Tenis

Nishikori pružio nadu Japanu, za potpuni uspjeh nedostaje još jedan igrač

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.03.2015.
Nishikori pružio nadu Japanu, za potpuni uspjeh nedostaje još jedan igrač
Foto: EPA

Kanada je prošla dalje u četvrtfinale Davis Cupa nakon što je s konačnih 3:2 bila bolja od Japana. Treći bod Kanađanima donio je Vasek Pospisil u petom meču...

Kei Nishikori jednostavno ne može sam. Njegove dvije pobjede nisu spasile Japan u susretu protiv Kanade, nedostajao je taj drugi igrač koji bi priredio iznenađenje.

Tatsuma Ito i Go Soeda nisu bili niti blizu Milošu Raoniću i Vaseku Pospisilu i malo je Japanu značila pobjeda Nishikorija u velikom meču protiv Raonića.

Najbliže iznenađenju Japan je bio u konkurenciji parova gdje je uporna kombinacija Soeda/Uchiyama natjerala velike favorite i odlične igrače parova Nestora i Pospisila u pet setova, ali nisu imali snage za završetak posla.

Nishikori je u pet setova svladao Raonića i dao nadu svojoj reprezentaciji, ali u petom meču Pospisil je potvrdio da je bolji igrač od Soede i završio je priču te odveo Kanadu u četvrtfinale.

"Moram se zahvaliti navijačima. U trenucima kada mi je bilo teško i kada sam bio umoran, podignuli su me i igrao sam bolje. Mislim da bolje od ovoga ne mogu servirati. Ovo je bio emotivno vrlo iscrpljujuć vikend, ali neću ga tako lako zaboraviti", rekao je Pospisil.

Davis Cup

Kanada - Japan 3:2

Miloš Raonić - Tatsuma Ito 6:2, 6:1, 6:2
Vasek Pospisil - Kei Nishikori 4:6, 6:7(5), 3:6
Daniel Nestor/Vasek Pospisil - Go Soeda/Yasutaka Uchiyama 7:5, 2:6, 6:3, 3:6, 6:3
Miloš Raonić - Kei Nishikori 6:3, 3:6, 4:6, 6:2, 4:6
Vasek Pospisil - Go Soeda 7:5, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!