Rukomet

Vujović: "KIF Kolding je kao savršena mašina sve dok joj ne ubaciš kamenčić"

Iz Kutije šibica:Zvonka Keliš • četvrtak, 12.03.2015.
Vujović: "KIF Kolding je kao savršena mašina sve dok joj ne ubaciš kamenčić"

Subota u zagrebačku Arenu donosi prvi susret osmine finala Lige prvaka između PPD Zagreba i KIF Koldinga u kojoj će Zagrebaši pokušati ostvariti novo važno i veliko slavlje za što bolju situaciju pred uzvrat tjedana dana kasnije u Danskoj. Uoči samog susreta hrvatske i danske momčadi svoja su razmišljanja podijeliti trener PPD Zagreba Veselin Vujović i rukometaš Sandro Obranović.

Hrvatski rukometni prvak ove će subote snage odmjeriti s danskim KIF Koldingom u sklopu prve utakmice osmine finala Lige prvaka te će u svojoj do sada nepobjedivoj zagrebačkoj Areni pokušati pobijediti još jednog važnog suparnika kako bi na najbolji način zakoračio prema četvrtfinalu najelitnijeg europskog klupskog natjecanja.

Dva dana uoči samog susreta trener PPD Zagreba Veselin Vujović kazao je: "U situaciji smo da će netko pomisliti da smo plasmanom među 16 najboljih u Europi ispunili svoj cilj, no to nije naš cilj. Naš cilj je otkriti koji je stvarni domet ove ekipe i to je bilo među prvim pitanjima kada sam došao u Zagreb. Dakle, želimo otkriti koji je realan domet ekipe."

"Bolje Stefansson nego Andersson"

"Za mene je Stefansson velika nepoznanica jer on od prije deset godina može strahovito promijeniti sliku ekipe, ali ne znam u kakvom je stanju u ovom trenutku i što može. Osobno bit će ga lijepo vidjeti na terenu, on je jedan od najboljih desnih vanjskih koji je ikada igrao rukomet i dobro ga je vidjeti, posebice za mlade igrače i publiku. Kada bih, pak, birao između Kima Anderssona u dobroj formi ili Olafura Stefanssona sada, bolje Stefansson nego Andersson ako su oboje u formi. No, svakako ne mogu oboje biti na terenu istovremeno", otkrio je svoja razmišljanja Vujović o povratniku u KIF Kolding, desnom vanjskom igraču Olafuru Stefanssonu.

"Prošli smo među 16 najboljih, a sljedeći je korak probati proći među osam najboljih u Europi. Najveći protivnik u ovom nam je trenutku KIF Kolding, to je ozbiljan i iskusan sastav sa zrelim i možda i prezrelim igračima u igračkim godinama. Prije svega to je sastav koji dobro drži ritam i ne pokazuje emocije ni kada pobjeđuje ni kada gubi. Igra svoj ritam i ako odigraš lošije ili upadneš u njihov ritam postaje nezgodno, dakle važno je da poštujemo princip i radimo po dogovoru k zacrtanom cilju kako bi ga i ostvarili", nastavio je Zagrebov strateg.

O samim igračima KIF Koldinga trener Vujović nije želio trošiti previše riječi već se okrenuo važnosti dobre igre svojih momaka: "Važnije je da naša ekipa dobro odigra te da odigra dobro na razini utakmica s PSG-om, Kielom i ostalim protivnicima u Ligi prvaka s kojima smo se susreli, naime, ne mislim da je KIF bolji od tih ekipa. Naša je filozofija da prvu utakmicu dobijemo pa ako s jedan razlike, s jedan razlike, važno je da je dobijemo i da presing i psihološku loptu prebacimo na njihovu stranu."

Prva utakmica PPD Zagreba i KIF Koldinga igra se u do sada nepobjedivoj zagrebačkoj Areni, tjedan dana kasnije momčadi će snage odmjeriti u Kopenhagenu stoga Zagrebovi momci trebaju pokazati svoju najbolju igru svih 120 minuta: "Svaka je utakmica povijest za sebe stoga ni neriješen rezultat ne bi bio tragedija, kao ni ispadanje iz Lige prvaka. No, isto tako ni pobjeda s pet pogodaka razlike ne bi značila da ćemo proći. Vrijedi dobiti dvije utakmice, zašto ne bi slavili i u gostima jer samo tako možemo smatrati da napredujemo i formiramo se kao ekipa te ostvarujemo kao igrači i ja kao trener. U ovom sam trenutku doduše na finim mukama budući da imam kompletnu ekipu na okupu, svi igrači su zdravi i na raspolaganju te ću sam sastav odrediti na dan utakmice. U dobroj smo formi i veliki sam optimist pred samu utakmicu."

