Nogomet

Video: PSV poražen u velikom nizozemskom derbiju, Ajax uzvratio istom mjerom

Branimir Korać • ponedjeljak, 02.03.2015.
Video: PSV poražen u velikom nizozemskom derbiju, Ajax uzvratio istom mjerom
Foto: EPA

Prvi prvenstveni dvoboj Ajaxa i PSV-a u Amsterdamu otišao je na stranu gosti rezultatom 3:1, a sada je Ajax uzvratio identičnom pobjedom u Eindhovenu. Domaćin je bio prilično neprecizan i unatoč brojnim pokušajima nije slavio...

Dobar dan Jaspera Cillessena, neefikasnost domaćih napadača i s druge strane efikasnost gostujućih, doveli su do pobjede Ajaxa u Eindhovenu. PSV je bio priličan favorit, imao je priliku praktički zaključiti prvenstvo pobjedom koja bi ga odvela na čak 17 bodova ispred drugoplasiranog Ajaxa, međutim nije uspio.

Nakon pola sata igre gosti su došli do vodstva. Anwar El-Ghazi ubacio je prema Ricardu Kishni, a ovaj svladao Jeroena Zoeta.

U drugom poluvremenu pritisak PSV-a urodio je plodom u 77. minuti. Willems je odlično ubacio, Luuk de Jong nadvisio gostujuće braniče i poslao loptu glavom u mrežu.

Činilo se da će domaćin na krilima tog pogotka do potpunog preokreta, ali Ajax je bio taj koji je zabijao do kraja susreta. Prvo je Lasse Schone vratio prednost na stranu gostiju da bi konačnih 3:1 postavio El-Ghazi u sudačkoj nadoknadi.

Nizozemsko prvenstvo, 25. kolo:
PSV - Ajax 1:3

Ljestvica:
1. PSV 64
2. Ajax 53
3. Alkmaar 47
4. Feyenoord 45
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportski manijak02.03.2015. u 16:53
    šteta što je prvenstvo vec nezanimljivo
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik02.03.2015. u 14:36
    nebitan poraz PSV-a jer naslov je vec osiguran skoro
    Obrisan korisnik