Zimski sportovi

Video: Vratarska drama u Floridi, Starsi bolji od Islandersa

Željka Jurkas • srijeda, 04.03.2015.
Video: Vratarska drama u Floridi, Starsi bolji od Islandersa

Aktivna noć s utorka na srijedu zabilježila je deset NHL susreta. Predatorsi su ponovno doživjeli poraz dok su Leafsi prekinuli svoj negativni niz, kao i Kingsi. Sharksi su slavili u Vancouveru, Ducksi u Arizoni, Capitalsi su Columbusu, a Flamesi u Philadelphiji. Na domaćem ledu pobjedu su odnijeli Boltsi, Wild i Starsi...

Leafsi od kraja siječnja nisu pobijedili na gostujućem ledu, a Panthersi kaskaju za drugim wild card mjestom Istoka. Dvije godine točno u dan prošlo je otkad je Floridin trener vratara Robb Tallas morao navući opremu i na klupi biti spreman za potencijalni ulazak na led. Sinoć je u BB&T centru za to postajao više nego realan razlog. Roberto Luongo branio je prvu trećinu susreta s Leafsima i obranio svih 16 udaraca zaradivši pritom ozljedu. U drugoj trećini na ledu je stajao Al Montoya i ozlijedio se početkom treće prilikom pogotka Nazema Kadrija koji je izjednačio rezultat. Susret je prekinut dok se ne donese odluka tko će nastaviti susret na vratima domaćina, a na kraju je Montoya ozlijeđen ostao na ledu još deset minuta dok se Luongo nije vratio iz bolnice i stao na vrata. Peter Holland prošao je Montoyu u šestoj minuti zadnje trećine, a po povratku među vratnice Luongo je zaustavio sve udarce.

Ne bi li zaustavili niz poraza Predatorsi su na vratima zamijenili Pekka Rinnea s Carterom Huttonom, no niti to im nije pomoglo u Prudential centru gdje su doživjeli četvrti poraz u nizu. Cory Schneider slavio je s 33 obrane u svom 55. startu ove sezone, a prošao ga je jedino Mike Fisher na početku druge trećine. Dotad su domaćini skupili već dva gola na semaforu, a mrežu je još jednom pronašao Mike Cammalleri pred kraj susreta.

Flyersi su slabo krenuli u susret, no unatoč tome gostujući vratar Karri Ramo bio je jedan od odlučujućih igrača na ledu Wells Fargo centra. Samo u prvoj trećini Flamesi, čiji je kapetan Mike Giordano udaljen s leda zbog operacije ramena, su imali više prilika nego domaćini, ali svejedno su tijekom prvih 40 minuta dvaput zatresli mrežu Steva Masona. S dva pogotka, i jednim nepriznatim zbog ometanja Rama, Flyersi su izborili jedan bod i produžetak, no do drugog boda nisu mogli, a Jiri Hudler je dvadesetim golom sezone zadržao vjeru i nadu u doigravanje gostiju koji ostaju na trećem mjestu Pacifica.

Gostujući kapetan Aleksandr Ovečkin preuzeo je glavnu riječ u Nationwide areni u Columbusu. I s prvim i četvrtim, pobjedničkim golom u mreži Sergeja Bobrovskog, vodio Capitalse do druge pobjede u nizu koja ih drži na prvom wild card mjestu doigravanja Istoka. Ovo je bio deseti pobjednički gol Ovečkina ove sezone, 31.3% pobjedničkih golova Washingtona ove sezone su njegovi te njegova peta sezona u NHL-u u kojoj je upisao deset ili više pobjedničkih golova. Gosti nisu lako došli do pobjede, a 'Lumbus je susret držao u neizvjesnosti do samoga kraja kada je, s Bobrovskim na klupi, Marcus Johansson pronašao praznu mrežu i rezultat vratio na dva razlike.

Andrej Vasilevskij briljirao je na vratima Lightninga na domaćem ledu Amalie arene i s 28 obrana upisao svoj prvi NHL shutout u susretu protiv Sabresa. Kapetan Steven Stamkos prvi je probio Andersa Lindbacka koji se tijekom utakmice susreo s 35 udaraca. Powerplay tim Boltsa odradio je ostatak posla s dva gola na dvije uzastopne situacije s igračem više. Ryan Callahan dostigao je 20 golova u sezoni po četvrti puta u svojoj NHL karijeri. Braydon Coburn debitirao je u dresu Tampe.

Andrew Hammond upisao je 36 obrana u svom šestom susretu, ali Devan Dubnyk odnio je pobjedu nakon obrane tri kaznena udarca. U petom krugu Charlie Coyle je bio uspješniji nego Mike Hoffman i prekinuo pobjednički niz Senatorsa. Sva četiri gola regularnog dijela postignuta su u drugoj trećini, a sve je otvorio Matt Dumba u prvoj minuti. Dumba je upisao i drugi gol prije nego su gosti odgovorili 28 sekundi kasnije. Wild trećom pobjedom u nizu drži drugo wild card mjesto Zapada.

