Ostali sportovi

Video: Ivančević ponovno rušila hrvatski rekord i završila kao sedma u Europi

Branimir Korać • petak, 06.03.2015.
Video: Ivančević ponovno rušila hrvatski rekord i završila kao sedma u Europi
Foto: EPA

Osim kod bacača kugle, danas su se dijelile medalje na Europskom dvoranskom prvenstvu u Pragu i u utrkama na 60 metara s preponama te u skoku u dalj za atletičare. Andrea Ivančević nastavila je s odličnim nastupima i novim hrvatskim rekordom...

Andrea Ivančević nastavila je sa sjajnim napretkom i postala je prva Hrvatica koja je istrčala utrku na 60 metara s preponama ispod osam sekundi. U polufinalu je istrčala novi hrvatski rekord 7.97 i s petim vremenom ušla u finale.

U finalu je ipak bila nešto sporija, istrčala je 8.02 što je bilo dovoljno za sedmo mjesto. Inače, 7.97 joj ne bi donijelo neki pomak u finalu jer je šestoplasirana Finkinja Neziri istrčala upravo taj rezultat. Zlato je osvojila Bjeloruskinja Alina Talaj s novim državnim rekordom 7.85 dok su preostala dva odličja uzele Britanke Lucy Hatton i Serita Solomon.

"Svi moji ciljevi za dvoransku sezonu već su ispunjeni. Željela sam osvojiti zlatno odličje, ali definitivno je glavni cilj bio popraviti državni rekord koji je stajao 25 godina. Prije četiri mjeseca promijenila sam trenera i nismo očekivali da ćemo tako brzo imati uspjeha", rekla je Bjeloruskinja.

Kod atletičara u finalu skoka u dalj pobjedu je odnio Šveđanin Michel Torneus koji je skokom iz druge serije od 8.30 postavio novi švedski dvoranski rekord i osvojio zlatno odličje. Do odličja s osobnim rekordima došli su i Čeh Radek Juška i Šveđanin Andreas Otterling. Iskusni Grk Louis Tsatoumas imao je u džepu broncu do posljednje serije kada ga je preskočio Otterling.

"Ne mogu vjerovati, toliko dugo sam čekao na ovu medalju. Što je još bolje, Švedskoj smo donijeli dvije medalje, nisam siguran da se to ikada ranije dogodilo", presretan je bio Torneus.

U muškoj utrci na 60 metara s preponama sve je bilo u znaku Francuza. Daleko ispred ostalih slavili su Pascal Martinot-Lagarde sa 7.49, Dimitri Bascou sa 7.50 i Wilhem Belocian sa 7.59.

60 metara s preponama, žene:
1. Alina Talaj (Bjelorusija) 7.85
2. Lucy Hatton (Velika Britanija) 7.90
3. Serita Solomon (Velika Britanija) 7.93

Skok u dalj, muški:
1. Michel Torneus (Švedska) 8.30
2. Radek Juška (Češka) 8.10
3. Andreas Otterling (Švedska) 8.06

60 metara s preponama, muški:
1. Pascal Martinot-Lagarde (Francuska) 7.49
2. Dimitri Bascou (Francuska) 7.50
3. Wilhem Belocian (Francuska) 7.52

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!