Zimski sportovi

Video: Jetsi slavili u Nashvilleu, Nucksi svladali Sharkse

Željka Jurkas • nedjelja, 08.03.2015.
Video: Jetsi slavili u Nashvilleu, Nucksi svladali Sharkse

Deset susreta NHL-a započeli su matinejom u TD Gardenu, a završili velikom pobjedom Canucksa u tijesnom susretu u San Joseu. Tri utakmice otišle su u produžetak, a jedna od te tri u ispucavanje kaznenih udaraca. Trojica vratara zaključala su mreže dok su se momčadi u Tampa Bayu nadigravale koja će zabiti više pogodaka. Bluesi su suvereno prošli Torontom, Capitalsi su Sabresima zadali posljednji udarac, a Jetsi su Predatorse ostavili na šest poraza u nizu...

U subotnjoj matineji susreli su se Flyersi i Bruinsi, dvije momčadi koje bi se, unatoč zaostatku momčadi Philadelphije od pet bodova, mogle boriti za posljednje mjesto u doigravanju. Dinamičan susret pokretale su specijalne momčadi čija borba je otišla na stranu domaćina. Steve Mason testiran je sa svih strana, a za pobjedu i treći pušten pak prevario ga je udarac Brada Marchanda koji se odbio od klizaljke Michaela Del Zotta u produžetku. Prva dva pogotka postignuta su na powerplayu, a nakon što su gosti poveli četiri i pol minuta prije isteka vremena domaćini su izjednačili 15 sekundi prije kraja u igri s igračem više.

Dan Ellis stajao je na vratima domaćina i u svom sedmom startu za Pantherse prvi puta upisao pobjedu nakon ispucavanja kaznenih udaraca. Uz 25 obrana tijekom 65 minuta obranio je sva tri pokušaja Islandersa dok je Jonathan Huberdeau uz pogodak u zadnjoj trećini drugi puta bio uspješan protiv Michala Neuwirtha kao prvi izvođač kaznenih udaraca na strani domaćina. Panthersi su triput odlazili na minimalnu razliku, no gosti su se svaki puta sve brže vraćali. Kapetan Islesa John Tavares postigao je svoj 32. gol sezone, najviše u karijeri zasad, i asistirao na preostala dva gola. U redove Floride vratili su se Willie Mitchell i Jaromir Jagr, no zbog gripe su izostali Aaron Ekblad (prva utakmica ove sezone u kojoj rookie nije igrao) i Tomaš Kopecky.

Jedanaestorica igrača Bluesa upisala su barem bod uključujući i vratara Briana Elliotta koji je asistenciji priključio i 23 obrane u velikoj pobjedi u Canadian Air centru. Leafsi su pali drugi put u nizu, skoro bez ispaljenog metka i put prema dnu tablice napreduje polako, ali sigurno. Elliott je do početka zadnje trećine držao mrežu zaključanom, a domaćini su nakon prve promijenili vratara. James Reimer stao je na vrata nakon što je Jonathan Bernier primio tri gola na 17 udaraca, i u idućih 40 minuta primio tri gola iz 27 pokušaja. David Booth jedini je za zatresao gostujuću mrežu.

Tyler Seguin vratio se puno prije od očekivanog na led za momčad Dallasa i odmah pokazao koliko njegovo prisustvo znači. S dva pogotka na četiri udarca u mreži Andreja Vasilevskog pridonio je zanimljivoj i do kraja neizvjesnoj utakmici. Boltsi su na domaćem ledu Amalie arene ponovo imali slabiju drugu trećinu u kojoj su gosti s dva gola preuzeli vodstvo, no ozbiljnijim pristupom u zadnjih 20 minuta domaćini su preokrenuli rezultat nazad u svoju korist i izdržali zadnje napade. Victor Hedman, strijelac četvrtog gola domaćina završio je na klupi za kažnjene 1:17 minutu prije isteka vremena, a gosti su izvadili vratara Jhonasa Enrotha i sve karte bacili u napad ne bi li stigli gol razlike. Ovoga puta ta taktika im se obila u glavu te je Brian Boyle pogodio praznu mrežu za povećanje vodstva. Powerplay Starsa je ipak realizirao i drugu priliku na utakmici i vratio rezultat na gol razlike.

17 udaraca dozvolili su Capitalsi Sabresima na vrata Bradena Holtbyja dok su oni namještali nišane 45 puta na vrata Matta Hacketta i Andersa Lindbacka. Kapetan Aleksandr Ovečkin vratio se u sastav domaćina i pogodio mrežu u igri s igračem više za svoj 44. gol sezone. Curtis Glencross se se više udomaćuje u novoj momčadi i u novoj pobjedi sudjelovao je s golom i asistencijom. Ovim porazom, četvrtim u nizu i 47. u sezoni, Sabresi su i matematički eliminirani iz doigravanja.

Uz pomoć kapetana Andrewa Ladda i Blakea Wheelera Winnipeg Jetsi su u Bridgestone areni zadali Predatorsima šesti poraz u nizu. Pekka Rinne propustio je obraniti dva udarca, a tri minute prije kraja povučen je na klupu za klizača više. Umjesto izjednačenja rezultata domaćini su primili još jedan pogodak. Michal Frolik pospremio je prvi gol susreta nakon što je Ladd prošao Setha Jonesa, a pobjednički gol postigao je Wheeler 35 sekundi nakon izjednačujućeg gola na odbijenom udarcu braniča Tylera Myersa.

