Rukomet

Marin Sakić uoči dolaska Mađara: "Moramo pokušati pobijediti kada se već ukazala šansa za prolaz"

Sportnet • četvrtak, 12.03.2015.
Marin Sakić uoči dolaska Mađara: "Moramo pokušati pobijediti kada se već ukazala šansa za prolaz"

Našice će u subotu ponovno biti na nogama. Pred nama je utakmica 5. kola D skupine EHF kupa, a u goste dolazi mađarski Balatonfuredi. Utakmica počinje u 19 sati...

Rukometaši Nexea sigurno će uložiti maksimum kako bi došli do novih bodova i ostali u utrci za četvrtfinale "male Lige prvaka". Na krilima punih tribina tražit će put ka vrhunskom rezultatu.

PPD Zagreb i Nexe ove su sezone već osvojili pregršt bodova za hrvatski koeficijent u EHF-u. No, konto može biti i veći…

Natjecanje u skupinama EHF Kupa polako se bliži kraju. U subotu se igra peto, pretposljednje kolo i prva od dvije odlučujuće utakmice za prolazak dalje.

"Možemo tako reći. Proletjelo je i to brzo, puno utakmica u malo vremena. Utakmica protiv Balatonfuredija nam je prvenstveno važna zbog nas samih i naših navijača. Želimo potvrditi kako nam je mjesto u ovom odabranom društvu i kako znamo igrati. U Švedskoj smo bili nešto slabiji, rezultat je to i kvalitete Eskilstune. Vjerujem kako ćemo u subotu pred punim tribinama pokazati naše pravo lice i pravu igru te pobijediti", kaže Marin Sakić.

Pred početak ovog natjecanja nije bilo imperativa za prolazak u četvrtfinale.

"Svaki sportaš želi pobjeđivati, bez takvih je navika teško uspjeti u bilo čemu. Na početku nismo poznavali protivnike, željeli smo se s njima nadigravati. Sada smo igrali protiv svih te ih dodatno analizirali. Mi moramo odraditi svoje, moramo pokušati pobijediti. Na kraju ćemo vidjeti rasplet skupine i znati hoće li nam to biti dostatno. Treba razmišljati i o dodatnim pravilima odnosno plasmanu Berlina koji je domaćin završnog turnira. No, s tim se sada ne trebamo previše zamarati. Moramo odigrati najbolje što znamo pa ćemo onda o drugim stvarima."

Balatonfuredi dolazi u subotu u Našice. Koliko je realna slika iz prve utakmice i +12 u Mađarskoj?

"Mislim kako je to bila naša najbolja utakmica u EHF Kupu, možda i u sezoni. U tom je trenutku to bilo realno, a danas su stvari drugačije. Međusobno se sada puno bolje poznajemo. I rezultati skupine govore kako su sve momčadi prilično izjednačene. Ekstremne su naše utakmice u Mađarskoj i Švedskoj, velika razlika u plusu i minusu. Ne trebamo se zavaravati rezultatom iz prve utakmice jer nam on u subotu ništa ne znači. Pred nama je nova utakmica, novo dokazivanje u koje krećemo od nule. Našim navijačima moramo dokazati kako je njihov dolazak u dvoranu opravdan, moramo im potvrditi razlog dolaska. A to je naša dobra igra. Ovo bi mogla biti naša posljednja međunarodna utakmica ove sezone u Našicama, uključujući EHF Kup i SEHA GSS ligu. Nadam se kako ćemo je pamtiti po dobrome."

U Našicama je dvorana konstantno puna i Nexe ima veliku podršku.

"Mislim kako je to najveći plus ove sezone. Lijepo je što smo se plasirali u EHF kup i što odlično igramo u SEHA ligi, ali ovo je kruna svega. Naša publika je naš najveći dobitak. Bilo je lijepo i u Osijeku, ali ovdje smo ipak doma. Ova nas publika osobno poznaje, ova publika odlično razumije rukomet. Imaju odličan tajming navijanja i uz takvu je podršku puno lakše igrati. Taj huk s tribina daje nam dodatnu snagu u svakoj utakmici. Želim im svima još jednom zahvaliti za podršku u dosadašnjim utakmicama i pozvati sve neka u subotu još jednom napune dvoranu kako bi zajedno proslavili još jednu veliku pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!