Zimski sportovi

Video: Wild uspješan u Washingtonu, Kingsi slavili protiv Canadiensa

Željka Jurkas • petak, 06.03.2015.
Video: Wild uspješan u Washingtonu, Kingsi slavili protiv Canadiensa
Foto: EPA

Osam zanimljivih susreta odigrano je u četvrtak navečer u NHL-u. Minnesota je došla do pozicije koja vodi u doigravanje, Kingsi su na samom rubu, Islandersi su preuzeli čelo Metropolitana, Coyotesi su prekinuli dugačak niz poraza, Flyersi su svladali Bluese, Flamesi su slavili u TD Gardenu, Leafsi nisu iskoristili poklon Boltsa, a Panthersi su izgubili drugi bod...

Philadelphia Flyersi još nisu odustali do svoje prilike za doigravanje i uglavnom su plutajuća bomba na kojoj momčadi u gornjem domu tablice ostavljaju bodove. Zadnji u nizu su St. Louis Bluesi koje je s dva velika poteza riješio Matt Read. Nakon što su gosti u Wells Fargo centru poveli s golom u prvoj trećini, Read je sredinom zadnje trećine unutar dvije minute zaposlio dvojicu suigrača koji su bili precizni i prebacili pak preko Briana Elliotta. Michael Raffl dodao je još jedan u praznu mrežu.

Bez kapetana i vodećeg strijelca lige Aleksandra Ovečkina Capitalsi su dočekali Wild, momčad s najboljim rezultatima od All-Star pauze. Curtis Glencross postigao je svoj prvi pogodak u dresu Washingtona, a ukupno deseti sezone na prvoj powerplay situaciji za domaćine i doveo ih u vodstvo koje će trajati do sredine zadnje trećine. Minnesota nije paničarila već držala svoju igru i sve im se isplatilo u zadnjih deset minuta u kojima je Jason Pominville dvaput prošao Bradena Holtbyja i osigurao nova dva boda koja su Wild gurnula na prvu wild card poziciju Zapada.

Tampa je planski krenula u susret s Leafsima i do kraja prve trećine vodila s dva gola prednosti da bi u drugoj doživjela svoj poznati pad u igri. Srećom po domaćine, gosti se nisu najbolje snašli i sve što su uspjeli bilo je prepoloviti rezultat. Ozbiljnijoj igri Boltsi su se vratili u zadnjoj trećini i s još dva gola iza leđa Jonathana Berniera maknuli sve dvojbe oko pobjednika susreta. Devetorica domaćih igrača upisala je bod, a kapetan Steven Stamkos dva na asistencijama za parne golove Boltsa.

Islandersi su vodili u susretu u Bridgestone areni od sredine prve trećine kada je kapetan John Tavares prošao Pekka Rinnea. U dva navrata gosti su vodili s dva gola razlike, a Predatorsi su došli do izjednačenja sredinom zadnje trećine kada je Craig Smith preko ramena Jaroslava Halaka pospremio dodavanje Filipa Forsberga. Brock Nelson donio je gostima pobjedu šest minuta prije kraja susreta na odbijenom udarcu Michaela Grabnera kojeg Seth Jones nije uspio počistiti. Islandersi su se, barem na kratko, vratili na prvo mjesto Metropolitana, a Nashville je upisao peti poraz u nizu.

Polovica, četiri sinoćnja susreta trebala su ispucavanje kaznenih udaraca za određivanje vlasnika drugoga boda. Regularni dio tri od ta četiri susreta završen je s po tri gola u svakoj mreži dok su Nucksi i Yotesi svoje napade realizirali s po dva gola. Sve je počelo s prvim susretom večeri u TD Gardenu. Tuukka Rask i Karri Ramo bili su podjednako zaposleni i svaki je jednom u trećini gledao kako mi pak završava iza leđa. Domaćini su dvaput uzimali minimalno vodstvo, a u zadnjoj trećini Flamesi su prvi zatresli mrežu. Osam krugova bilo je potrebno za odluku o pobjedniku, a tek je u sedmom zabijen prvi gol. David Schlemko, branič kojeg su Flamesi pokupili s waiversa maestralnim potezom izvozao je Raska i pogodio mrežu.