Vancouver Canucksi od ljeta čekaju da Radim Vrbata zablista i u potpunosti se opusti na svojoj novoj poziciji. Što sezona više prolazi, postaje sve ključnija karika igre Canucksa, a noćas je u Shark Tanku odličnom igrom i s dva pogotka pridonio velikoj i tijesnoj pobjedi. Drugi gol gostiju pripao je Bo Horvatu. Domaćini su dvaput zatresli mrežu Eddija Lacka u prvoj trećini prije nego su gosti odgovorili, a Lack zaustavio sve daljnje pokušaje. Sharksi zahvaljujući ovom porazu sada zaostaju tri boda s utakmicom više od Los Angeles Kingsa koji su nadomak mjesta za doigravanje.

Avsi su dan nakon što su izgubili do kraja sezone Nathana MacKinnona gostovali kod Blue Jacketsa i na pravi način odgovorili na novi izazov. Semjon Varlamov je u 21. uzastopnom startu zaustavio 44 udarca i zaradio peti shutout sezone dok su se četvorica napadača upisala u strijelce. Tyson Barrie sudjelovao je asistencijom na tri od četiri pogotka, a dva su došla u igri s igračem više. U drugoj mreži stajao je Curtis McElhinney dok je Sergej Bobrovski trebao imati dan odmora. No, nakon tri primljena gola na četiri puta više udaraca, Bobrovski je branio zadnjih 40 minuta.

Montreal Canadiensi trebali su završiti loše gostovanje na Zapadu s pozitivnim dojmom, pa su se, kao i u dosadašnjem dijelu sezone, okrenuli Careyju Priceu koji je s 28 obrana zaključao svoja vrata i u potpunosti podržao sve napadačke pokušaje Habsa. Lars Eller jedini je uspio proći Mikea Smitha sredinom druge trećine za vodstvo koje će ostati do dvije sekunde prije isteka vremena kada će praznu mrežu pronaći Brendan Gallagher. Coyotesi, iako poprilično oslabljeni, i dalje ostaju neugodni protivnici.

Drugi puta u dva dana Penguinsi su igrali u Kaliforniji i u izrazito dinamičnoj, brzoj i zanimljivoj utakmici s playoff prizvukom vratari su održali kliniku. Marc-Andre Fleury obranio je 31 udarac za svoj vodeći deveti shutout sezone, a Jonathan Quick je skidao sve pokušaje u regularnom dijelu, ono malo što su Kingsi dopustili da dođe do njega (16). Za razliku od regularnog dijela u kojem su Kingsi upisali sve svoje udarce, u produžetku su gosti u Staples centru preuzeli glavnu riječ. I nakon što su prva četvorica stvorila jednu priliku koju je Quick eliminirao, na ledu su se našli Paul Martin i Patrick Hornqvist. Kingsi su iznosili pak iz svoje trećine, no jakim forecheckom Pensi su ih prisilili na povratak natrag gdje je Martin sjajnim postavljanjem isforsirao predaju paka koju Hornqvist koristi za svoj četvrti ovosezonski pobjednički gol.

NHL

Boston Bruins – Philadelphia Flyers 3:2 OT (1-0 PPG Chara; 1-1 PPG Voraček; 1-2 VandeVelde, 2-2 PPG Marchand; 3-2 Marchand)

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 1:6 (0-1 Schwartz, 0-2 Oshie, 0-3 Tarasenko; 0-4 SHG Butler, 0-5 PPG Stastny; 1-5 Booth, 1-6 Backes)

Tampa Bay Lightning – Dallas Stars 5:4 (1-0 PPG Stralman, 1-1 PPG Seguin, 2-1 Kučerov; 2-2 Seguin, 2-3 Fiddler; 3-3 Killorn, 4-3 Hedman, 5-3 SHG EN Boyle, 5-4 PPG Fiddler)

Florida Panthers – New York Islanders 4:3 SO (1-0 Gudbranson; 1-1 Tavares, 2-1 Bjugstad, 2-2 PPG Leddy; 3-2 Huberdeau, 3-3 Bailey;; 4-3 Huberdeau)

Washington Capitals – Buffalo Sabres 3:1 (0-1 Larsson, 1-1 Glencross; 2-1 Beagle, 3-1 PPG Ovečkin, 4-1 Laich; 5-1 PPG Ward, 6-1 Johansson)

Columbus Blue Jackets – Colorado Avalanche 0:4 (0-1 PPG Iginla, 0-2 PPG Landeskog, 0-3 Duchene;; 0-4 Tanguay)

Nashville Predators – Winnipeg Jets 1:3 (0-1 Frolik; 1-1 Ellis, 1-2 Wheeler; 1-3 EN Stafford)

Arizona Coyotes – Montreal Canadiens 0:2 (; 0-1 Eller; 0-2 EN Gallagher)

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 0:1 OT (;;; 0-1 Hornqvist)

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 2:3 (1-0 Karlsson, 2-0 PPG Thornton, 2-1 Vrbata; 2-2 Horvat; 2-3 PPG Vrbata)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!