Nogomet

Junak Afričkog kupa nacija otišao u reprezentativnu mirovinu

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.03.2015.
Junak Afričkog kupa nacija otišao u reprezentativnu mirovinu
Foto: EPA

Iako je na Afričkom kupu nacija sve do finala bio na klupi za rezervne igrače, Boubacar Barry je obranama prilikom izvođenja kaznenih udaraca stekao status junaka Obale Bjelokosti. U utorak je objavio odlazak u reprezentativnu mirovinu...

35-godišnji vratar Lokerena Boubacar Barry završio je reprezentativnu karijeru. Posljednji nastup u dresu Obale Bjelokosti imao je u finalu Afričkog kupa nacija gdje je Obala Bjelokosti svladala Ganu nakon kaznenih udaraca, a Barry s obranama dva penala i golom u posljednjoj seriji stekao je status nacionalnog junaka.

Do finala je bio rezervna opcija, ali nakon što je u polufinalu Sylvain Gbohouo zaradio ozljedu, Barry je uskočio umjesto njega i u finalu donio trofej svojoj reprezentaciji.

"Sve dobre stvari dolaze na kraju. Neizmjerno sam ponosan što sam nosio dres Obale Bjelokosti i to je nije bila samo obaveza već i čast. Dolaze mladi igrači i vrijeme je da oni preuzmu naše mjesto. Mislim da je ovo ispravna odluka, bio sam dio reprezentacije punih 15 godina", rekao je Barry na oproštaju.

U dresu reprezentacije skupio je 85 nastupa i bio je sudionik tri svjetska prvenstva. U Europi je od 2001. godine, a nosio je dres samo tri kluba. Po dolasku je nastupao za Rennes, zatim preselio u Beveren da bi od 2007. godine bio član Lokerena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!