Zimski sportovi

Video: Penguinsi zaustavljeni u Coloradu, Sensi slavili u Winnipegu

Željka Jurkas • četvrtak, 05.03.2015.
Video: Penguinsi zaustavljeni u Coloradu, Sensi slavili u Winnipegu

U četiri susreta u srijedu u NHL-u samo su Senatorsi upisali gostujuću pobjedu. Rangersi su otišli s bodom iz Joe Louisa, dok su Anaheim i Colorado do dva boda došli u regularnom dijelu...

27-godišnji Andrew Hammond upisao je ukupno 35 minuta na vratima NHL-a prije ove sezone. Ozlijede Craiga Andersona i Robina Lehnera gurnule su na vrata Senatorsa i u svom sedmom startu i ukupno osmoj utakmici ove sezone zaradio je šestu pobjedu s 35 obrana i drži na životu nade u doigravanje. Kroz prve dvije trećine gosti su postigli tri gola, a Michael Frolik jedini se u domaćim redovima upisao u strijelce. Unatoč porazu Jetsi i dalje drže prvo wild card mjesto Zapada.

Za četvrtu pobjedu u nizu John Gibson je zaustavljao napad za napadom Canadiensa i skupio 37 obrana dok su Francois Beauchemin i Rickard Rakell kroz prvih 40 minuta prošli Careyja Pricea. S tri minute do kraja susreta i igračem više Habsi su izvadili Pricea i dodali još jednog klizača za 6-na-4 situaciju, no umjesto prepolavljanja rezultata primili su još jedan pogodak. Do tog jednog gola ipak su došli dvadeset sekundi kasnije. Jiri Sekač prvi puta je igrao protiv svoje bivše momčadi i upisao asistenciju na drugom pogotku.

Pittsburgh Penguinsi su uz potragu ofenzivne moći izgledali letargično tijekom prve i druge trećine i dijela zadnje. Jevgenij Malkin upisao je jedini gostujući gol iz solo akcije dok je kapetan Sidney Crosby zadržan bez udarca na vrata Semjona Varlamova. Jerome Iginla doveo je domaćine u vodstvo na početku druge trećine, a Nathan MacKinnon udvostručio ga je spremanjem udarca Jana Hejde. Nakon što je Malkin prepolovio zaostatak na sredini zadnje trećine, kapetan Avsa Gabriel Landeskog vratio je vodstvo za mirnije privođenje utakmice kraju.

Marek Židlicky zaigrao je po prvi puta u novom dresu i Red Wingsima donio pobjedu u produžetku u Joe Louis areni. Jimmy Howard bio je odličan na vratima domaćina i od 40 pokušaja uspio ga je proći jedino Dan Girardi u igri s igračem više. Unatoč brojnim greškama Detroita Rangersi nisu uspjeli doći do drugog pogotka, a Derek Stepan je u zadnjoj minuti regularnog dijela zaradio isključenje. Powerplay koji se prenio na produžetak na samome kraju rezultirao je pobjedničkim golom.

NHL

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 1:3 (0-1 Turris; 0-2 PPG Ryan, 0-3 Condra; 1-3 Frolik)

Detroit Red Wings – New York Rangers 2:1 OT (1-0 Abdelkader, 1-1 PPG Girardi;;; 2-1 PPG Židlicky)

Colorado Avalanche – Pittsburgh Penguins 3:1 (; 1-0 PPG Iginla, 2-0 MacKinnon; 2-1 Malkin, 3-1 Landeskog)

Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 3:1 (1-0 Beauchemin; 2-0 Rakell; 3-0 SHG EN Fowler, 3-1 PPG Galchenyuk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!