"Dolazi nam vrlo iskusna momčad s iskusnim pojedincima, no mi smo ove godine neporaženi na domaćem tlu u zagrebačkoj Areni i nadamo se da će tako i ostati. Obećajem u ime svih nas igrača da ćemo dati svoj maksimum da ostvarimo pobjedu u subotu stoga bih pozvao sve navijače da budu naš osmi igrač i da nas podrže u subotu", kratak je bio Zagrebov Sandro Obranović, a vrijedi istaknuti kako je za sam susret prvoga dana podijeljeno dvije tisuće ulaznica te kako iz PPD Zagreba mole da se svi navijači s voucherima što prije upute prema Kutiji šibica ili Areni Zagreb te da svoj voucher zamijene za ulaznicu kako se ne bi dogodilo da na sam dan utakmice ostanu bez željene ulaznice, naime, sam voucher ne garantira ulaz na utakmicu.

Kazao je potom trener Vujović još ponešto o Zagrebovom suparniku ove subote: "KIF Kolding je nepoznanica jer je prvi na tablici i može si dozvoliti da odmori igrače i doživi poraze koje u potpunom sastavu ne bi. Pobijedio je jučer navečer u susretu domaćeg prvenstva, ali ne znam s kojim je sastavom igrao i da li je igrao Stefansson. Čujem da Andersson ima fizičkih problema, ali već sam rekao KIF Kolding je ozbiljan sastav koji ima svojih slabih točaka i mi ćemo potruditi pronaći ih i kazniti te odigrati na razini kako ne bi ulazili u amplitude i crne rupe koje smo imali kako u SEHA ligi tako i u Ligi prvaka."

"Takve crne rupe mogu nas skupo koštati stoga vrijedi odigrati na visokoj razini svih 60, odnosno 120 minuta kako bi znali gdje smo i što smo. Ne bih volio pričati poslije utakmice o tehničkih pogreškama, problemima i strahu kako bi objasnio našu lošu igru. Svi se igrači trebaju skoncentrirati, na čelu sa mnom, i moramo pokušati održati koncentraciju svih 60 minuta i odraditi tu utakmicu. Potom imamo šest, sedam dana za pripremu za uzvrat i znat ćemo uz koji rezultat. Ne treba nikada braniti rezultat već uvijek treba ići na pobjedu. Ukoliko izgubiš prvu utakmicu, a potom ideš na pobjedu možda izgubiš s jednim pogotkom razlike ili odigraš neriješeno, a ukoliko se braniš možda izgubiš i osam razlike", nastavio je i pojasnio Vujović.

Osim što je potom Zagrebov trener podijelio i svoja iskustva s danskim momčadima kazao je još ponešto o samoj utakmici koja je pred Zagrebašima: "Ovo je prvi puta da se moji momci susreću s ovakvom situacijom, prenijet ću im i svoja iskustva te ćemo pokušati zajedno s našim iskusnijim igračima, navijačima i cijelom organizacijom radovati se i možda čekati neke ljepše dane među osam najboljih te potom i dolazak velikih ekipa poput Barcelone, Kiela, PSG-a..."

"Imam izuzetno dobra iskustva s Dancima kao igrač i kao trener, naime, nisam gubio od njihovih ekipa. To su savršeni tehničari s problemom što se ponašaju kao savršena mašina sve dok im ne ubaciš kamenčić, tada se počnu lomiti i ne znaju kako dalje. Nadamo se stoga da ćemo im ubaciti što više kamenčića da ih kaznimo te ćemo im našim mentalitetom i emocijama ukloniti hladnoću jer ovo je ipak sport za ljude, a ne za mašine. Bez obzira na velik broj njihovih zvijezda mi imamo puno zvjezdica i naše vrijeme tek dolazi, dok je njihovo pri kraju", zaključio je Vujović.

Foto: Matija Hećimović

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!