Košarka

Video: Oklahoma ispustila pobjedu u Chicagu, Dallas bez šanse kod Portlanda

Davor Kovačević • petak, 06.03.2015.
Video: Oklahoma ispustila pobjedu u Chicagu, Dallas bez šanse kod Portlanda
Foto: EPA

Chicago je preokretom u posljednjoj četvrtini i tricom pola minute prije kraja zaustavio Oklahomu i Russella Westbrooka. Portland je bio uvjerljiv protiv Dallasa, ali i ostao do kraja sezone bez Wesleyja Matthewsa.

Westbrook bez petog triple-doublea u nizu, Oklahoma prosula +16

Poslije četiri vezana triple-doublea veća vijest od Oklahomina poraza postala je da Russell Westbrook ipak nije ostvario i peti triple-double u nizu. Thunder je u Chicagu prosuo veliku prednost, a junak Bullsa postao je Moore.

“Znao sam da imamo svega četiri sekunde i opalio sam loptu. Nije bilo puno vremena i šutirao sam sa samopouzdanjem“, kazao je Moore čija je trica odlučila pobjednika.

Oklahoma je početkom druge četvrtine imala i 37:21, da bi Chicago do poluvremena reducirao zaostatak na svega dva koša (48:50). Devet minuta prije kraja gosti su bili na dvoznamenkastoj prednosti (91:81), u posljednju minutu ušli sa 105:102. Mirotić je tada držao Bullse u igri s osam vezanih poena, a Westbrook je kod 105:104 imao u rukama barem produžetke za Oklahomu. Promašio je, pet sekundi ostalo je Chicagu za posljednji napad kada se Moore dignuo za tricu i pogodio za pobjedu.

“Pokušavao sam doći do dobrog šuta. Trebao sam dodati loptu Ibaki. To je bila moja loša odluka, on je bio sam i trebao sam je dodati njemu“, priznao je Westbrook koji je odlučio prisvojiti preostale dvije sekunde Oklahomina napada.

Mirotić je na koncu postao prvo ime Bullsa s 26 poena, Dunleavy je dodao 21, kao i Gasol uz 12 skokova, a čovjek odluke, Moore, je ubacio 19. Westbrook je za Thunder ubacio 43 poena (14-32) uz osam skokova i sedam asistencija, a Ibaka je pratio s 25.

Portland lako s Dallasom, ostao bez Matthewsa

Više od pobjede nad Dallasom, u Portlandu se nakon utakmice pričalo o Wesleyju Matthewsu. Na početku drugog poluvremena nesretni Matthews je ozlijedio Ahilovu tetivu i ostao izgubljen na Blazerse do kraja sezone.

Inače, nakon prve četvrtine Portland (17:23) je bio puno bolja momčad od Mavericksa i +4 s poluvremena do pred istek treće četvrtine nadogradio na +16 (71:55). Kasnije je ostala stvar rutine zadržati visoku prednost.

“Teško je. On je srce ove momčadi i donosi joj toliko toga“, suosjećao se s Matthewsom i njegov suigrač Lamarcus Aldridge koji je sa 17 poena i 12 skokova bio prvo ime Portlanda za koji je i Batum odigrao dobru dionicu s 14 poena i 12 skokova. Kod Dallasa premalo raspoloženih, tek su Ellis i Stoudemire bili najefikasniji s 12 poena.

NBA rezultati:
Chicago – Oklahoma 108:105
Portland – Dallas 94:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.03.2015. u 13:07
    koji je kralj taj Westbrook,3.zaredom sa 40+ koseva,skoro 5.triple zaredom,zabije onaj teski kos za 105:102 i mislis da je odlucio tekmu.... i onda stane na crtu i preda loptu Chicagu kod -2 za moguci produzetak,ili cak pobjedu...haha jednostavno ga nemozes ne voljet,trosi puno lopti u zadnje... [više na forumu]
    Obrisan korisnik