Nogomet

Mourinho: "Od PSG-a očekujem više nogometa, manje agresivnosti", Blanc: "Costa uživa u provociranju"

Borna Rupnik • utorak, 10.03.2015.
Mourinho: "Od PSG-a očekujem više nogometa, manje agresivnosti", Blanc: "Costa uživa u provociranju"
Foto: EPA

Treneri Chelseaja i PSG-a najavili su uzvratni dvoboj osmine finala Lige prvaka, koji je na rasporedu u srijedu u Londonu.

Prva je utakmica, odigrana na Parku prinčeva, završila bez pobjednika, a Englezi su kući ponijeli važan gol u gostima. No, tih 1:1 obilježila je agresivna igra Parižana, smatra Jose Mourinho.

"Iznenadilo me da momčad s takvim fantastičnim igračima radi prekršaj za prekršajem, pogotovo na Hazardu. Bili su jako agresivni, čak je i napadač poput Ibrahimovića uklizavao Hazardu. No, englesku momčad agresivnost ne smije iznenaditi", prokomentirao je The Special One.

"PSG je najagresivnija momčad s kojom smo igrali ove sezone, a od njih očekujem više nogometa, a manje agresivnosti. Ako neprestani prekršaji i posjed lopte bez učinka znače dominaciju, onda je PSG dominirao u prvoj utakmici. PSG je dominirao u svemu osim u rezultatu", dodao je Portugalac.

S druge strane, Laurent Blanc posebno se dotaknuo Chelseajevog napadača Diega Coste i njegovog ponašanja na terenu.

"Njemu odgovara engleski nogomet jer voli duele i kontakt. On provocira protivnike, to je dio njegove igre. To mu treba, uživa u tome, i ne smijemo se dati navući", rekao je francuski trener.

"Moramo se pobrinuti da ga naši braniči učinkovito zaustavljaju. Moramo ostati mirni, a kada ćemo morati preuzeti rizik, ne smijemo izgubiti glavu", zaključio je Laurent Blanc.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.03.2015. u 00:49
    to bi se prije moglo reć za mourinha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.03.2015. u 22:42
    blanc priča o costi,kad je to sad moderno,pa i on to radi.makar nema razloga.a njegov veratti napravio 5 od 9 prekršaja na hazardu.prvo gledaj svoje dvorište,pa komentiraj drugo
    Obrisan korisnik