Nogomet

Dinamo na Rijeku u polufinalu, Hajduk u dalmatinskom srazu čeka Split ili Zadar

Borna Rupnik • petak, 06.03.2015.
Dinamo na Rijeku u polufinalu, Hajduk u dalmatinskom srazu čeka Split ili Zadar
Foto: Davor Sajko

Ždrijeb polufinala Hrvatskog nogometnog kupa spojio je Dinamo i Rijeku, a Hajduku "proslijedio" pobjednika utakmice Zadra i Splita.

Repriza prošlosezonskog finala Kupa između Dinama i Rijeke ove će sezone na rasporedu biti već u polufinalu, odlučile su kuglice u Zagrebu. Drugi će polufinalni par činiti Hajduk te bolji iz uzvratnog ogleda Zadra i Splita, koji je na rasporedu 18. ožujka.

Prve su utakmice zakazane za 8. travnja, kada će domaćini biti Dinamo i Hajduk, a uzvratni će susreti biti odigrani dva tjedna poslije, 22. travnja.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika. No ako želimo obraniti naslov pobjednika Kupa, a naravno da želimo, mi moramo pobijediti sve protivnike do kraja natjecanja", poručio je Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, prenosi HRT.

Slično razmišlja i trener zagrebačkog Dinama, Zoran Mamić, koji je izjavio: "Ne trebam posebno naglašavati da smo izvukli najtežeg mogućeg protivnika. Ima još mjesec dana do prve utakmice pa bi bilo neozbiljno sada nešto prognozirati i najavljivati, ali ono što je već danas sigurno je da nas čekaju dvije sjajne utakmice".

Split je zahvaljujući prednosti 1:0 iz prve četvrtfinalne utakmice bliži polufinalnom srazu s Hajdukom, a o susretu se već izjasnio i trener Hajduka Stanko Poklepović.

"Zadovoljan sam ždrijebom, a dobro je da će jedan dalmatinski klub sigurno igrati u finalu. Sa zanimanjem ćemo pratiti dvoboj na Stanovima, ali i dvoboj Dinama i Rijeke, s revanšom na Kantridi, pa neka bude Jadranski derbi u finalu. Mi ćemo učiniti sve da Hajduk predstavlja Dalmaciju u tom finalu", kaže.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.03.2015. u 22:48
    Dinamo je favorit za kup, ako ga Rijeka uspije izbacit onda će i osvojit...
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak06.03.2015. u 21:09
    ma hajduk je propali hajduk , nažalost ..
    sportski manijak
  • Obrisan korisnik06.03.2015. u 21:06
    To u vezi Ajduka, to ti kažeš, ja nisam opterećen sa Ajdukom. Samo su jako zanimljivi rezultati iz finala kupa lani Dinamo-Rijeka 0:1 Rijeka-Dinamo 2:0. Reka bi čovik da je dobila bolja momčad, jebiga ipak su to 2 rutinske pobjede
    Obrisan korisnik
  • kvarner8706.03.2015. u 20:09
    Tako je Qinut! Sve je namišteno i pušteno! Osim kad Ajduk nešta osvoji,e onda je sve u reguli.....
    kvarner87
  • Obrisan korisnik06.03.2015. u 19:58
    Lipe su te naše želje, ali realnost je da dinamo i ove godine pušta kup rijeci isto kao i lani nažalost
    Obrisan korisnik