Panthersi su dočekali Starse bez prva dva vratara koji su ozlijeđeni u prošlom susretu te Erika Gudbransona, kapetana Willija Mitchella i Jaromira Jagra koji boluju od gripe. I s takvim sastavom uzeli su bod Dallasu nakon regularnom dijela. Sva tri pogotka domaćina završila su u mreži Karija Lehtonena do sredine druge trećine, a onda je na vrata stao Jhonas Enroth i obranio sve daljnje pokušaje, uključujući sva tri kaznena udarca. Colton Sceviour jedini je bio uspješan u izvođenju kaznenih udaraca i Starsima donio drugu pobjedu u nizu.

Coyotesi su na led Gila River arene izašli u starim dresovima, a s druge strane u dresu Canucksa po prvi puta je na svoj stari domaći led isklizao Radim Vrbata. Domaćini su prvi poveli, u prvoj trećini i držali minimalnu prednost do početka zadnje kada su je udvostručili drugim golom sezone B.J. Crombeena. Mike Smith do isteka vremena pušta dva udarca u svoju mrežu, a zadnji, onaj Vrbate u zadnjoj minuti izjednačuje rezultat. No, pobjeda ipak odlazi na njegovu stranu jer u ispucavanju kaznenih udaraca Eddie Lack propušta prvi pokušaj dok Smith brani sva tri gostiju. Ovime su Coyotesi prekinuli niz od deset poraza ukupno te devet poraza na domaćem ledu.

Los Angeles dočekao je u Staplesu prvu momčad Istoka. Canadiensi su ostali gotovo zatvoreni u svojoj trećini u prvih 20 minuta, sa svega dva dopuštena udarca na vrata Jonathana Quicka dok su domaćini iz 13 pokušaja dvaput prošli Careyja Pricea. Gosti boljim protokom paka u drugoj trećini izjednačavaju rezultat, a u zadnjoj preuzimaju vodstvo. Gol zaostatka na semaforu Staplesa stoji do zadnje minute, kada na powerplayu Marian Gaborik zabija svoj drugi gol susreta i odvodi ga u produžetak. Kingsi su do ovog susreta samo jednom iz osam pokušaja uspjeli u shootoutu osvojiti drugi bod, a noćas su s tri uspješno izvedena malo popravili omjer.

NHL

Boston Bruins – Calgary Flames 3:4 SO (1-0 Marchand, 1-1 PPG Monahan; 2-1 Lucic, 2-2 Hudler; 2-3 PPG Gudreau, 3-3 Eriksson;; 3-4 Schlemko)

Philadelphia Flyers – St. Louis Blues 3:1 (0-1 Schwartz;; 1-1 Del Zotto, 2-1 Simmonds, 3-1 EN Raffl)

Washington Capitals – Minnesota Wild 1:2 (1-0 PPG Glencross;; 1-1 Pominville, 1-2 Pominville)

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4:2 (1-0 Kučerov, 2-0 Callahan; 2-1 Booth; 3-1 Namestnikov, 4-1 PPG Killorn, 4-2 Panik)

Florida Panthers – Dallas Stars 3:4 SO (0-1 McKenzie, 0-2 Horcoff, 1-2 Pirri; 2-2 Kulikov, 3-2 Huberdeau; 3-3 Goligoski;; 3-4 Sceviour)

Nashville Predators – New York Islanders 3:4 (0-1 Tavares, 0-2 PPG Lee, 1-2 Wilson;; 1-3 Leddy, 2-3 Ribeiro, 3-3 Smith, 3-4 Nelson)

Arizona Coyotes – Vancouver Canucks 3:2 SO (1-0 Rieder;; 2-0 Crombeen, 2-1 Higgins, 2-2 Vrbata;; 3-2 Gagner)

Los Angeles Kings – Montreal Canadiens 4:3 SO (1-0 PPG Gaborik, 2-0 Carter; 2-1 Gilbert, 2-2 Gallagher; 2-3 Pacioretty, 3-3 PPG Gaborik;; 4-3 Kopitar)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!