Tenis

Ćorić propustio dva seta prednosti, Troicki preokretom odveo Srbiju na bod do pobjede

Davor Kovačević • petak, 06.03.2015.
Ćorić propustio dva seta prednosti, Troicki preokretom odveo Srbiju na bod do pobjede
Foto: FaH

Dva seta u džepu i break prednosti u trećem setu imao je Ćorić protiv Troickog, a onda pao u igri što je Srbin iskoristio i odveo svoju reprezentaciju na korak do prolaska u sljedeću fazu Davis kupa.

Dominantno, zrelo, u maniri prvog hrvatskog reketa. Takva je bila predstava Borne Ćorića protiv Viktora Troickog nešto više od dva seta. A onda se u Ćorićev tenis umiješala nervoza, nestalo je snage i kola su krenula nizbrdo, ne zaustavivši se do kraja meča.

Delićev očekivani poraz od Đokovića, koji je samo čekao svoju službenu potvrdu, stavio je Ćorića pod pritisak pobjede i sve hrvatske, ionako nevelike, nade na leđa hrvatskog tinejdžera. A pritiska u Ćorićevu tenisu nije bilo ni najmanje. Barem u prva dva seta.

Do 6:4, 6:1 i 2:0 meč je išao u jednom smjeru. Izgledalo je kao da će krajnji rezultat ovisiti samo o Ćoriću, a onda je hrvatski tenisač vratio Troickog u život. Istina, dio zasluga idu i Troickom, ali sigurno ne ona kada je Ćorić promašajem čistog voleja poklonio Troickom break i vjeru u preokret. Probudila se publika u čemu je prste imao i dolazak Novaka Đokovića na klupu, razigrao se Troicki i s pet gemova u nizu došao na prag trećeg seta.

Ćorić je polako počeo kopnuti sa snagom, bolne grimase odavale su početak problema. Vidjelo se to i u izmjenama kada Ćorićeve lopte više nisu radile toliki nered Troickom. Peti set se nazirao i kod 2:2 u četvrtom setu srpski je tenisač ponovno ušao u veliku seriju gemova. Ni poznata Ćorićeva borbenost više nije mogla zaustaviti Troickog da odjuri do drugog srpskog boda.

Hrvatske nade ostale su tako na meču parova koji je na rasporedu u subotu od 14 sati.

Davis kup:
Viktor Troicki (Srbija) – Borna Ćorić (Hrvatska) 4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.03.2015. u 13:26
    Nema veze Borna, samo naprijed! Vidjelo se zalaganje, borba, neodustanje, i to protiv iskusnijeg i snažnijeg igrača. Borna nije imao priliku igrati duge mečeve u svojoj kratkoj seniorskoj karijeri, te igrati protiv velikog broja vrlo dobrih i odličnih igrača na Touru. To je sve škola! Bit će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.03.2015. u 21:53
    Tri dobivena seta, pritisak, očekivane oscilacije,a i Victor nije šonjo. Borna je svejedno čudo, tek mu je 18 i bit ce samo bolji.
    Obrisan korisnik
  • zgembo06.03.2015. u 21:25
    Psiha. Ajde da je izgubio set pa došao sebi i osvojio četvrti. Reklo bi se neiskustvo, pala koncentracija pa se poslije izgubljenog seta uozbiljio i rješio.Igraču daje samopouzdanje kada se uspije u tim trenucima slabosti sabrati, eventualno promjeniti nešto u igri i pobijediti.
    zgembo
  • Obrisan korisnik06.03.2015. u 21:00
    neiskustvo, fizicka snaga, covjek igra pred domacom publikom. biraj. mislim, nije da je dobro gubit takve meceve, al nije nista katastrofalno. malo mu je falilo, igrao je izvrsno dok nije puko. onda ga je jos zateglo nesto i gotovo.moze bit zadovoljan kako ga je rastavio na pocetku i shvatit da se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • sportski manijak06.03.2015. u 20:50
    Ćorić je još neiskusan
    sportski manijak