Tenis

Donna Vekić za 75 minuta do drugog kola velikog turnira u Indian Wellsu

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2015.
Donna Vekić za 75 minuta do drugog kola velikog turnira u Indian Wellsu
Foto: EPA

Rijetke su pobjede Donne Vekić u posljednje vrijeme stoga je svaka važna i poticajna. Na otvaranju WTA turnira u Indian Wellsu iskoristila je dobar ždrijeb i svladala Amerikanku Louisu Chirico u dva seta...

Ždrijeb se osmjehnuo Donni Vekić na početku turnira u Indian Wellsu i odmah je to iskoristila. Imala je za protivnicu Amerikanku Louisu Chirico, 148. igračicu svijeta i svladala ju je sa 6:4, 6:3.

Još od rujna i turnira u Wuhanu, Vekić je na WTA Touru ubilježila samo jednu pobjedu i to protiv Jovane Jakšić u Sydneyu, poraza je bilo i previše stoga je pobjeda protiv Chirico odlična vijest.

Početak meča nije bio obećavajuć. Povela je Amerikanka odmah s 2:0 da bi se Vekić ipak ekspresno vratila i napravila preokret. U završnici prvog seta ukazala se prilika za novi break, stigla je Vekić do 0:40 kod 4:4 i takvu priliku nije propustila.

Nakon što je uzela prvi set sa 6:4, u drugom je vrlo dobro servirala i nije dopustila Chirico da joj zaprijeti, a dva puta je na drugoj strani radila break i u konačnici glatko slavila.

Susret je završila s pet od deset iskorištenih break lopti dok je Chirico obje iz prvog seta iskoristila dok u drugom nije imala nijednu.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv 28. nositeljice Zarine Diyas koja ju je svladala ove godine u Shenzhenu sa 6:3, 6:1.

WTA Indian Wells, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Louisa Chirico (SAD, WC) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg12.03.2015. u 10:07
    Nisam vjerovao pa sam dvaput procitao :-) , i stvarno... pobijedila...
    interreg
  • teniosac11.03.2015. u 23:03
    ma stvarno,ovo smo dugo čekali..
    teniosac
  • sportoz11.03.2015. u 20:58
    Ovo je stvarno vijest. Donna pobijedila! Već i da je uzela set bila bi vijest... :-)
    sportoz