Košarka

Bilan: "Protiv Gran Canarije moramo odigrati potpuno suprotno onome što igramo u zadnje vrijeme"

Branimir Korać • srijeda, 04.03.2015.
Bilan: "Protiv Gran Canarije moramo odigrati potpuno suprotno onome što igramo u zadnje vrijeme"
Foto: FaH

Cedevita večeras igra prvi susret osmine finala Eurokupa, a protivnik je španjolska Gran Canaria. Momčad koja je inače opasnija na svom parketu, prijetit će Cedeviti u Domu Dražena Petrovića i tražiti što bolji rezultat uoči uzvrata...

Nimalo lako neće biti Cedeviti večeras u susretu protiv Gran Canarije. Momčad Jasmina Repeše očekuje iskusan i kvalitetan protivnik koji je u dosadašnjim nastupima u Eurokupu potvrdio kvalitetu.

"Gran Canaria je cijeli Eurokup odigrala na vrlo visokoj razini, znamo da nas očekuje vrlo teška utakmica jer uostalom u ovoj fazi natjecanja nema laganih protivnika. U zadnje vrijeme dosta osciliramo, na treningu smo agresivniji nego na utakmici, možda zbog straha od prekršaja", govori za Cedevitinu stranicu Miro Bilan.

Bilan cijeni Španjolce i svjestan je da njegovu momčad očekuje vrlo teška zadaća.

"Španjolci su stvarno jako dobra momčad s 12 podjednakih igrača i s velikom kvalitetom i na vanjskim i na unutarnjim pozicijama. Pomoći će nam, jedino momčadska taktika jer ih nećemo moći zaustaviti usredotočivši se na jednog igrača. Španjolci nam prema dosadašnjim susretima odgovaraju i to trebamo iskoristiti, ali moramo odigrati potpuno suprotno od onoga što smo igrali u zadnje vrijeme", dodaje Bilan.

Luka Babić upozorava da će obrana biti ključ i da Cedevita mora odigrati čvrsto u toj fazi igre.

"Idemo po pobjedu u obje utakmice i moramo vjerovati da to možemo. Ne smije nam se dogoditi kao protiv Mega Leksa da ubacimo više od 100 poena, ali primimo 107 i izgubimo utakmicu. Sve kreće od obrane i uz dobru obranu bit će dobar i napad", tvrdi Babić.

Jasmin Repeša nada se da će s ovim susretom započeti pozitivna Cedevitina serija.

"Sada smo već neko vrijeme kod kuče, dobro smo radili i nadam se da možemo ući u seriju pobjeda. Očekuje nas protivnik koji je u ovom natjecanju upisao 15 pobjeda iz 16 utakmica i trebat će nam izuzetno kvalitetan nastup ako mislimo ovdje do pobjede. Znamo da su najbolji po postotku šuta za tri poena u Eurokupu, drugi su u skoku, imaju u rotaciji veliki broj igrača i igraju na način kako su igrale sve ekipe od trenera Aita, a to je izuzetno agresivno u oba pravca."

Susret u Domu Dražena Petrovića počinje u 20:15 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!