Islandersi su imali jaku prvu trećinu u kojoj su se prvi upisali na semafor, a nakon toga su Jaroslavu Halaku prepustili zadržavanje rezultata. S 31 obranom do kraja regularnog dijela držao je goste u American Airlines centru u igri, a Anders Lee pogodio je mrežu Karija Lehtonena 1.1 sekundu do isteka vremena i isforsirao produžetak. No, domaćini nisu toliko lako htjeli ispustiti izboreni drugi bod te su u produžetku s četiri puta više udarca uspjeli po treći puta proći Halaka i doći do treće pobjede u zadnjih deset susreta.

Yotesi su zaradili deseti poraz u nizu, a tome je pridonio i Frederick Anderson koji je u svom 68. startu s 29 obrana došao do 50. pobjede. Ojačani Ducksi nisu imali većih problema s domaćinima u Glendaleu iako su prve dvije trećine završile s golom razlike. Simon Despres je u debiju za momčad iz Anaheima upisao asistenciju kada je Andrew Cogliano spretno odbio njegov udarca iza leđa Mikea Smitha, a Cogliano je još jednom pronašao mrežu, ovoga puta bez vratara ispred nje u zadnjim minutama susreta na asistenciju Jakoba Silfverberga koji je s golom i dvije asistencije upisao tri boda u Arizoni.

Kingsi su došli do prijeko potrebne pobjede u gostima, a Anže Kopitar se upisao u strijelce nakon sedam susreta bez pogotka. Uz pogodak je Kopitar imao i dvije asistencije, a u večeri s tri boda pridružio mu je Trevor Lewis s jednakim učinkom. Kvalitetnom igrom kroz cijeli sastav gosti nisu Oilersima dopuštali previše prilika i pobjeda u niti jednom trenu nije dolazila u pitanje. Ben Scrivens stajao je na vratima domaćina i obranio 24 udarca, dok je Jonathan Quick zaustavio njih 21.

Sharksi su brzi startom zaredali dvije pobjede, a Henrik Sedin je prestigao 900 bodova u NHL-u. Vratar Jacob Markstrom upisao je prvi start u dresu Nucksa ove sezone, no neće mu ostati u najljepšem sjećanju jer je na četiri prva udarca pustio tri i u osmoj minuti je povučen na klupu. Eddie Lack ga je zamijenio i do kraja susreta primio jedan pogodak, a na kraju zadnje trećine u gosti još dvaput pronašli praznu mrežu.

NHL

New Jersey Devils – Nashville Predators 3:1 (1-0 Larsson, 2-0 PPG Gelinas; 2-1 Fisher; 3-1 EN Cammalleri)

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 2:3 OT (0-1 Monahan; 0-2 Backlund; 1-2 Couturier, 2-2 Streit; 2-3 Hudler)

Columbus Blue Jackets – Washington Capitals 3:5 (0-1 Ovečkin, 0-2 Fehr; 1-2 Savard, 1-3 Wilson, 2-3 Hartnell; 2-4 PPG Ovečkin, 3-4 PPG Hartnell, 3-5 EN Johansson)

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 3:0 (1-0 Stamkos; 2-0 PPG Callahan, 3-0 PPG Hedman)

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 2:3 (1-0 Pirri; 1-1 PPG Bozak, 2-1 PPG Ekblad; 2-2 Kadri, 2-3 Holland)

Minnesota Wild – Ottawa Senators 3:2 (; 1-0 Dumba, 2-0 Dumba, 2-1 Zibanejad, 2-2 Ryan;;; 3-2 Coyle)

Dallas Stars – New York Islanders 3:2 OT (0-1 Bailey;; 1-1 Ritchie, 2-1 Fiddler, 2-2 Lee; 3-2 Eakin)

Arizona Coyotes – Anaheim Ducks 1:4 (0-1 SHG Kesler; 0-2 Cogliano, 1-2 Rieder; 1-3 Silfverberg, 1-4 SHG EN Cogliano)

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 2:5 (0-1 Greene, 0-2 Lewis; 0-3 SHG Carter, 1-3 Gazdic, 1-4 Clifford; 1-5 Kopitar, 2-5 PPG Purcell)

Vancouver Canucks – San Jose Sharks 2:6 (0-1 Tierney, 0-2 Karlsson, 0-3 Couture; 1-3 PPG H. Sedin, 2-3 H. Sedin, 2-4 Nieto; 2-5 EN Nieto, 2-6 EN Vlasic)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!