Zimski sportovi

Video: Flamesi svladali Duckse, Rangersima treća pobjeda u nizu

Željka Jurkas • četvrtak, 12.03.2015.
Video: Flamesi svladali Duckse, Rangersima treća pobjeda u nizu

S tri jučerašnje utakmice prve četiri momčadi NHL-a ujedno su i prve momčadi svojih divizija izjednačene po broju bodova na 91. Sabersi i Leafsi otišli su u shootout, Rangersi su uzeli dva boda iz Verizon centra, a Flamesi su u Saddledomeu bili bolji od Ducksa...

U borbi začelja Buffalo Sabresi su držali domaćine Canadian Air centra u neizvjesnosti do samoga kraja. Nakon što su prvi poveli i dopustili Leafsima preokret unutar 21 sekunde, trebalo mi je do sredine druge trećine da ponovno dođu u minimalnu prednost. Prva linija gostiju istaknula se u susretu s ukupno devet bodova (svatko je upisao gol i dvije asistencije). Leafsi su izjednačili kasno u trećoj, na zadnjem powerplayu susreta 19. pogotkom sezone Tylera Bozaka. Utakmica je otišla u ispucavanje kaznenih udaraca u kojem je jedini uspješni izvođač bio Bozak. Anders Lindback stajao je na vratima Sabresa i upisao 31 obranu dok je Jonathan Bernier obranio 30 pokušaja gostiju.

Cam Talbot odradio je odličan susret uz nekoliko nevjerojatnih obrana u Verizon centru dok su njegovi suigrači bili uporni i koristili gužvu i odbijene udarce ne bi li prošli Bradena Holtbyja. Kapetan domaćina Aleksandr Ovečkin jedini je prošao Talbota svojim 45. golom sezone, 21. u situaciji s igračem više (time ima više powerplay golova od cijele momčadi Sabresa), sredinom prve trećine. Ovečkinov gol izjednačio je početno vodstvo gostiju, no već šest minuta kasnije J.T. Miller vratio ga je. S golom razlike susret je bio neizvjestan i domaćini su držali pritisak, a končano ga je prelomio Martin St. Louis u kontri dvije i pol minute prije kraja.

Ducksi su započeli dominantno susret u Saddledomeu,no domaćini su ih brzo sustigli, a preciznom drugom trećinom i prestigli. Dva gola kapetana Anaheima Ryana Getzlafa bili su sve što su gosti uspjeli napraviti prije okretanja smjera utakmice. Flamesi su zahvaljujući po dva pogotka Matta Stajana i Johnnyja Gaudreaua te tri asistencije Krisa Russella u potpunosti utišali Duckse, iako su imali triput manje prilika od gostiju. Hampus Lindholm uspio je zatresti mrežu Karrija Rama na samom kraju druge trećine vrativši time zaostatak na dva gola. No, unatoč velikom pritisku, domaćini su sačuvali i povećali prednost te s nova dva boda zadržali razmak od Los Angelesa na trećem mjestu Pacifica.

NHL

Toronto Maple Leafs – Buffalo Sabres 4:3 SO (0-1 Larsson, 1-1 Kozun, 2-1 Komarov, 2-2 Ennis; 2-3 Moulson; 3-3 PPG Bozak;; 4-3 Bozak)

Washington Capitals – New York Rangers 1:3 (0-1 Hagelin, 1-1 PPG Ovečkin, 1-2 Miller;; 1-3 St. Louis)

Calgary Flames – Anaheim Ducks 6:3 (0-1 Getzlaf, 0-2 PPG Getzlaf, 1-2 Stajan, 2-2 Gaudreau; 3-2 Stajan, 4-2 PPG Monahan, 5-2 PPG Gaudreau, 5-3 Lindholm; 6-3 Hudler)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!