Zimski sportovi

Andrea Komšić do pobjede, Ivica Kostelić, Matej Vidović i Iva Mišak na postolju

Sportnet • utorak, 03.03.2015.
Andrea Komšić do pobjede, Ivica Kostelić, Matej Vidović i Iva Mišak na postolju
Foto: Dejan Popek

U posljednja dva dana u austrijskom Muttersu vožena su dva FIS slaloma na kojima je Ivica Kostelić bio dva puta drugi, a danas mu se na postolju pridružio i Matej Vidović. Nakon što su jučer zbog jake magle natjecanja na Krvavecu otkazana, danas su i djevojke i muškarci skijali dva FIS superveleslaloma i jednu alpsku kombinaciju.

U jučerašnjem FIS slalomu u Muttersu Ivica Kostelić doskijao je do drugog mjesta, no nakon prve vožnje situacija je bila malo drugačija. Nakon prve vožnje u vodstvu je bio Švicarac Reto Schmidiger, a iza njega na drugom mjestu bio je hrvatski predstavnik Matej Vidović uz 19 stotinki zaostatka dok je na diobi trećeg mjesta bio još jedan hrvatski predstavnik, Istok Rodeš s 35 stotinki zaostatka. Nakon prve vožnje Ivica Kostelić bio je osmi s 86 stotinki zaostatka. Druga vožnja vožena je pod velikom snježnom mećavom. Ivica Kostelić došao je u cilj kao prvi s 58 stotinki prednosti ispred tada vodećeg Kanađanina Erika Reada. Istok Rodeš i Matej Vidović krenuli su jedan za drugim u drugu vožnju, no niti jedan nije završio drugu vožnju. Ispred Ivice na kraju je sa 16 stotinki prednosti bio samo Švicarac Marc Rochat dok je na trećem mjestu bio Talijan Christian Deville.

Današnji dan donio je novi slalom. Ivica Kostelić krenuo je niz stazu u prvoj vožnji kao četvrti i ušao u cilj kao prvi te je na prvom mjestu ostao do kraja prve vožnje. Matej Vidović danas je nakon prve vožnje bio na četvrtom mjestu 45 stotinki iza Ivice dok Istok Rodeš nije došao do kraja prve vožnje. U drugoj vožnji Matej je ušao u cilj kao prvi s 24 stotinki prednosti ispred tada vodećeg Schmidigera. Odličnom vožnjom s 91 stotinkom prednosti ispred Mateja u cilj druge vožnje ušao je Švicarac Marc Gini. Na startu je tada ostao još samo Ivica s 10 stotinki prednosti ispred Ginija iz prve vožnje, no to nije uspio obraniti i na kraju je završio na drugom mjestu sa 76 stotinki zaostatka.

Organizatori FIS utrka na slovenskom Krvavecu jučer su imali velikih problema s maglom te je dio jučerašnjih natjecanja prebačen za danas i odlučeno je da će i djevojke i dečki skijati dva superveleslaloma od kojih će se jedan s jednom slalomskom vožnjom bodovati za alpsku kombinaciju. Kod djevojaka je u superveleslalomu koji se nije bodovao za alpsku kombinaciju Andrea Komšić osvojila šesto mjesto, druga hrvatska predstavnica Rea Hraski 15. mjesto, Edita Pršendić 21 mjesto, a Iva Mišak, Saša Tršinski i Helena Varjačić nisu završile utrku. Pobijedu je odnijela domaća skijašica Ana Drev ispred sunarodnjakinje Katarine Lavtar i Finkinje Nine Halme.

U superveleslalomu koji se bodovao za alpsku kombinaciju najbolja hrvatska predstavnica bila je Iva Mišak na šestom mjestu, Andrea Komšić bila je na 12. mjestu, Saša Tršinski na 17. mjestu, Rea Hraski na 28. mjestu, Helena Varjačić na 37. mjestu , a Edita Pršendić na 38. mjestu. Pobjedu je i u ovoj utrci odnijela Ana Drev, dok je Katarina Lavtar bila na trećem mjestu, a između njih se smjestila Čehinja Pavla Klicnarova. U poslijepodnevnim satima došao je red na slalomsku vožnju. Andrea Komšić je uz daleko najbolju slalomsku vožnju stigla do pobjede u alpskom kombinaciji, a odmah iza nje smjestila se Iva Mišak. Mjesto na postolju s hrvatskim predstavnicama još je kao treća zauzela Katarina Lavtar. Od ostalih hrvatskih predstavnica Saša Tršinski bila je osma, Rea Hraski 22, Edita Pršendić 25, a Helena Varjačić nije završila utrku. Iako još uvijek neslužbeno Iva Mišak i Edita Pršendić osvojile su najbolje FIS bodove u karijeri za alpsku kombinaciju.

U muškoj konkurenciji najbolji hrvatski predstavnik u sve tri utrke bio je Marko Abramović koji je u alpskoj kombinaciji osvojio 14. mjesto, a u dva superveleslaloma 23. i 33. mjesto. Osim toga, iako još službeno nepotvrđeno, osvojio je najbolje FIS bodove u karijeri i u alpskoj kombinaciji i u superveleslalomu. Luka Gobec u jednom superveleslalomu bio je 35., u alpskoj kombinaciji 42. dok drugi superveleslalom nije završio. Jan Klindić u superveleslalomima je osvojio 43. i 56. mjesto dok alpsku kombinaciju nije završio. Uz to iako neslužbeno osvojio je najbolje FIS bodove u karijeri u superveleslalomu. Fabijan Didak osvojio je 51. i 58. mjesto u superveleslalomima dok alpsku kombinaciju nije završio. U sve tri utrke pobjedu je uzeo slovenski predstavnika Andraž Reich-Pogladič.

Ivo Sabljo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!