Zimski sportovi

Video: Wild nastavlja s pobjedama, Oilersima bod u Chicagu

Željka Jurkas • subota, 07.03.2015.
Video: Wild nastavlja s pobjedama, Oilersima bod u Chicagu

Petak navečer donio je šest novih susreta NHL-a. Sabresi nastavljaju s porazima, Oilersi su došli do boda u United centru, Minnesota je pobijedila u Carolini, Columbus kod Devilsa, Flamesi su preokrenuli susret u Joe Louis areni, a Penguinsi su slavili kod Ducksa...

Brandon Dubinsky vratio se na led nakon potresa mozga i sudjelovao u pobjedi Columbusa nad Devilsima s golom i asistencijom. Osoblje zaduženo za semafor u Prudential centru četiri puta je promijenilo vlasnike gola i asistencija na prvi gol gostiju (ujedno i susreta) dok konačno Justin Falk nije prvi puta ove sezone, i drugi puta u NHL karijeri upisan kao strijelac. Domaćini su jače pritisnuli u drugoj trećini i prepolovili zaostatak, no gosti su vodstvo od dva gola brzo vratili. Sergej Bobrovski primio je još jedan gol u zadnjoj trećini, a izjednačujući koji su Devilsi tražili veći dio zadnjih 20 minuta stigao je sekundu prekasno. Mike Cammalleri udario je pak s istekom vremena i suci su poništili pogodak.

Buffalo Sabresi su po 14. puta ove sezone vodili nakon prve trećine, no kao i prethodnih pet puta rano vodstvo nisu uspjeli pretvoriti u pobjedu. Kapetan Sensa Erik Karlsson pogodio je mrežu Andersa Lindbacka u prvoj minuti druge trećine, a potpuni preokret došao je početkom zadnje. Senatorsi su drugom pobjedom u nizu došli na tri boda manje od Bostona i s dvije utakmice manje na bod manje od Panthersa u borbi za drugo wild card mjesto Istoka u doigravanju.

Wild je nastavio svoj pobjednički niz u Raleighu. Sa svega 19 udaraca na vrata Antona Khudobina triput su se upisali na semafor dok su domaćini odgovorili samo na prvi gol. U drugoj trećini Riley Nash je pospremio dodavanje Jeffa Skinnera nakon njegovog prodora kroz neutralnu zonu. Minnesotina peta pobjeda u nizu ostavila ih je na četiri boda iza trećeplasirane momčadi Centrala, Chicaga, i na tri boda ispred Jetsa koji drže drugo wild card mjesto Zapada.

Jonas Hiller naradio se na vratima Flamesa i zadržao momčad na trećem mjestu Pacifica. 33 obrane i zaključavanje vrata kroz zadnjih 40 minuta zaustavilo je Red Wingse koji su preko Justina Abdelkadera uzeli početno vodstvo od dva gola. Jiri Hudler istaknuo se u pobjedi gostiju s dva pogotka, a pobjednički pogodak pripao je Masonu Raymondu.

Chicago Blackhawksima su trebali kazneni udarci da uzmu drugi bod u susretu s Edmonton Oilersima. Vratari su se nadigravali mijenjajući jednu veliku obranu za drugu, a prvi je pokleknuo Corey Crawford koji se susreo s ukupno 47 udaraca. Derek Roy bio je strijelac za goste u prvoj trećini na asistenciju Naila Jakupova, a vodstvo Oilersa je trajalo do sredine zadnje trećine kada Brent Seabrook donosi izjednačenje. Ben Scrivens, koji je skupio 38 obrana tijekom 65 minuta propustio je obraniti treći pokušaj Hawksa u shootoutu. Antoine Vermette jedini je uspješno izveo kazneni udarac i u svojoj drugoj utakmici u novom dresu osigurao drugu pobjedu u nizu.

U svojoj drugoj utakmici u nizu gostovanja na Zapadu Penguinsi su dominirali kroz prve dvije trećine. Iskoristivši dane prilike s nešto sreće poveli su s četiri gola prije nego su domaćini Honda centra uspjeli odgovoriti. Boljka ove sezone, opuštanje u zadnjoj trećini kada igraju s vodstvom, u punoj snazi vidjela se i u ovom susretu. Thomas Greiss ostao je gotovo sam na velikom testu nakon što se ostatak momčadi povukao u svoju trećinu i popustio, kako u koncentraciji, tako i u ambicijama. Kapetan Sidney Crosby upisao je sedmi u karijeri gol u praznu mrežu (i prvi takav na gostujućem ledu) nakon što su Ducksi pri zaostatku od dva gola povukli Fredericka Andersena na klupu.

NHL

New Jersey Devils – Columbus Blue Jackets 2:3 (0-1 Falk; 0-2 Dubinsky, 1-2 PPG Tootoo, 1-3 Dano; 2-3 Harrold)

Carolina Hurricanes – Minnesota Wild 1:3 (0-1 Coyle; 1-1 Nash; 1-2 Granlund, 1-3 Parise)

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3:2 (0-1 Varone, 0-2 Ennis; 1-2 Karlsson; 2-2 Zibanejad, 3-2 Stone)

Detroit Red Wings – Calgary Flames 2:5 (1-0 Abdelkader, 2-0 PPG Abdelkader, 2-1 PPG Monahan; 2-2 Stajan, 2-3 Hudler; 2-4 Raymond, 2-5 EN Hudler)

Chicago Blackhawks – Edmonton Oilers 2:1 SO (0-1 Roy;; 1-1 Seabrook;; 2-1 Vermette)

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 2:5 (; 0-1 Comeau, 0-2 Hornqvist, 0-3 Hornqvist; 0-4 Malkin, 1-4 Fleischmann, 2-4 Perry, 2-5 EN Crosby)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!