezone zaključao vrata za četvrtu pobjedu u nizu Habsa koji su uvjerljivo na čelu Istoka. Manny Malhotra zabio je prvi gol u dresu Montreala u 53 utakmice, a Tomaš Plekanec udvostručio je vodstvo pred Leafsima u prvoj trećini. Rezultat je ostao isti do početka zadnje trećine kada David Desharnais zabija svoj prvi gol susreta, a pred kraj još jednom pogađa praznu mrežu.

Cory Schneider obranio je 33 udarca Columbusa, a s druge strane leda Curtis McElhinney propustio je jedan od 18 taman dovoljno za pobjedu Devilsa. Andy Green bo je taj čiji udarac nije stigao reagirati, a Travis Zajac pronašao je praznu mrežu u zadnjoj minuti susreta.

Do sinoć samo dvije momčadi ove sezone nisu upisale dva poraza u nizu. Susretom u Bridgestone areni, u koji su domaćini ušli s porazom od dva dana ranije, Wingsi su ostali jedina momčad kojoj je to pošlo za rukom, a Predatorsi su upisali šesti domaći poraz. Tomaš Tatar presudio je utakmicu sredinom zadnje trećine pri izjednačenom rezultatu od tri gola sa svake strane. U pokušaju pronalaska Pavela Dacjuka na drugoj strani mreže, pak se u prolasku odbio od braniča Romana Josija i prevario Pekka Rinnea za četvrti pogodak gostiju.

NHL

Florida Panthers – Buffalo Sabres 5:3 (0-1 Hodgson, 0-2 Meszaroš; 1-2 PPG Pirri, 2-2 PPG Pirri, 3-2 Bjugstad; 3-3 Mitchell, 4-3 Upshall, 5-3 EN MacKenzie)

Nashville Predators – Detroit Red Wings 3:4 (0-1 Smith; 0-2 Miller, 1-2 Cullen, 2-2 Fisher, 3-2 PPG Weber; 3-3 Marčenko, 3-4 PPG Tatar)

New York Islanders – Carolina Hurricanes 3:5 (1-0 Grabner, 1-1 McClement; 1-2 PPG Faulk, 1-3 McClement, 2-3 Kuljomin, 2-4 Malone, 2-5 PPG Jordan; 3-5 Tavares)

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 0:2 (0-1 Greene;; 0-2 EN Zajac)

Boston Bruins – Arizona Coyotes 4:1 (1-0 Lucic, 2-0 Marchand; 3-0 Bergeron, 4-0 PPG Chara; 4-1 Erat)

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 4:0 (1-0 Malhotra, 2-0 Plekanec;; 3-0 Desharnais, 4-0 EN Desharnais)

Philadelphia Flyers – New York Rangers 4:2 (1-0 Read, 1-1 Miller; 1-2 Moore, 2-2 Raffl; 3-2 SHG Del Zotto, 4-2 EN Simmonds)

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 1:3 (0-1 Haula; 1-1 Talbot, 1-2 Fontaine; 1-3 Pominville)

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 1:2 (0-1 Jaškin; 1-1 Schultz; 1-2 Stastny)

San Jose Sharks – Ottawa Senators 2:4 (1-0 Wingels; 1-1 PPG Karlsson, 2-1 PPG Marleau; 2-2 Stone, 2-3 PPG Hoffman, 2-4 EN Hoffman)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!