Rukomet

Kordi: "Pobjedom protiv Metalurga otvorili bismo vrata šestog mjesta u SEHA ligi"

Sportnet • utorak, 03.03.2015.
Kordi: "Pobjedom protiv Metalurga otvorili bismo vrata šestog mjesta u SEHA ligi"

Momčad Nexea u srijedu u svojoj dvorani u Našicama dočekuju makedonski Metalurg s kojim se nalazi u izravnoj borbi za šestu poziciju u SEHA GSS ligi koja, pak, vodi na završni turnir Lige. Našičani stoga, ponovno predvođeni svojim navijačima, žele napraviti najbolji korak prema željenoj poziciji te na domaćem terenu osigurati slavlje protiv Metalurga.

Pred rukometašima našičkog Nexea u srijedu je dvoboj 17. kola SEHA GSS lige u sklopu kojeg na svom terenu u Našicama dočekuju makedonski Metalurg s kojim se izravno bore za šestu poziciju koja vodi na završni turnir Lige.

Sama završnica ove je sezone drugačije koncipirana u odnosu na prijašnje. Sistem je sljedeći, dvije prvoplasirane momčadi nakon osnovnog dijela igrat će izravno u polufinalu, a sigurno je kako će to biti Veszprem i Vardar. Momčadi plasirane od trećeg do šestog mjesta igrat će četvrtfinalne dvoboje i to trećeplasirana momčad protiv šestoplasirane čiji pobjednik zauzima treće mjesto na Final Fouru, te četvrtoplasirana momčad protiv petoplasirane čiji pobjednik zauzima četvrto mjesto na Final Fouru.

Mrđenović: "Navijači su dio naše snage"

Našičani su se vratili svojoj dvorani u Našicama te domaćoj publici koja im je izuzetno velika podrška na putu prema novim pobjedama, a potvrdio je to i Mrđenović: "Posebno bih htio naglasiti važnost podrške koju smo dobili povratkom u Našice. Na svim utakmicama (Vojvodina, Melsungen, Eskilstuna Guif) dvorana je bila puna i vrlo glasna. Cijele su nas utakmice naši navijači bodrili i bili naš osmi igrač. Oni čine razliku, navijači su dio naše snage. Svima se još jednom zahvaljujem. Naravno, u srijedu nam ta podrška treba najviše, tada se odlučuje o posljednjem mjestu na završnom turniru SEHA GSS lige stoga pozivam sve neka dođu i podrže nas na putu do nove pobjede i još jednog velikog uspjeha."

Hrvatski viceprvak stoga se okreće borbi za željenu šestu poziciju, a sam susret s Nexeom najavio je trener Zdenko Kordi: "Nema lagane utakmice, posebice u ovom ritmu srijeda-subota. Pred nama je još jedan veliki izazov. Igrači dobro rade i zadovoljstvo mi je raditi s njima. Svaka je utakmica novi izazov i svaka bi utakmica trebala biti kolektivna nadgradnja. U jakom ritmu treba zadržati sve principe kolektiva. I u obrani i u napadu. To je ono što nas krasi i što nam daje mogućnost dobre igre. Čim se iz nekog razloga udaljimo od kolektivne igre onda dolazimo u probleme."

Nastavio je potom Nexeov trener: "Utakmica protiv Metalurga je izazov iz više razloga. U javnosti se stvorila fama kako se Metalurg raspao. No, oni su složili vrlo perspektivnu mladu momčad na vrlo visokom nivou. I to su potvrdili u posljednjim utakmicama. Druga je stvar važnost ove utakmice za plasman u SEHA GSS ligi koji bi nam igrački i marketinški puno značio. Pobjedom u srijedu uvelike bismo otvorili vrata šestoga mjesta, to je sigurno. Maksimalno smo fokusirani i motivirani na utakmicu i želimo pobjedu. Uz podršku publike kakvu smo imali na utakmicama u Našicama možemo napraviti velike stvari."

Kapetan Nexea Marko Mrđenović nadovezao se na svog trenera: "Očekuje nas još jedna velika i teška utakmica i vjerujem u našu pobjedu. Utakmicu protiv Guifa smo završili, sada su sve naše misli na srijedi i utakmici protiv Metalurga. Znamo za sve promjene u toj momčadi, došla su im još trojica novih igrača. Nezgodni su, tvrdi, a posebna im je snaga u Lini Červaru. Neće nam biti lako."

Nadodao je potom Mrđenović: "Mi moramo inzistirati na svojoj igri, biti koncentrirani i kvalitetni. Ukoliko bude tako, ni pobjeda neće biti upitna. Značenje utakmice ne treba posebno naglašavati jer svi znaju koliko nam je ona bitna u borbi za šesto mjesto u SEHA GSS ligi. To je utakmica odluke. Oporavili smo se od subotnje utakmice, ima nas puno i svatko tko će biti u sastavu mora dati svoj maksimum."

Utakmica između Nexea i Metalurga počinje u srijedu u 19 sati u Našicama.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!