Zimski sportovi

Video: Nashville prekinuo niz poraza, Ducksi stradali u Vancouveru

Željka Jurkas • utorak, 10.03.2015.
Video: Nashville prekinuo niz poraza, Ducksi stradali u Vancouveru

Tri od pet susreta NHL-a u ponedjeljak trebala su dodatno vrijeme za odluku o pobjedniku. Islandersi i Predatorsi u gostima su došli do drugog boda, a u shootoutu u San Joseu Sharksi su uzeli drugi bod Penguinsima. Red Wingsi su svladali Oilerse, a Ducksi su izgubili u Vancouveru...

Red Wingsi su zahvaljujući trudu Pavela Dacjuka i Teemu Pulkkinena došli do pobjede nad Edmontonom eliminiravši ih time i matematički iz utrke za doigravanje. Oilersi su ponovno prvi došli do vodstva, i to na samom početku susreta, a domaćini su došli do preokreta u drugoj. Sredinom zadnje trećine Pulkkinen postiže svoj treći gol, što će se na kraju pokazati pobjedničkim, jer Nail Jakupov dvije minute prije isteka vremena na powerplayu drugi puta pogađa mrežu Jimmyja Howarda. Bez Bena Scrivensa na vratima Wingsi još dvaput pronalaze praznu mrežu.

Vancouver je dodijelio prvi poraz u regularnom dijelu s golom razlike Ducksima ove sezone. Eddie Lack zaustavio je 29 udaraca gostiju, prošao ga je samo Emerson Etem sredinom zadnje trećine, dok su za Nuckse Fredericka Andersena na svega 16 pokušaja prošli Bo Horvat i Zack Kassian.

Vratari su imali odličnu večer u SAP centru i odveli utakmicu do ispucavanja kaznenih udaraca nakon primljenog jednog gola unutar regularnog dijela. Matt Nieto prošao je Marc-Andre Fleuryja na samom kraju prve trećine i minimalno vodstvo domaćina zadržalo se do početka zadnje trećine. Kapetan Pensa Sidney Crosby izjednačio je rezultat backhandom nakon čega su gosti pojačali pritisak. Sharksi, na čelu s Antti Niemijem izdržali su sve napade, a konačnu pobjedu, dvanaestu u nizu na domaćem ledu Shark Tanka protiv Pensa donio im je Tommy Wingels u osmom krugu kaznenih udaraca. Penguinsi su završili niz od četiri gostovanja na Zapadu u kojima su osvojili pet bodova, svih pet uzeli su iz Kalifornije. Sharksi su s dva boda ostali u priključku za doigravanje.

Velikim individualnim trudom kapetan Islandersa John Tavares postigao je odlučujući pogodak u produžetku utakmice s Leafsima. Jonathan Bernier držao je mrežu praznom do početka zadnje trećine dok su David Booth i Peter Holland gradili vodstvo. Tyler Kennedy postigao je svoj prvi pogodak u dresu Islesa na asistenciju Tavaresa, a pet minuta kasnije Leafsi su vratili vodstvo na dva. Gosti izjednačuju susret s dva brza gola na samoj sredini zadnje trećine i odvode ga u produžetak.

Louis Domingue drugi put je startao na vratima Coyotesa i s 38 obrana donio momčadi još jedan bod. Nashville Predatorsi su nakon niza od šest poraza napokon došli do pobjede zahvaljujući pogrešci Yotesa i sjajnom snalaženju Jamesa Neala sredinom produžetka. Predsi su poveli u Glendaleu trećim golom sezone Paula Gaustada, a domaćini su izjednačili na dvostrukom powerplayu koji je skrivio Neal.

NHL

Toronto Maple Leafs – New York Islanders 3:4 OT (1-0 Booth; 2-0 Holland; 2-1 Kennedy, 3-1 van Riemsdyk, 3-2 PPG Nielsen, 3-3 Cizikas; 3-4 Tavares)

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 5:2 (0-1 Klinkhammer; 1-1 PPG Kronwall, 2-1 Sheahan; 3-1 Pulkkinen, 3-2 PPG Jakupov, 4-2 EN Abdelkader, 5-2 EN Dacjuk)

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 2:1 (1-0 Horvat;; 1-1 Etem, 2-1 Kassian)

Arizona Coyotes – Nashville Predators 1:2 OT (; 0-1 Gaustad; 1-1 PPG Chipchura; 1-2 Neal)

San Jose Sharks – Pittsburgh Penguins 2:1 SO (1-0 Nieto;; 1-1 Crosby;; 2-1 Wingels)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!