Zimski sportovi

Video: Rangersi dali Predatorsima treći poraz u nizu, Hawksi slavili u Unitedu

Željka Jurkas • utorak, 03.03.2015.
Video: Rangersi dali Predatorsima treći poraz u nizu, Hawksi slavili u Unitedu

Na zadnji dan prijelaznog roka u NHL-u odigrana su tri susreta. Sve tri pobjede bile su domaćinske – Rangersi su (pre)lako svladali Predatorse, Chicago je bez puno muke odigrao s Carolinom, a San Jose nastavlja tradiciju lomljenja Habsa u Tanku...

Treći poraz u nizu, nakon što cijeli sezonu do sad nisu bili zaredali dva, Predatorsi su doživjeli u Madison Square Gardenu. Rangersi su bili aktivniji u igri, Keith Yandle je u svojem debiju u dresu Blueshirtsa pokazao da će biti jedna od ključnih karika čvrste obrane, a Mats Zuccarello, koji je ranije toga dana potpisao novi četverogodišnji ugovor za 18 milijuna dolara i s NTC klauzulom za prvu godinu, asistirao je na prva dva pogotka. Marc Staal doveo je domaćine u vodstvo svojim petim golom sezone, a nakon Kreiderovog gola početkom druge trećine gosti su prvi i jedini puta uzvratili. Dominic Moore vratio je razliku, a Rick Nash pogodio praznu mrežu.

Antoine Vermette i Kimmo Timonen debitirali su u momčadi Chicaga, a kapetan Jonathan Toews vodio je domaćine s dva gola i asistencijom do pobjede nad Hurricanesima. Toews je u svim sezonama nastupa u NHL-u prošao granicu od 20 golova, a ovo mu je osma u nizu. Prve dvije trećine glavnu riječ na ledu su uvjerljivo vodili Hawksi. S četiri gola u mreži Cama Warda gostima nisu dopuštali puno prilika, a ono što je prošlo obranu branio je Corey Crawford. U zadnjoj trećini Canesi preuzimaju inicijativu na ledu i dolaze do dva pogotka.

Montreal Canadiensi stigli su kao naručeni u Shark Tank. Uz osam domaćih poraza u nizu Sharksi su očajno trebali pobjedu, a ona je došla u obliku drugog sezonskog shutouta Alexa Stalocka. S 20 obrana zaustavio je ono malo što je njegova momčad dala Habsima, a debitant u dresu Sharksa, Ben Smith prvi je pogodio mrežu Careyja Pricea. Price je testiran sa svih strana i od 37 pokušaja nije uspio zaustaviti njih četiri od čega su dva bila u igri s igračem više. U gostujućoj momčadi debitirao je Jeff Petry.

Zadnji dan prijelaznog roka bio je jedan od najsporijih u zadnjih par godina, iako je samo prijelazno razdoblje bilo dosta produktivno. Potpuni popis transfera i uvjeta dostupan je ovdje.

NHL

New York Rangers – Nashville Predators 4:1 (1-0 Staal; 2-0 Kreider, 2-1 Cullen; 3-1 Moore, 4-1 EN Nash)

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 5:2 (1-0 Toews; 2-0 SHG Toews, 3-0 Saad, 4-0 Kruger; 4-1 Liles, 5-1 Hossa, 5-2 Sjomin)

San Jose Sharks – Montreal Canadiens 4:0 (1-0 Smith, 2-0 PPG Pavelski; 3-0 Irwin; 4-0 PPG Marleau)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.03.2015. u 19:23
    chicago i ny rangersi su se fino pojačali mogli bi ponovno daleko u playoffu.
    Obrisan korisnik