Zimski sportovi

Video: Rangersi slavili u Chicagu, Avsi zaustavili Wild

Željka Jurkas • ponedjeljak, 09.03.2015.
Video: Rangersi slavili u Chicagu, Avsi zaustavili Wild

Matinejom u Bostonu započeli su susreti NHL-a u nedjelju. Carolina je jedina uspjela preokrenuti rezultat, dok su Wild i Senatorsi došli blizu. Bruinsi su Wingsima dodijelili drugi poraz u nizu, Devilsi su se lako obračunali s Flyersima dok su Rangersi u produžetku odnijeli drugi bod iz United centra...

Specijalne momčadi Boston Bruinsa najzaslužnije su što njihova momčad nakon vikenda ima dodatna četiri boda na svom kontu i drži drugo wild card mjesto Istoka. U nedjeljnoj matineji u TD Gardenu Red Wingsi su u prvoj trećini pružili odličnu partiju da bi u drugoj u potpunosti pali i u posljednjoj se pokušali vratiti. Iako su specijalne momčadi domaćina donijele pobjedu najimpresivnija izvedba bila je ona penalty killa Wingsa u zadnjim minutama susreta kada igračima Bruinsa nisu dopustili iznošenje paka iz trećine. Daniel Paille dvaput se upisao u strijelce nakon što je u prethodnih 56 susreta upisao svega jedan gol.

Oilersi su u jakom startu u Raleighu doveli Hurricanese na koljena, no propustili su im zadati konačni udarac. Nakon tri primljena pogotka do sredine druge trećine domaćini su odgovorili sa svoja tri unutar šest minuta. Sve je počelo od Aleksandera Sjomina, a napadački uragan završen je šestim pogotkom u mreži Richarda Bachmana u sedmoj minuti zadnje trećine. Elias Lindholm završio je izvrsnu večer od pet bodova hat trickom u praznu mrežu. Kapetan Eric Staal sudjelovao je na četiri pogotka, a Jeff Skinner dvaput se upisao u strijelce.

Slavlje u čast 20 godina od osvajanja prvog Stanleyja Devilsi su upotpunili uvjerljivom pobjedom nad Flyersima. Specijalne momčadi dale su svoj obol, a Flyersi su u većem dijelu susreta ostavili Steva Masona na milost i nemilost napada Devilsa. Neizvjesnost je trajala kroz prvu trećinu u kojoj su obje momčadi zatresle mrežu da bi domaćini u drugoj s golom na penalty killu i powerplayu došli u prednost koju više nisu ispuštali. Adam Henrique dvaput se upisao u strijelce, a Steve Bernier asistirao je na tri pogotka.

Emocije su bile visoke u posljednjem susretu Avalanchea i Wilda u ovogodišnjoj regularnoj sezoni. Nakon što je Wild pobijedio u četiri prethodna susreta, a zadnji je završio s iskrama, Avsi su na led u Denveru izašli misleći ozbiljno. Rukavice su pale u prvoj smjeni, a domaćini su do kraja prve trećine poveli. Još dva pogotka završila su iza leđa Devana Dubnyka dok je s druge strane leda Semjon Varlamov hvatao sve udarce i frustrirao goste koji su stvarali nebrojene prilike. Varlamov se ozlijedio u drugoj trećini, no ostao na vratima do šest minuta prije isteka vremena kada je konačno pokleknuo i zamijenio ga je Reto Berra. Varlamov je zaustavio 29 udaraca, a u zadnjim sekundama ga je prošao Chris Stewart. Berra je na četiri pokušaja 20 sekundi prije kraja primio pogodak, no Wild nije stigao do izjednačenja.

Brige oko toga hoće li momčad Rangersa bez prvog vratara moći nastaviti u uvjerljivom pohodu na sigurno mjesto u doigravanje i prvog mjesta divizije mogu u potpunosti biti zaboravljene. Cam Talbot opravdao je iz nužde dano povjerenje i u sinoćnjem susretu u United centru ostvario svoj peti shutout sezone koji s Lundqvistovih pet čini novi klupski rekord za oba vratara. Ovo je prvi puta od 1969. da su Ragsi ostavili Hawkse bez postignutog gola. Susret je odlučio Derick Brassard na samom startu produžetka udarcem u bliži kut Coreyja Crawforda koji je najzaslužniji za jedan bod koji ostaje u Chicagu. Gosti su uglavnom dominirali ledom i bez većih problema riješili sve četiri powerplay prilike domaćina.

Ottawa nastavlja svoj veliki zalet u borbi za doigravanje. Nakon što su u zadnjoj trećini prokockali četiri gola prednosti, u šestom krugu ispucavanja kaznenih udaraca kapetan Erik Karlsson prošao je Jonasa Hillera koji je obranio sve udarce iz igre nakon što je zamijenio Karrija Tama. Domaćini su polako gradili svoju prednost, s po dva gola u prve dvije trećine, a Flamesi su se vratili unutar jedanaest minuta. Dva pogotka upisao je Kris Russell. Flamesi se i dalje nalaze na trećem mjestu Pacifica s dva boda i utakmicom više pred Kingsima koji im pušu za vratom.

NHL

Boston Bruins – Detroit Red Wings 5:3 (1-0 SHG Marchand, 1-1 Nyqvist, 2-1 PPG Pastrnak; 3-1 SHG Paille, 4-1 Paille; 4-2 Glendening, 5-2 PPG Eriksson, 5-3 PPG Židlicky)

Carolina Hurricanes – Edmonton Oilers 7:4 (0-1 Nugent-Hopkins; 0-2 PPG Eberle, 0-3 PPG Nugent-Hopkins, 1-3 Sjomin, 2-3 Lindholm, 3-3 PPG Skinner; 4-3 PPG Nestrasil, 5-3 PPG Skinner, 6-3 Lindholm, 6-4 Nugent-Hopkins, 7-4 EN Lindholm)

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 5:2 (1-0 Henrique, 1-1 White; 2-1 SHG Josefson, 3-1 PPG Gelinas; 4-1 Henrique, 4-2 SHG Raffl, 5-2 Gionta)

Minnesota Wild – Colorado Avalanche 2:3 (0-1 McLeod; 0-2 Redmond; 0-3 PPG Landeskog, 1-3 Stewart, 2-3 Vanek)

Ottawa Senators – Calgary Flames 5:4 SO (1-0 Chiasson, 2-0 Michalek; 3-0 Borowiecki, 4-0 Hoffman; 4-1 Colborne, 4-2 PPG Russell, 4-3 Backlund, 4-4 Russell;; 5-4 Karlsson)

Chicago Blackhawks – New York Rangers 0:1 OT (;;; 0-1 Brassard)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!