Zimski sportovi

Video: Rangersima bitka za New York, Bruinsi slavili u Ottawi

Željka Jurkas • srijeda, 11.03.2015.
Video: Rangersima bitka za New York, Bruinsi slavili u Ottawi

Osam uzbudljivih susreta odigrano je u utorak u NHL-u. U šest susreta ogledali su se divizijski protivnici od kojih su se neki direktni suparnici, a u preostala dva pobijedile su momčadi Zapada. Rangersi su uzeli zadnji susret regularne sezone s Islandersima, Columbus je nakon kaznenih udaraca pobijedio Canese, Boltsi su bili bolji od Habsa, Boston od Senatorsa, Bluesi su srećom došli do pobjede nad Jetsima, a Kingsi nastavljaju pohod...

U petom međusobnom susretu ove regularne sezone Rangersi i Islandersi su odmjeravali snage, a Rick Nash je s(p)retnim 39. pogotkom odlučio pobjednika. Nakon što su oba vratara u prvih 40 minuta igre primila po gol Nash je opalio s desne strane ograde, malo unutar plave, a udarac se odbio od napadača Islesa Ryana Stromea i prevario Jaroslava Halaka. Porazom su domaćini s četiri susreta više zadržali vodstvo u Metropolitanu, no gosti zaostaju svega jedan bod.

Kari Lehonen imao je neslavan niz protiv Flyersa do sinoćnjeg susreta. Prvih 13. puta u kojima je stajao u suprotnim vratima morao im je priznati pobjedu, a sinoć se napokon on našao na pobjedničkoj strani. Vernon Fiddler pogodio je mrežu Stevea Masona šest minuta prije isteka vremena i doveo goste u minimalno vodstvo koje je okrunilo veliki pritisak koji su Starsi napravili na Masonova vrata. Porazom se Flyersi nalaze na devet bodova od pozicije za doigravanje dok su pobjedom Starsi na osam.

Sergej Bobrovskij nije bio sretan sa svojim suigračima od samoga starta susreta koji je u 36. sekundi otvorio Justin Faulk. Sva tri gola Canesa pala su u prvoj trećini i to sva tri mogu zahvaliti igračima Columbusa koji su uspješno smanjili pregled igre svoga vratara i omogućili im svaki od tri pogotka. Susret kojim su dominirale specijalne momčadi otišao je na stranu domaćina u trećem krugu ispucavanja kaznenih udaraca nakon što je na početku zadnje trećine Scott Hartnell zabio svoj drugi gol susreta na powerplayu i izjednačio rezultat.

Unatoč primljenom golu na početku druge minute produžetka Carey Price bio je uvjerljivo prvo ime susreta s Boltsima. I dok su njegovi suigrači na domaćem ledu Bell centra upisali tek 19 pokušaja na vrata Bena Bishopa, koji je upisao treći shutout sezone, Price se susreo s 36 udaraca Lightninga. Jedini i pobjednički pogodak pripao je Tyleru Johnsonu na trećem udarcu u produžetku.

Ottawa Senatorsi gledaju prema Bruinsima na drugom wild card mjestu Istoka ne bi li ih sustigli. U direktnom susretu Boston je unatoč gotovo dvostruko manje pokušaja odnio uvjerljivu pobjedu. S dva pogotka Ryana Spoonera i Tuukkom Raskom u vratima Bruinsi su iz Canadian Tire centra otišli s dva boda i povećali razliku na sedam bodova. Matt Puempel jedini se u domaćim redovima upisao u strijelce sredinom zadnje trećine.

Minnesota Wild nastavlja na svom putu osiguravanja doigravanja. Coryja Schneidera i new Jersey Devilse riješili su jakom drugom trećinom nakon što je u prvoj vratar Devan Dubnyk odradio veliki dio posla. Sa šest golova u mreži Devilsi su izgubili četvrtu od zadnjih deset utakmica, no još uvijek drže priključak s Flyersima kao posljednje u nizu momčadi koje se nadaju doigravanju. Steve Bernier asistirao je na oba pogotka gostiju, a Thomas Vanek je dvaput zatresao mrežu za Wild.

Los Angeles Kingsi opet su uz bok Flamesima za mjesto u doigravanju. U Denveru odličnu utakmicu su upisali branič Brayden McNabb i lijevo krilo Kyle Clifford. McNabb je prvi puta upisao tri boda, a pogodak koji je postigao kasnije se pokazao pobjedničkim. Clifford je vlasnik jedinog gola druge trećine i asistent na pobjednički. Calvin Pickard započeo je susret na vratima Avsa, no maknut je već u 15. minuti nakon trećeg gola na osam udaraca. Reto Berra pustio je još dva paka iza svojih leđa.

Ondrej Pavelec zamijenio je Michaela Hutchinsona na vratima Jetsa sredinom druge trećine nakon što su iz sedam pokušaja domaćini Bluesi postigli četiri pogotka. S Pavelcem na vratima gosti su stigli razliku i u igri s igračem manje postigli izjednačujući gol pet minuta prije isteka vremena. I nakon odličnih 27 minuta dogodilo se ono što se rijetko viđa na ledu. Udarac Barreta Jackmana s gotovo sredine neutralne zone, nakon podbacivanja paka, upućen više iz očaja ne bi li se stvorila prilika nego kao ozbiljna prijetnja, prevario je Pavelca i završio u mreži kao peti gol domaćina.

NHL

New York Islanders – New York Rangers 1:2 (1-0 Lee; 1-1 Hayes; 1-2 Nash)

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1:2 (1-0 L. Schenn, 1-1 Ritchie;; 1-2 Fiddler)

Carolina Hurricanes – Columbus Blue Jackets 3:4 SO (1-0 Faulk, 2-0 PPG Rask, 2-1 PPG Bourque, 3-1 PPG E. Staal; 3-2 PPG Hartnell; 3-3 PPG Hartnell;; 3-4 Johansen)

Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 0:1 OT (;;; 0-1 Johnson)

Ottawa Senators – Boston Bruins 1:3 (; 0-1 PPG Spooner, 0-2 Eriksson, 0-3 Spooner; 1-3 Puempel)

St. Louis Blues – Winnipeg Jets 5:4 (0-1 Frolik, 1-1 PPG Schwartz; 2-1 Tarasenko, 3-1 Ott, 4-1 Lehtera; 4-2 PPG Ladd, 4-3 Stempniak, 4-4 SHG Wheeler, 5-4 Jackman)

Minnesota Wild – New Jersey Devils 6:2 (1-0 Bergenheim; 2-0 Stewart, 3-0 Spurgeon, 3-1 Zubrus, 4-1 Vanek; 5-1 Pominville, 6-1 PPG Vanek, 6-2 Gomez)

Colorado Avalanche – Los Angeles Kings 2:5 (0-1 PPG Gaborik, 0-2 Carter, 1-2 Barrie, 1-3 McNabb; 1-4 Clifford; 2-4 Tanguay, 2-5 Muzzin)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!