Tenis

Đoković očekivano doveo Srbiju u vodstvo nakon prvog meča

Davor Kovačević • petak, 06.03.2015.
Đoković očekivano doveo Srbiju u vodstvo nakon prvog meča
Foto: EPA

Prema očekivanjima, Novak Đoković nije se predugo zadržao na terenu u prvom meču Srbije i Hrvatske. Mate Delić pružio je solidan otpor, ali nedovoljan za ozbiljnije ugroziti prvog igrača svijeta.

Klasičnu sportsku priču Davida i Golijata ispirčali su Novak Đoković i Mate Delić. Ovog puta Delić u ulozi Davida nije pronašao tajno oružje za ugroziti Golijata. Očekivano. Prvi reket svijeta odradio je svoj posao za manje od 90 minuta i nakon prvog meča dana doveo reprezentaciju Srbije u vodstvo.

Prevelik respekt Delića prema Đokoviću učinio je da Splićanin u prva dva seta krene sa zaostatkom koji se teško vraća. Srbin se odmah odvojio ranim breakovima i najprije zadržao, pa u drugom setu i udvostručio prednost.

Delić je skupljao iskustvo, ne i gemove. Dvorana ionako nije njegov forte. Uz nekoliko lijepih poena u trećem je setu zadržao nešto duže svoj servis, spasio dvije meč lopte i prisilio Đokovića da odservira za meč s čime srpski tenisač nije imao problema.

Davis kup:
Novak Đoković (Srbija) – Mate Delić (Hrvatska) 6:3, 6:2, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sportski manijak06.03.2015. u 19:41
    očekivano al nisam očekivao onakav poraz ćorića
    sportski manijak
  • teniosac06.03.2015. u 16:24
    nadajmo se da će ovo iskustvo pomoći Deliću u nastavku sezone..
    teniosac
  • zovche06.03.2015. u 15:41
    nisam gledao mec ali u ovakvim situacijama jedini pobjednik moze biti Delic, uzivati dok igras sa najboljim igracem danasnjice... sve ostalo je nebitno u ovakvom mecu...
    zovche