Ostali sportovi

Olimpijska pobjednica iz Londona Camille Muffat poginula u helikopterskoj nesreći

Branimir Korać • utorak, 10.03.2015.
Olimpijska pobjednica iz Londona Camille Muffat poginula u helikopterskoj nesreći
Foto: EPA

Deset osoba među kojima i olimpijska pobjednica iz Londona i bivša svjetska rekorderka Camille Muffat poginulo je u helikopterskoj nesreći u Argentini...

25-godišnja plivačka zvijezda Camille Muffat, 57-godišnja jedriličarka Florence Arthaud i 28-godišnji boksač Alexis Vastine među deset su osoba koje nisu preživjele tešku helikoptersku nesreću u Argentini gdje su trebali sudjelovati u reality showu.

Do nesreće je došlo nakon sudara dva helikoptera, a osim troje velikih sportaša poginuli su i argentinski piloti te petero članova produkcije showa.

Francuska je u šoku, a brojni sportaši i poznate osobe iskazuju nevjericu nakon ove tragedije. Muffat i Vastine nositelji su olimpijskih odličja, Muffat je jedna od najboljih francuskih plivačica u povijesti, a osim njih u showu sudjeluju i Sylvain Wiltord, Alain Bernard, Philippe Candeloro, Anne-Flore Marxer i Jeannie Longo, no oni nisu bili u ta dva helikoptera.

Muffat je 2012. godine bila najbolja sportska osoba Francuske, naslijedila je Nikolu Karabatića, a nakon nje s tom titulom okitila se Marion Bartoli. Osvojila je zlato na OI u Londonu na 400 slobodna, bila je svjetska rekorderka u malim bazenima na 400 i 800 metara te je u Londonu osvojila još jedno srebrno i jedno brončano odličje. Nositeljica je i brojnih odličja sa svjetskih i europskih prvenstava.

Vastine je u Pekingu 2008. godine osvojio broncu u kategoriji do 64 kilograma i to nakon kontroverznog poraza u polufinalu protiv Dominikanca Diaza s čime se Francuzi nikako nisu mogli složiti. Osvojio je i zlato na Mediteranskim igrama te srebro na Europskom prvenstvu.

Arthaud je najpoznatija po pobjedi na prestižnoj regati Transpacific s Brunom Peyronom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!